Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (101)

plakát

AC/DC: Live at River Plate (2011) (koncert) 

Parádně zachycený koncert,který baví i díky skvělým 32 HD kamerám.Vše je sice stejné,ale zároveň jiné :-).Opět jsem si připomněl Hells Bells a spoustu dalších,již kultovních písniček.Co tento koncert zdobí jsou nové,propracovanější kulisy a já sem rád,že neumírající legendární skupina je stále na vrcholné úrovni.Už se nemůžu dočkat dalšího koncertu,který by mohl být třeba v Praze :-)!

plakát

Assassin's Creed: Embers (2011) 

Našel klid...největší hrdina a assassín..Ezio Auditore da Firenze..dovolím si použít jeho slova..„Můj příběh je jen jedním z tisíce a svět nebude trpět, pokud skončí příliš brzy,“ řekl Ezio v jednom ze svých dopisů. Bude, Ezio. Bude trpět...Requiescat in Pace. :'(

plakát

Assassin's Creed : Lineage (2009) 

Od prvních minut skvěle vykreslená Itálie,místy záběry vypadají jakoby byly vystřižené ze hry (což někdy i škodí,ale lze to odpustit :-)).Největší překvapení pro mě ovšem byla ‘‘drzá‘‘ kamera,kde záběry od sebe nejsou rozlišeny klasickým střihem,ale kamera ‘‘pluje‘‘ do nicoty (kostelní zvon atd.) a objeví se úplně jiná scéna,což je určitě zpestření a klidně by se tímto směrem mohl vydat i celovečerní film.Čeho jsem se obával před projekcí a co určitě Assassin’s Creed sérii zdobí,jsou souboje.Mé obavy se naštěstí nepotvrdily,jelikož duely jsou přehledné a tudíž i baví.Význam a příběh filmu je pak daný,tvůrci chtěli hráči poskytnout sled událostí před hrou Assassin’s Creed 2 a myslím,že se jim to povedlo.Závěrečná věta ‘‘Zakončení je ve vašich rukou‘‘ mě mile dostala a jen potvrdila účel tohoto snímku.

plakát

Asterix: Sídliště bohů (2014) 

Velká škoda, že se tvůrcům nepodařilo přenést ten osobitý humor, kdy se smějí jak děti, tak i dospělí, z originálu do filmu. Nový Asterix je až příliš ztřeštěný na to, aby mohl zaujmout dospělého diváka tak, jako předloha. Oproti komiksu málo satiry, málo ironie a nevelký důraz na klasické, vtipné situace mezi Asterixem a Obelixem - navíc vztah mezi Asterixem a Obelixem coby nejlepší kamarádi tady vůbec nefunguje. Spokojený jsem pak byl hlavně s pěknou 3D animací, která dokáže přenést půvabnou atmosféru galské vesničky ze stránek knížky na plátno. A vcelku dobrým výběrem hudby. Každopádně jsem ale rád, že se na legendárního Asterixe nezapomnělo, a ten snad bude stále vznikat ať už v klasické nebo 3D animované podobě.

plakát

Avengers (2012) 

Avengers způsobili nečekaný rozruch,jinými slovy jak hlásí článek nejmenovaného časopisu ‘‘jeden za všechny,všichni za jednoho a všichni do kina‘‘.Proto jsem čekal po mega výdělcích z kin a vynášení režiséra Josse Whedona do nebes,přelomový marvelovský film.Nic takového se ale nestalo a já musím říct,že Temnému rytíři tento snímek nesahá ani po kolena.Jedná se totiž o typický komiksový film s notnou dávkou akce a cool hláškami,přesně to co jsme viděli již mnohokrát,ale stále se toho nedokážeme nabažit (to platí i o mě :-)).K samotnému výběru hrdinů mám poměrně dost výtek.Každý dobrý film by měl totiž mít strach budícího záporáka,kterého se bude bát i divák,on ostatně ani nemusí budit strach ale měl by na publikum působit věrohodně anebo mít nějakou vlastnost,díky které vůči němu budete mít respekt.Bohužel to se tvůrcům nepovedlo a na obrazovku vypustili Lokiho v divně vypadajícím oblečení (s těmi parohy mi místy připomínal jelena :-)),který je navíc bez své ‘‘hole‘‘ nic,to ostatně potvrzuje i film (Loki vs Hulk :-)).U klaďasů mě do týmu neseděla Black Widow,jinak si myslím,bylo vše v pořádku (tahounem Avengers jsou pak Iron man a Hulk).V dalším dílu bych pak rád viděl Spider-mana/Venoma.I přes všechno klišé se jedná o skvělé zpestření léta,které určitě stojí za shlédnutí.

plakát

Až na krev (2007) 

Cítím se stejně mizerně, jako když si mě někdo ve společnosti dobírá, a já se pouze nuceně směji, zatímco ostatní se náramně baví. Vím, že Až na krev je cynismem a sarkasmem nasáklý film, trefující se hřebíčkem na hlavičku problémů (možná někdy zbytečně zdlouhavě). Zároveň však dostatečně citlivě vykresluje vztah mezi otcem a synem. Navíc zásluhou velmi precizní kamery a dlouhých střihů si připadáte jako další člen do Andersonovy party herců . Otázka zní, proč z něj nejsem na větvi?! Věřím, že kdyby mě projekce zastihla v jiný den a v jiné náladě, byl bych na stejné vlně euforie. Teď se pouze nuceně směji. Snad příště!

plakát

B*A*T*M*A*N (2011) (amatérský film) odpad!

Přiznám se,nepochopil jsem co nám tím autoři chtěli říct,ani jaký smysl tato minutová záležitost měla.

plakát

Batman: Návrat Temného rytíře, část 1. (2012) 

Je těžké natočit film, když už vlastně jeden existuje a stal se naprostou legendou. Obrázkový seriál Návrat temného rytíře je přelomové dílo nejen v životě Bruce Wayna, ale i celé komiksové scény. Naštěstí tady se povedlo převést skvělý komiks na dokonalý animovaný film. A to hlavně zásluhou oprav nedokonalostí v komiksu, kde jsou některé scény nedotažené a spoustu věcí se dozvídáme pouze prostřednictvím televize nebo si je sami musíme domýšlet. Jinak se vše přesně drží předlohy, což je obrovské plus, protože tohle není látka, kde by se režisér měl pokoušet o inovátorství.

plakát

Batman Rok jedna (2011) 

Jaký komiks, takový film. Mrzelo mě, že po Návratu Temného rytíře přišel Miller s Rokem jedna, kterým udělal krok zpět. A animovaná adaptace tento pocit nevylepšila. Filmu nemůžu vyčítat rozkouskovanost, Bruce Wayna jako vedlejší postavu nebo pohled na Batmana jako na člověka s nadlidskou silou, protože tak praví předloha. Ale to neznamená, že není co kritizovat. Připadalo mi, že tvůrci kapitulovali a s vědomím nepříliš dobré předlohy vytvořili prostě jenom animák, aby se neřeklo, že není. Chybí tu zajímavý hudební motiv, nápad například v podobně nějakého chytrého střihu nebo drobná změna ve scénáři, která by uměle zakryta tu příběhovou prázdnotu.

plakát

Batman: Strange Days (2014) (TV film) 

Nečekejte žádný promyšlený příběh nebo morální poučku na konci. Jednohubka.