Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Romantický

Recenze (14)

plakát

Tři bratři (2014) 

Po premiéře mě od shlédnutí pohádky docela začaly odrazovat negativní komentáře, že je to další poučující "Svěrákovina". Takže jsem se na pohádku začala dívat s obavami, které ze mě ale brzy odpadly. Mně se pohádka líbila moc a smála jsem se od začátku až do konce. Trochu pokulhávalo zpracování Karkulky. Vlk mi přišel naprosto nereálný a nechutný a také mi přišlo divné spojení mladistvého myslivce a dětské Karkulky s vypadanými zuby. Nicméně si myslím, že je to jen o vnímání nás dospělých a děti to určitě nevnímají "pedofilně", jak to zde mnozí nazývají.

plakát

Dva bratři (2004) 

nerada se dívám na tragické filmy, kde umírá jedno zvíře za druhým dosti nechutnými způsoby. Tento film sice nabídl i smrt zvířat, přesto byl pro mne úžasným zážitkem a pohlazením pro duši.

plakát

Jako kočky a psi: Pomsta prohnané Kitty (2010) 

Film Jako kočky a psi mě pobavil a jako jeden z mála filmů jsem byla schopná podívat se na něj několikrát v krátkém čase a vždy bylo čemu se zasmát. Nelíbila se mi animace.

plakát

Kimssi pyoryugi (2009) 

Spojení dvou absurdních postav v absurdních situacích, to káže katastrofu! Ale není tomu tak! Tento film je naprosto nevšední a dokonalý. Hlavní hrdina se rozhodne spáchat sebevraždu skokem do řeky ve velkoměstě. Skok však vcelku bez úhony přežije a ocitne se na opuštěném ostrově. Čekáte Robinsona Crusoea? Zelený ostrov, krásnou přírodu? Zklamu vás! Velkoměstské ostrovy zejí pustotou, stromy jsou jen spleť větví, nanichž visí odpadky, které zde donesla řeka... Jak zde přežít?! A jak se odtud dostat, když vás nikdo nevidí? Opravdu vás nikdo nevidí?!

plakát

Květ pouště (2009) 

Jsou věci pro mnohé nepředstavitelné. A kdo si nedokáže představit život s obřízkou, tak ať se podívá na tento film. První polovina filmu pro mě byla obyčejným příběhem, když jsem se však začala ve druhé polovině dostávat k duši Waris, hlavní postavy, byla jsem naprosto uchvácená. Dávám 5 hvězdiček, jinak to nejde!

plakát

Láska podle předlohy (2007) 

Moc krásný film o přátelství lidí různých povah. O lásce. A o knihách Jane Austenové. Film, který neurazí a zpříjemní večer troufám si říct oběma pohlavím, ač se jedná o romantiku.

plakát

Černá labuť (2010) 

Mnohými vychvalovaný film, mě však nenadchl dějem. Vše, co se odehrávalo, jsem naprosto očekávala. Baletka, která touží po svém snu - dostat hlavní roli, soubor vede muž, který všechny buzeruje a přesto se s ním chtějí všechny vyspat, baletka protivnice... Příběhem jsem byla opravdu zklamaná, docela bych to přirovnala k filmu Nežádej svůj poslední tanec 2 - což je obsahově podobné (ale rozhodně to nesrovnávám s ostatními kritérii!!!). Když tedy opominu u Černé labutě příběh, všemu ostatnímu musím dát plus. N.Portman jsem "žrala" všechno. Svou roli ztvárnila dokonale. Stejně jako Mila Kunis - ačkoli - mrchy se hrají dobře. Ale vrátím s k Natálii. Umí hrát nádherně a jejím očím jsem věřila vše. Ustrašenost, snahu, touhu po dokonalosti, smutek, radost... Oceňuji na filmu, že mluvené slovo omezili a film zpestřili neverbální komunikací - jak dokonalé! Plus musím dát i hudbě!

plakát

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005) 

Nemůžu přijít Timu Burtonovi na chuť. Dlouho jsem čekala, než se ke mně dostal právě tento film. Čekala jsem od něj mnoho... A nakonec mě velmi zklamal. Chápu, že svou netradičností a originalitou se dokáže mnohým divákům trefit do vkusu, já jsem však tento pocit nezažila. Jsou chvíle, kdy se raději držím všedních zobrazení dětských hrdinů. Příběh i humor, klasický Burton... Nepřekvapil mě.

plakát

Julie a Julia (2009) 

Film byl zajímavý, propojení dvou příběhů, které se prolínají, leč se jejich hlavní hrdinky nesetkaly. Ale čekala jsem od tohoto filmu víc a velmi mě zklamal konec, který... Vlastně ani pořádně nebyl. Alespoň mě ničím neokouzlil a stále jsem čekala na něco, co nepřišlo. Film byl pěkný, ale nepatřil k těm, které bych si pustila znovu.

plakát

Tchyně a uzený (2011) (TV film) 

Kdo nezažil, nepochopí. Až je mi z toho filmu špatně, jak moc je realistický... Co víc k tomu dodat.