Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (7)

Zločiny budoucnosti

Zločiny budoucnosti (2022)

Film se měl začít natáčet na začátku roku 2003 pod názvem „Painkillers“. Natáčení mělo probíhat v kanadském Torontu s rozpočtem 35 milionů amerických dolarů. ThinkFilm získal celosvětová práva s plánovaným vydáním na konec roku 2006 v Severní Americe. Projekt se však nikdy nedostal do výroby. V jednom rozhovoru režisér David Cronenberg projekt odstrčil a prohlásil, že ztratil zájem o jeho realizaci a až v únoru 2021, během rozhovoru pro časopis GQ, Viggo Mortensen (Saul) prozradil, že pracuje na projektu s Cronenbergem.

Junk Head

Junk Head (2017)

Takahide Hori neměl žádné znalosti ani zkušenosti s natáčením filmů a byl zcela samouk. Trvalo čtyři roky, než natočil krátkou verzi filmu pro předpremiéru. S malým týmem pak vytvořil dlouhou verzi pro uvedení v kinech. Dokončení konečného produktu trvalo asi sedm let.  Krátká verze byla vydána v roce 2013 a dlouhá verze byla vydána v roce 2017.

Jurský svět

Jurský svět (2015)

Z paleontologického hlediska je velikou chybou nepřítomnost peří, které bychom měli vidět přinejmenším u dvou rodů dinosaurů zobrazených ve filmu – velociraptorů a tzv. „pštrosích dinosaurů" gallimimů. Další chybou je zobrazení stegosaurů, obrněných dinosaurů s velkými hřbetními pláty a rohatých triceratopsů, jejichž ocasy se ve filmu pohybují jen těsně nad zemí. Podle současných výzkumů tito mohutní dinosauři drželi ocas vysoko nad zemí, někdy téměř vodorovně s trupem. Nesmyslem je také ptakoještěr zvedající člověka do vzduchu, toho by nebyli schopni ani největší zástupci této skupiny.

Gravitace

Gravitace (2013)

K nadšení mnoha diváků má Sandra Bullock (Ryan Stone) na sobě v podstatě jen spodní prádlo. Samozřejmě, že něco takového by si žádná astronautka pod skafandr jakživa nevzala. Při procházkách ve vesmíru musejí mít astronauti speciální oblek LCG nebo LCVG (Liquid cooling and ventilation garment), poskytující dostatečné chlazení. Bez toho by astronautka už dávno omdlela přehřátím.

Gravitace

Gravitace (2013)

Celý film byl nejdříve natočen jako animovaný, a to včetně zvuku. Tvůrci se nejdříve potřebovali ujistit, že zvuk a hudba půjdou dohromady. Animační fáze trvala skoro dva a půl roku, teprve pak se zapojili herci.

Gravitace

Gravitace (2013)

Ve filmu mezi nejokatější odchylky od reality patří třeba tempo, ve kterém se děj odehrává. Ve skutečnosti se musejí astronauti pohybovat nesmírně pomalu. Rychlost je jejich nepřítel, snižuje čas na reakci a zvyšuje sílu nárazu.

Reklama