Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Oblíbené filmy (9)

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

Co lze čekat od filmu, který je adaptací jednoho z největších a nejrozsáhlejších románů všech dob? Člověk se k tomu staví zprvu skepticky, ale po shlédnutí mi naprosto dobrovolně spadla čelist. Skvělý příběh s naprosto úchvatným vizuálem. Herci jsou do svých rolí obsazeni trefně. Jednoduše, jsou skvělí do posledního "prašivého" komparsisty:). (McKellen RULES!:)) Jako člověk dotčený literární předlohou musím Peterovi pogratulovat. S předlohou se popasoval s elegancí, příběh neochudil, triky jsou na zatraceně dobré úrovni a film i přes svou délku nenudí. Ani klasická, ani prodloužená verze. Na závěr chci pochválit Howarda Shorea. To, co stvořil, je prostě famozní. Naprosto geniálně uchopil náladu a poetiku Jacksonova snímku a jeho hudební doprovod je vynikající (Jeden z nejlepších soundtracků na světě:)) První díl Pána prstenů je na velmi vysoké úrovni a já předem předesílám, že další díly za ním ani trochu nezaostávají, ale o tom až příště. Zasloužené oscary. Po čtvrtém shlédnutí mi vychází hodnocení: (96%)

Pán prstenů: Dvě věže

Pán prstenů: Dvě věže (2002)

Druhý díl filmového zpracování Pána prstenů byl ve své době jistě očekávanou veličinou filmového světa. Po skvělé jedničce je tedy na místě očekávání, jak se s látkou druhé knihy Jackson popral. A přichází dobrá zpráva. Režisér nezklamal. Pokládá před nás filmovou lahůdku, pro kterou platí všechny klady, vyslovené v hodnocení předchozího filmu. Opět skvělí herci, hutná atmosféra, úchvatný vizuál a nádherně pompézní bitva o Helmův žleb. Dvěma věžím bych vytkl pouze mírně ospalou část s občasnými kecavými scénami. V porovnání se zbytkem filmu se ale moje výtka ztrácí kdesi v hlubinách. Druhý film je vynikající a svoje místo si v žebříčku nejlepších filmů rozhodně zaslouží. Vždyť ani po třech shlédnutích neztrácí na působivosti. A to o něčem svědčí. (94%)

Pán prstenů: Návrat krále

Pán prstenů: Návrat krále (2003)

První dva díly se povedly. Díl třetí je v podstatě neskutečná jízda, která vás pohltí a vyplivne až se závěrečnými titulky. Jedenáctioscarový Návrat krále je dynamická lahůdka. Herci odvádějí stoprocentní výkon, bitvy a bitky jsou skvěle natočené, Nazgúlové vizuálně působiví, skřeti správně odporní a elfové sliční, jak mají být. Jako člověk dotčený literární předlohou bych chtěl Jacksona pochválit. Tak nesmírně náročnou látku zvládl s elegancí a grácií. Ten film má zkrátka nadčasovou hodnotu a i po několika shlédnutích stále baví (narozdíl od Pottera, např.) a oslovuje i po těch deseti letech co byl natočen. Potlesk pro Jacksona, poklona pro Howarda Shorea a gratulace hereckému obsazení. Pán prstenů je nejlepší a zdůrazňuju, NEJLEPŠÍ fantasy, která kdy vznikla. Jakákoli z jiných fantasy mu nesahá ani po kotníky. Potter je nafouknutou bublinou, přestože patří do filmového nadprůměru, Dračí doupě naprostým kastrátem bez jakéhokoli smyslu či dynamiky, Eragon okostěným chudáčkem s naprosto nesmyslným scénářem a Dračí srdce fajnová oddechová fantasy se skvělými triky i herci. Bravo Petere.(96%)

Velká ryba

Velká ryba (2003)

Velkou rybu nelze popsat slovy. Jedná se o příběh, který existuje sám o sobě. Snímek, se kterým se ztotožníte anebo vám bude naprosto ukradený. Tímto filmem jsem byl naprosto pohlcen a stal se jedním z mých neoblíbenějších (95%)

Království nebeské

Království nebeské (2005)

Film, který vás pohltí zpracováním. Film, který ukazuje svět v nadčasové rovině. Vždyť náboženské střety a boj o moc je tématem dnešního světa. Scottův film je vlastně takovou parafrází dnešní doby ve středověkém balení. Film, který poukazuje na nesmylsnost náboženské války, na úskalí cti a slávy. Film, který nemá záporných postav. Každá z nich jedná z nějakého důvodu, každá z nich má svou vlastní představu o spravedlnosti. Film, který neukazuje muslimy jako bezduše vraždící kulturu, nýbrž jako národ jednající za svou pravdu a čest. Narozdíl od plochého a popcornového Gladiátora, film, který má hloubku. Nejen hezké kulisy. A možná proto je tak nedoceněný. (90%)