Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (154)

plakát

Show Jerryho Seinfelda (1989) (seriál) 

Nejlepší seriál o ničem :) v USA totální legenda, u nás bohužel ne tak moc známý sitcom, z něhož si vzala větší či menší inspiraci celá řada jeho následovníků. Jsou to vlastně takoví Přátelé, jen trochu starší, a hlavně mnohem víc nekorektní.

plakát

Duna (2021) 

Rozvleklý, a ne úplně divácky přívětivý film, který po všech infantilních marvelovkách a x pokusech o to, kdo víc zprzní Star Wars, působí jako zjevení. Sice toho ve filmové Duně oproti knížce (která je naprosto božská) pořád spousta chybí, ale víc z toho asi vytřískat nešlo. Casting perfektní, Zimmerova hudba top. Jděte do kina, tohle je film na velké plátno.

plakát

Foo Fighters: Sonic Highways - osm legend (2014) (seriál) 

Kdyby to šlo, téhle minisérii dám hvězd rovnou deset. Pro fanoušky Foo Fighters povinnost, ale svoje si v tom najde asi každý, kdo má k rockové hudbě nějaký vztah.

plakát

Deadpool (2016) 

Takhle to má vypadat! Místo nudných a sterilních komiksů, které teď studia chrlí jako na běžícím pásu (a obávám se, že s příchodem Batman vs Superman to bude jen horší), je tu od prvního dílu Kick-Ass konečně další věc, co má koule! Velký palec nahoru tvůrcům a Ryanu Reynoldsovi. Z toho filmu je cítit, jak se musel celý štáb při natáčení bavit, a na to já vždy rád slyším. U výsledku jsem se bavil i já, a to tak že královsky. "I've never said this, but don't swallow."

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Doplazí (a doslintá) se Leo konečně pro vytouženého Oscara? Těžko říct. Jeho role je na rozdíl od Hardyho poměrně nevděčná, jeho hrdina se po útoku medvědice skutečně přes půl filmu hlavně plazí a chrčí (tolik zdejším inteligentům, kteří tvrdí, jak Hardy DiCapria "přehrává" o parník, či co...). Revenant vyniká přesným obsazením a velmi syrovou atmosférou, kterou perfektně dokresluje Lubezkiho famózní kamera - palec nahoru hlavně za parádně natočené souboje. Před závěrečným soubojem to sice trochu začne drhnout, a některé scény by snesly trochu prostříhat, jinak ale film pěkně odsýpá, a já toho plešouna asi budu přát oběma hlavním protagonistům.

plakát

Hříšníci (2011) (seriál) 

Miluju to! Tenhle seriál pobaví, dojme, a sem tam zamrazí. Herecké výkony top, ať už jde o Emmy Rossum, Williama Macyho, nebo o mladší z Gallagherů. Naprostá srdcovka.

plakát

DVTV (2014) (pořad) 

Co se publicistiky týče, nemá tenhle pořad v našich luzích a hájích konkurenci. Jo a jestli se chcete pobavit, pak doporučuju včerejší rozhovor s Landou, to nemá chybu.

plakát

Narcos (2015) (seriál) 

Potenciál skutečného příběhu "Robina Hooda z Medellínu" je využit do mrtě. Narcos je věcný, chladný, místy brutální, natočený skoro až dokumentaristickým stylem. A mě tahle kombinace baví. Stejně jako mě baví ústřední trio Moura - Holbrook - Pascal. Velikou lahůdkou jsou pak dobové fotografie a záběry Escobara a dalších postav, o kterých Narcos vypráví. Sečteno a podtrženo, Netflixu dávám pět a půl pračky Whirlpool (značka vítězů), těším se na druhou sérii, a doufám, že tou seriál taky skončí.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

Prý nejlepší seriál všech dob. No, tak se zase uklidníme... :) První série je lehký nadprůměr, druhá a třetí jsou skvělé, čtvrtá přehnaná (viz koberec, finále - jedno velké wtf...), pátá je......dokonalá. Celkově se v seriálu najdou vynikající momenty (třeba když se Walt chechtá, že jeho žena dala všechny peníze Tedovi, a on nemá prostředky, na to, jak zmizet), na druhou stranu většina scén, kde je Waltova žena, nebo jeho švagrová, jsou celkem zlo. Co mě ničilo nejvíc, byl díl s mouchou. Breaking Bad obdivuju hlavně kvůli vzestupné kvalitě, to se jen tak nevidí (vlastně se to asi vůbec nevidí), tvůrci věděli kdy skončit, a dopřáli seriálu více než důstojné zakončení...ALE - nemůžu si pomoct, když už to tu tak srovnáváte s Dexterem, u kterého jsem několik sérií napětím ani nedýchal (ačkoliv uznávám, že tvůrci to trošku přehnali s počtem sérií), Breaking Bad z tohohle srovnání pro mě vychází prostě o něco hůře. Je to špička, ale za mě zase takové terno ne. Na 5 hvězd to vlastně vytahuje hlavně ten závěr. PS: Nejlepší postava je Saul Goodman. Jo, a ten dědek na vozíku se zvonkem.

plakát

Fargo (2014) (seriál) 

Po první sérii přímo chrochtám blahem, a chci víc! Seriálové Fargo se mi trefilo přesně do vkusu. Atmosféru má naprosto perfektní, Billy Bob Thornton je ďábel, a Martin Freeman mu zdatně sekunduje. Co se týče postav, jsem ale nejvíc fandil sympatické policajtce :)