Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (1 611)

plakát

Půlnoční běh (1988) 

Fajn. Na to, že jsem o něm do letoška nevěděl, fajn.

plakát

Vzteklej pes a Glorie (1993) 

Robert De Niro si vyvzdoroval herecký protiúkol. Původně měl mít tu druhou roli. A zahrál to fakt přesvědčivě, a Bill Murray slušně sekunduje. Krásná Uma jako bonus. No co,  líbí se mi to jako kdysi.

plakát

Saljut-7 (2017) 

Překvapivě dobrý film. Slušně natočeno, včetně záběrů z beztíže a mimo loď. Velkofilm, který nezastírá ruskou mentalitu ani specifika jejich vesmírného programu: skleněné teploměry, rozhodování "po rusku", propaganda, vlastenectví, vodka i šváb. PS Je málo kyslíku, tak proč si nezapálit machorku.

plakát

Věc: Počátek (2011) 

To mi přišlo tak hrozně slabé. Už od prvních dialogů. Porovnávat jakkoli s s filmem "Věc" je škoda slov.

plakát

Inspektor George Gently - Lovec žen (2015) (epizoda) 

Skvěle napsané i natočené. Obdivuji, jak každý záběr a promyšlené střihy tvoří s se zvukovým podkresem atmosféru i u několikasekundové scény příjezdu auta k řece. Bacchus opět podléhá vžitým předsudkům, ze kterých ho, dle leitmotivu seriálu vyvádí stoický "britský Maigret" Gently.

plakát

Comeback - Série 2 (2010) (série) 

Občas už to trošku drhlo, ale Strakonický Bubák, Křik kormorána, Cesta do Vtelna, jsou znovu napěchovány chytrým humorem v dialozích, ale i detailech scény i různých odkazech. Nicméně, 51. dílem skončili asi tak akorát včas. PS Následující Baldýnského seriál o kosmonautech už střídal výborná a slabší místa. Každopádně, v rámci českých komediálních seriálů posledních desetiletí - Nejvíc. Takže dávám plnou palbu :)

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

2008: Je poznat, že ty chytré vtípky vymýšleli Baldýnský a podobní exoti :-). Nikdy bych nevěřil, že na "český sitcom"! budu každý týden čekat. Je to naše rodinná pohodovka, spolu s The BBT a Friends. PS ("ale pak Brychta nazpíval Barák na odstřel a křeslo ho odvrhlo.") ...PS 2024 - Žádná změna: Comeback je pro naši rodinu jediný český seriál, která dáváme opakovaně společně.

plakát

Ozark (2017) (seriál) 

Po letech konečně něco s vývojem postav, a hned několika (!) Super. ... Jen snad - odnášet z hrobky každý den plnou tašku, to si nikdo nevšimne? Telefony neodposlouchává FBI, ani Mexičani? A co makové pole za barákem - neviditelné? A lab oratoř na zpracování opia? atd....  ... No jo, když to ale miluješ, odpustíš, co bys jinde neodpustil.

plakát

Ozark - Season 3 (2020) (série) 

Že by tak skvěle rozjetý epos začal sklouzávat k do rutiny. a některé postavy prostě už jen tak zůstanou mimo? Rozhodně Ne!  Jasně, Po Breaking Bad, Better Call Saul, a Dextrovi je laťka vysoko..., Ale v Ozarku se klubko vztahů a průserů stále víc zamotává a utahuje. Je to až fascinující, jak se utahují šrouby. ...až najednou  přijde konec další hodinové epizody, a necháš dojet další skvělou věc ze soundtracku. Bratrova psychika, to je fakt síla. V různé míře má mnoho z nás občas trochu nerovnováhu v elekro-chemii mozku, ale zde je těžká bipolarita strašidelně uvěřitelná. poslední díl je tak silný, že graduje a vlastně i shrnuje příznačný motiv Ozarku, kdy hodně špatné věci se mohou stát i pro slušnou rodinu prostou rutinou.

plakát

Ozark - Season 2 (2018) (série) 

V napětí snad i lepší než první série. Natočeno skvěle, každý záběr, střih, každý detail je precizní. Žádný z režisérů nechtěl být ten slabší. Jason Bateman drží hodně silný seriál. PS Julia Garner snad už nemůže být lepší (!) PS Soundtrack je úplně Top.