Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (8)

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Celkem zábavný film na jedno zhlédnutí. Jenom mě při sledování zarazilo, kolik jednotlivých scén jsem již viděl ve spoustě jiných filmů. Třeba roj nepřátelských lodí byl jako v Enderově hře. Prostřílení okna a klouzání kapitána Kirka a Čechova po boku ztroskotané lodi a za nimi skákající a střílející Kalara - Matrix, Temný rytíř. Objevení motorky a následná jízda pak zase připomněla Wolverina v X-men Origins. Nastartování lodě pádem z útesu do hlubin strže a následné vyrovnání výšky těsně nad zemí - snad jakýkoli film a seriál s letadly a vesmírnými loděmi, namátkou JAG, James Bond, Star Wars. Mimochodem Krall mi velmi připomínal svým vzhledem Laufeye z Thora. Závěrem bych dodal, že je v tomto filmu až moc akce. Přitom rozhovory mezi postavami nejsou špatné, zejména postava Karla Urbana je prvotřídní, a bavily mě více než akční scény.

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Tajemství Stříbrného jezera (2016) (epizoda) 

Příběh je slabší než u prvního dílu. A na to, že dle autorů chtěli být realističtí, tak mně to moc realistické nepřipadá. Chování postav je divné, v mnoha situacích nelogické a hloupé, zejména Old Shatterhanda při osvobozování Nšo-Či. Celkově mi postava Old Shatterhanda není příliš sympatická. Postava Vinnetoua se mi zde zamlouvala naopak více než v prvním dílu. Na závěr opět výtka k přestřelkám a ranám pěstí. Když si Old Shatterhand vzal henryovku, doufal jsem, že tentokrát konečně ukáže své střelecké umění. Bohužel asi si zapomněl vzít náboje, jinak si neumím vysvětlit, že skoro nevystřelil. No a rány pěstí taky nic. A že by se příležitost pro nasazení takové scény našla ve filmu nejednou.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Už dlouho mě nic nepobavilo jako tenhle animovaný film. Viděl jsem ho jak s anglickým, tak i českým dabingem. Oba dabingy jsou naprosto perfektní. Idris Elba jako chief Bogo je taková třešnička na dortu. Pobavily zejména scénky s Kmotrem a lenochody.

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Nový svět (2016) (epizoda) 

Kdyby se hlavní postavy jmenovali jinak, řekl bych, že to byl dobrý western. Ale protože se jmenují Old Shatterhand a Vinnetou, tak jsem celkem zklamán. Moc nechápu, proč autoři nepoužili jako základ děje knížku Karla Maye. Ale to bych jim ještě prominul. Že ale z Old Shatterhanda udělají "babu", která s ránami pěstí šetří jako se vzácným kořením a navíc ani jednou ve filmu nepoužije pušku, to mi vadí už docela hodně. Škoda, je to jen průměrný film.

plakát

Creed (2015) 

Strašná slátanina všech možných klišé. A vůbec nechápu, jak někdo může říkat, že je v tomhle filmu dobře zobrazen box. Snad jen na začátku, kdy Adonis dostane K.O. od profíka je to uvěřitelné, práce nohou, krytí. Ten zbytek je úplně mimo. Po pár trénincích už Adonis sestřelí jednoho z adeptů na titul a za půl roku málem porazí obhájce titulu v souboji, který je totálním paskvilem. Žádné krytí, spousta přímých direktů, které by celých dvanáct kol na nohou nevydržel ani Ali s Foremanem, a korunu všemu nasadí boxování s okem oteklým jako tenisák. Tady tohle bylo úplně jasné technické K.O. Je mi jasné, že potřebovali pořádnou akci, ale i ta se dá udělat reálně a uvěřitelně. Tohle je prostě jen taková pohádka, hodně nepovedená pohádka. A kromě Sylvestera mi moc nesedlo ani herecké obsazení a hudba.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Zklamání. Dvě hodiny nudy. Žádná nová myšlenka, jen prosté vykradení předchozích epizod. Proč znovu Hvězda smrti? Přitom se děj mohl ubírat kterýmkoliv směrem.

plakát

127 hodin (2010) 

Prvních dvacet minut filmu vypadalo slibně. Bohužel zbytek už byla dějově naprostá nuda. Osobně příliš nechápu tak vysoká hodnocení, jak zde někteří dávají. Je sice pravda, že James Franco zahrál svou roli naprosto fantasticky a že kamerově a střihačsky si s filmem vyhráli a hudba je taky dobrá. Ale chybí tomu to základní - děj. Protože sledovat přes hodinu něco, co by se dalo zkrátit tak na patnáct minut...? Prostě film dobrý, ale určitě se mi nestane, že bych ho chtěl vidět znovu.

plakát

Hon na čarodějnice (2011) 

Zdařile zachycená temná atmosféra středověku. Napětí některých místy až hororových scén se střídá s pobavením, zejména z reakcí Felsona v podání Rona Perlmana, který svým výkonem zastiňuje ostatní herce. Snad s výjimkou čarodějnice Claire Foy. Nicolas Cage nasadil hned na začátku drsný/chmurný výraz tváře, se kterým si vystačil až do konce. Mínusem filmu je nevyvážené použití digitálních efektů. SPOILER: zatímco smrt Felsona měla grády, tak zejména přeměna vlků v zabijácké bestie byla dost zbytečná. Překvapivé pak je finále celého filmu. Už dlouho jsem neviděl u tohoto typu filmu, aby scénárista nechal zahynout oba hlavní mužské hrdiny.