Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Oblíbené seriály (10)

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

Bezkonkurenčně za max. počet. O seriálu jsem překvapivě dlouho nevěděl, až když jsem si prohlížel top žebříčky zde na csfd. A musím uznat že HIMYM je ve své třídě absolutní klasikou, osobně ho mám 10x raději např. než trochu infaltilní Přátele. Líbí se mi především solidní spád každého dílu, zajímavé zápletky, absolutně špičkový styl humoru Barneyho, atd. atd.

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004)

Atlantis těží ze dvou výborných nápadů - z velice populárního světa SG a z objevování neznámého spolu se svízelnou situací celé expedice. Vše až neskutečně dobře ladí a když k tomu přičteme na seriál originální a povedené vizuální efekty, max. hodnocení je na světě. Spolu s BSG jeden z nejlepších sci-fi seriálů všech dob (alespoň pro mě), i když BSG je pojato více lidsky a "reálně". Obojí má ale své nezaměnitelné kouzlo.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Simpsonovi jsou synonymum pro animovanou srandu. Svou myšlenkou, zpracováním, stylizací a perfektním českým dabingem ani nemá tento seriál špatné díly, jen dobré a vynikající.

Ztraceni

Ztraceni (2004)

Škoda že je tento seriál tak roztahaný, kdyby měl celkem max. tři série, byl by dokonalej. I přes to je to velice originálně pojatý a hodně pěkně natočený seriál. Bohužel móda zbytečně prodlužovat seriály o zbytečné a nudné epizody se stává čím dál běžnější a Lost není vyjímkou.

Hrdinové

Hrdinové (2006)

Je to rozhodně špičkový seriál, ale jsem zaseklej na Lost a Prison Break, tedy seriálech které tu byli první v takovémto stylu. Třeba s koncem série Heroes ještě přehodnotím, uvidíme jak to bude pokračovat... A po konci první série také přehodnocuji své hodnocení. Myslel jsem si, že tenhle dějový časoprostorový propletenec scénáristi neukočírují, ale opak je pravdou. Silnou stránkou tohoto seriálu je stále nadprůměrná úroveň všech dílů, stálé vyprávění točící se kolem hlavního děje bez zbytečných "výplňkových" epizod. Prostě sledování každé z epizod vám uteče strašně rychle a posouvá děj vždy o notný kus kupředu. Pokud si druhá série udrží nastolené tempo, Losti a Prison Breaci třeste se... A druhá řada je rozjeta opravdu ve velkém tempu a stále graduje tempo. Tohle se opravdu často nevidí aby serál neměl hluchá místa a v každém dílu vás vždy překvapil něčím novým. Prostě totální nenáročná odvaz podívaná. Po lehce upadající Galactice, Lostu a SGA s hluchými prostředky sérií i zbytečně přetaženým LOSTem můj současný best seriál!

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Série se parádně rozjela. Beznaděj, bezmoc, stálé pronásledování přeživších, problémy, stres a nervy - to nás nádherně vtáhne do děje, nechá nás ho procítit a vžít se do rolí hlavních postav. O to víc nás pak potěší dílčí úspěchy, vyhrané bitvy a urovnané spory mezi posádkou. S třetí a čtvrtou sérií musím hodnocení ubrat a skoro zvažuji pouze tři hvězdy, protože kvalita je hodně strmě klesající :(. Ach jo, mají vyděláno tak na to kašlou :(.

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Buď jste fanoušek nebo nejste. Proto asi tolik velice rozdílných hodnocení. Osobně jsem tento seriál mnoho let ignoroval, občas jsem zahlédl v TV nějaký díl a skoro vůbec se mi to nelíbilo. Ale pak jsem se donutil si vše pustit pěkně od začátku, díl po díle a musím uznat, že se můj náhled na celý seriál změnil o 100%. Proto si fakt myslím, že lidé co zde hodnotí tento seriál velice špětně, tak viděli nejspíše jako já z počátku jen pár epizod vytržených z kontextu. A podle toho se opravdu kvalita seriálu nedá poznat!

Star Wars: Klonové války

Star Wars: Klonové války (2008)

U mě téměř 90%. Seriál přesně podle mých přání, zajímavé příhody ze světa Star Wars. Rychlé svižné epizody, zajímavá akce, prostě paráda. Občas sráží seriál infantilní epizody s Jar-Jarem, ale vzápětí tyto slabší epizody střídají opravdu špičkové díly plné napětí, vynikající akce a zajímavého děje.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

První díly byli parádní, zbytek sezóny až moc stereotypní a podobné a ohrané, ALE - ale při sledování druhé série zjišťuji, že mi seriál chybí, i byť stále se opakující humor není nejhorší a vždy se těším na nové díly. A to se mi u špatných seriálů které mě nezaujmou nestává, takže BBT je podle mě určitě povedená zábava která neurazí a příjemně zabaví. Konec druhé série měním hodnocení na 5*, protože jsem zjistil, že i když je to stále to samé opakující se dokola, je to prostě opravdu hodně dobrý! A chybí mi další díly, čekání je dlouhé a prostě 5* :). A z odstupem dalších sezón se vracím s úpravou komentáře - ano nyní je to na 6 hvězd. Seriál si drží výborné tempo, zábava stále podobného rázu, ale stále na max. úrovni. Jen tak dál, klidně nadosmrti :)

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Mimochodem dělám také na IT oddělení jako správce a nejednou jsem se zde viděl. Komediální seriál co mi vehnal slzy smíchu do očí a mnohokrát. Nevím proč, ale tenhle anglickej humor prostě miluju a tento seriál směle srovnám s Red Dwarfem... a to už je co říct. Ano, hned úvodní záběry mě dostali, viz. RTFM :).