Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (600)

plakát

Vegan 2017 (2017) 

Nařízení 2117.¬         Obvykle tendenční a nekritický dokument, v podstatě obludná ideologie, která, dostala-li by se k moci, napáchala by víc škody než užitku, neboť kde není kritckého rozmyslu, kde jsou podstatné pouze nepřesahující ideje, tam není rozumné uvažovati o dobrém výsledku díla. Hrubě se odvažuji odhadnouti, že vegany jsou ze čtyř pětin manipulovatelní a zmanipulovaní blbci, třebas s vysokoškolským diplomem (není rozhodující). Profesionálně natočeno, tudíž s nezanedbatelnou přesvědčovací schopností. Dokument svým doporučovacím (reklamním) pojetím námětu je vlastně bájí, kterou se opájí samo veganské hnutí, bez příslušného kritického náhledu počítajícího s jinými skupinami lidí. (Předchozí ročníky, 2015 a 2016, mající zde na ČSFD nálepku 'amatérský film', jsou natočeny skutečně více "amatérsky", ale v tom dobrém smyslu slova — nečouhá z nich ten smradlavý profesionální reklamní přístup až tak mnoho.)¬                 Civilizaci s jejími produkty využívají vegané podobným, ne-li stejným způsobem, jako jiní, obyčejní hamburgeroví lidé. Jinak by v ní totiž ani nemohli žíti. A chtějí-li ji změniti, po tom názor, že jestliže by se stal veganem každý člověk, změnila by se i civilizace, je sice správný, ale prakticky neproveditelný, hloupý a totalitní. A jestliže se nemá státi drtivá většina lidí vegany, po tom je veganské hnutí se svými demonstracemi a manifesty směšné, neboť hlásalo by pak něco, co je nefunkční; případně by se jednalo o nátlak menšiny na většinu, což je obvyklá drzá taktika menšinových skupin, jako jsou homosexuálové, vegané nebo obřezanci. Menšinové skupiny je třeba odkázati na jejich restaurace, lázně, oddělení v dopravních prostředcích apod. s tím, že by měli býti rádi, že to mají.¬                 Ano, věci nejsou tak jednoduché, jak si to malují tyhle existence. Ani člověk není tak jednoduchý, ani vesmír, a troufám si tvrditi, že ani Bůh.¬                 Dodatek: Nařízení č. X5983/2117. Já, Š'ch Sien II, svrchovaný Vládce Jurasie, vydávám tyto instrukce k potlačení vzpurných jehanů. Ať jsou jati a do úst nechť jim je vtlačen dvojitý hamburger. Ti nejvychrtlejší a nejzelenější scípnou ihned, ostatní budou krmeni hamburgery na státní útraty tolik dnů a týdnů, kolik bude třeba k jejich převychování. Kolégium doktorů předpokládá konec akce do osmi dnů, do té doby postupně zkolabují na neobvyklou zátěž střev a jater, zbylí se podrobí adaptaci v táboře Jed' Klob Jed'. V jedenáctém roce mého panování.

plakát

Vegan 2016 (2016) (amatérský film) 

Nařízení 2116.¬         Obvykle tendenční a nekritický dokument, v podstatě obludná ideologie, která, dostala-li by se k moci, napáchala by víc škody než užitku, neboť kde není kritckého rozmyslu, kde jsou podstatné pouze nepřesahující ideje, tam není rozumné uvažovati o dobrém výsledku díla. Hrubě se odvažuji odhadnouti, že vegany jsou ze čtyř pětin manipulovatelní a zmanipulovaní blbci, třebas s vysokoškolským diplomem (není rozhodující). Natočeno slušně (byť jde prý o amatérský snímek), s nezanedbatelnou přesvědčovací schopností. Oproti roku 2015, kdy byl natočen snímek "Vegan 2015", nedošlo k žádnému posunu, dokumenty jsou si podobny jako vejce vejci a svým doporučovacím (reklamním) pojetím námětu jsou vlastně bájemi, kterými se opájí samo veganské hnutí, bez příslušného kritického náhledu počítajícího s jinými skupinami lidí.¬                 Civilizaci s jejími produkty využívají vegané podobným, ne-li stejným způsobem, jako jiní, obyčejní hamburgeroví lidé. Jinak by v ní totiž ani nemohli žíti. A chtějí-li ji změniti, po tom názor, že jestliže by se stal veganem každý člověk, změnila by se i civilizace, je sice správný, ale prakticky neproveditelný, hloupý a totalitní. A jestliže se nemá státi drtivá většina lidí vegany, po tom je veganské hnutí se svými demonstracemi a manifesty směšné, neboť hlásalo by pak něco, co je nefunkční; případně by se jednalo o nátlak menšiny na většinu, což je obvyklá drzá taktika menšinových skupin, jako jsou homosexuálové, vegané nebo obřezanci. Menšinové skupiny je třeba odkázati na jejich restaurace, lázně, oddělení v dopravních prostředcích apod. s tím, že by měli býti rádi, že to mají.¬                 Ano, věci nejsou tak jednoduché, jak si to malují tyhle existence. Ani člověk není tak jednoduchý, ani vesmír, a troufám si tvrditi, že ani Bůh.¬                 Dodatek: Nařízení č. X5983/2116. Já, Š'ch Sien II, svrchovaný Vládce Jurasie, vydávám tyto instrukce k potlačení vzpurných jehanů. Ať jsou jati a do úst nechť jim je vtlačen dvojitý hamburger. Ti nejvychrtlejší a nejzelenější scípnou ihned, ostatní budou krmeni hamburgery na státní útraty tolik dnů a týdnů, kolik bude třeba k jejich převychování. Kolégium doktorů předpokládá konec akce do osmi dnů, do té doby postupně zkolabují na neobvyklou zátěž střev a jater, zbylí se podrobí adaptaci v táboře Jed' Klob Jed'. V jedenáctém roce mého panování.

plakát

Vegan 2015 (2015) (amatérský film) 

Nařízení 2115.¬         Obvykle tendenční a nekritický dokument, v podstatě obludná ideologie, která, dostala-li by se k moci, napáchala by víc škody než užitku, neboť kde není kritckého rozmyslu, kde jsou podstatné pouze nepřesahující ideje, tam není rozumné uvažovati o dobrém výsledku díla. Hrubě se odvažuji odhadnouti, že vegany jsou ze čtyř pětin manipulovatelní a zmanipulovaní blbci, třebas s vysokoškolským diplomem (není rozhodující). Natočeno slušně (byť jde prý o amatérský snímek), s nezanedbatelnou přesvědčovací schopností. Dokument svým doporučovacím (reklamním) pojetím námětu je vlastně bájí, kterou se opájí samo veganské hnutí, bez příslušného kritického náhledu počítajícího s jinými skupinami lidí.¬                 Civilizaci s jejími produkty využívají vegané podobným, ne-li stejným způsobem, jako jiní, obyčejní hamburgeroví lidé. Jinak by v ní totiž ani nemohli žíti. A chtějí-li ji změniti, po tom názor, že jestliže by se stal veganem každý člověk, změnila by se i civilizace, je sice správný, ale prakticky neproveditelný, hloupý a totalitní. A jestliže se nemá státi drtivá většina lidí vegany, po tom je veganské hnutí se svými demonstracemi a manifesty směšné, neboť hlásalo by pak něco, co je nefunkční; případně by se jednalo o nátlak menšiny na většinu, což je obvyklá drzá taktika menšinových skupin, jako jsou homosexuálové, vegané nebo obřezanci. Menšinové skupiny je třeba odkázati na jejich restaurace, lázně, oddělení v dopravních prostředcích apod. s tím, že by měli býti rádi, že to mají.¬                 Ano, věci nejsou tak jednoduché, jak si to malují tyhle existence. Ani člověk není tak jednoduchý, ani vesmír, a troufám si tvrditi, že ani Bůh.¬                 Dodatek: Nařízení č. X5983/2115. Já, Š'ch Sien II, svrchovaný Vládce Jurasie, vydávám tyto instrukce k potlačení vzpurných jehanů. Ať jsou jati a do úst nechť jim je vtlačen dvojitý hamburger. Ti nejvychrtlejší a nejzelenější scípnou ihned, ostatní budou krmeni hamburgery na státní útraty tolik dnů a týdnů, kolik bude třeba k jejich převychování. Kolégium doktorů předpokládá konec akce do osmi dnů, do té doby postupně zkolabují na neobvyklou zátěž střev a jater, zbylí se podrobí adaptaci v táboře Jed' Klob Jed'. V jedenáctém roce mého panování.

plakát

Vegan 2018 (2018) 

Nařízení 2118.¬         Obvykle tendenční a nekritický dokument, v podstatě obludná ideologie, která, dostala-li by se k moci, napáchala by víc škody než užitku, neboť kde není kritckého rozmyslu, kde jsou podstatné pouze nepřesahující ideje, tam není rozumné uvažovati o dobrém výsledku díla. Hrubě se odvažuji odhadnouti, že vegany jsou ze čtyř pětin manipulovatelní a zmanipulovaní blbci, třebas s vysokoškolským diplomem (není rozhodující). Profesionálně natočeno, tudíž s nezanedbatelnou přesvědčovací schopností. Oproti roku 2017, kdy byl natočen snímek "Vegan 2017", nedošlo k žádnému posunu, dokumenty jsou si podobny jako vejce vejci a svým doporučovacím (reklamním) pojetím námětu jsou vlastně bájemi, kterými se opájí samo veganské hnutí, bez příslušného kritického náhledu počítajícího s jinými skupinami lidí. (Předchozí ročníky, 2015 a 2016, mající zde na ČSFD nálepku 'amatérský film', jsou natočeny skutečně více "amatérsky", ale v tom dobrém smyslu slova — nečouhá z nich ten smradlavý profesionální reklamní přístup až tak mnoho.)¬                 Civilizaci s jejími produkty využívají vegané podobným, ne-li stejným způsobem, jako jiní, obyčejní hamburgeroví lidé. Jinak by v ní totiž ani nemohli žíti. A chtějí-li ji změniti, po tom názor, že jestliže by se stal veganem každý člověk, změnila by se i civilizace, je sice správný, ale prakticky neproveditelný, hloupý a totalitní. A jestliže se nemá státi drtivá většina lidí vegany, po tom je veganské hnutí se svými demonstracemi a manifesty směšné, neboť hlásalo by pak něco, co je nefunkční; případně by se jednalo o nátlak menšiny na většinu, což je obvyklá drzá taktika menšinových skupin, jako jsou homosexuálové, vegané nebo obřezanci. Menšinové skupiny je třeba odkázati na jejich restaurace, lázně, oddělení v dopravních prostředcích apod. s tím, že by měli býti rádi, že to mají.¬                 Ano, věci nejsou tak jednoduché, jak si to malují tyhle existence. Ani člověk není tak jednoduchý, ani vesmír, a troufám si tvrditi, že ani Bůh.¬                 Dodatek: Nařízení č. X5983/2118. Já, Š'ch Sien II, svrchovaný Vládce Jurasie, vydávám tyto instrukce k potlačení vzpurných jehanů. Ať jsou jati a do úst nechť jim je vtlačen dvojitý hamburger. Ti nejvychrtlejší a nejzelenější scípnou ihned, ostatní budou krmeni hamburgery na státní útraty tolik dnů a týdnů, kolik bude třeba k jejich převychování. Kolégium doktorů předpokládá konec akce do osmi dnů, do té doby postupně zkolabují na neobvyklou zátěž střev a jater, zbylí se podrobí adaptaci v táboře Jed' Klob Jed'. V jedenáctém roce mého panování.

plakát

Vegan 2019 (2019) 

Nařízení 2119.¬         Obvykle tendenční a nekritický dokument, v podstatě obludná ideologie, která, dostala-li by se k moci, napáchala by víc škody než užitku, neboť kde není kritckého rozmyslu, kde jsou podstatné pouze nepřesahující ideje, tam není rozumné uvažovati o dobrém výsledku díla. Hrubě se odvažuji odhadnouti, že vegany jsou ze čtyř pětin manipulovatelní a zmanipulovaní blbci, třebas s vysokoškolským diplomem (není rozhodující). Profesionálně natočeno, tudíž s nezanedbatelnou přesvědčovací schopností. Oproti rokům 2017 a 2018, kdy byly natočen snímky "Vegan 2017" a "Vegan 2018", nedošlo k žádnému posunu, dokumenty jsou si podobny jako vejce vejci a svým doporučovacím (reklamním) pojetím námětu jsou vlastně bájemi, kterými se opájí samo veganské hnutí, bez příslušného kritického náhledu počítajícího s jinými skupinami lidí. (Předchozí ročníky, 2015 a 2016, mající zde na ČSFD nálepku 'amatérský film', jsou natočeny skutečně více "amatérsky", ale v tom dobrém smyslu slova — nečouhá z nich ten smradlavý profesionální reklamní přístup až tak mnoho.)¬                 Civilizaci s jejími produkty využívají vegané podobným, ne-li stejným způsobem, jako jiní, obyčejní hamburgeroví lidé. Jinak by v ní totiž ani nemohli žíti. A chtějí-li ji změniti, po tom názor, že jestliže by se stal veganem každý člověk, změnila by se i civilizace, je sice správný, ale prakticky neproveditelný, hloupý a totalitní. A jestliže se nemá státi drtivá většina lidí vegany, po tom je veganské hnutí se svými demonstracemi a manifesty směšné, neboť hlásalo by pak něco, co je nefunkční; případně by se jednalo o nátlak menšiny na většinu, což je obvyklá drzá taktika menšinových skupin, jako jsou homosexuálové, vegané nebo obřezanci. Menšinové skupiny je třeba odkázati na jejich restaurace, lázně, oddělení v dopravních prostředcích apod. s tím, že by měli býti rádi, že to mají.¬                 Ano, věci nejsou tak jednoduché, jak si to malují tyhle existence. Ani člověk není tak jednoduchý, ani vesmír, a troufám si tvrditi, že ani Bůh.¬                 Dodatek: Nařízení č. X5983/2119. Já, Š'ch Sien II, svrchovaný Vládce Jurasie, vydávám tyto instrukce k potlačení vzpurných jehanů. Ať jsou jati a do úst nechť jim je vtlačen dvojitý hamburger. Ti nejvychrtlejší a nejzelenější scípnou ihned, ostatní budou krmeni hamburgery na státní útraty tolik dnů a týdnů, kolik bude třeba k jejich převychování. Kolégium doktorů předpokládá konec akce do osmi dnů, do té doby postupně zkolabují na neobvyklou zátěž střev a jater, zbylí se podrobí adaptaci v táboře Jed' Klob Jed'. V jedenáctém roce mého panování.

plakát

Aokigahara - les sebevrahů (2010) (TV film) 

5P.¬         Snímek působí na většinu lidí — což je viděti na textu komentářů — průměrným až nudným dojmem; i ti, kdož hodnotí vysoko, jsou na rozpacích a nedaří se jim napsati k tomuto snímku nic pozoru hodného. Já se k tomuto pocitu přiznávám také. Tudíž je mé opoznámkování nijaké, psané do počtu, novinářská rutina pro denní chléb. Nevím, co ještě bych k tak nezajímavě podanému, k tak průměrně podanému pohledu mohl dodati. Aha, to, že zajímavé je, že i ti, kteří zmiňují přímo nebo nepřímo průměrnost počinu, hodnotí počin jako nadprůměrný, to znamená, že dvě hvězdičky jsem dal jen já a dalších jedenáct spravedlivých.¬                 Podobně zajímavé komentáře: uživ. Foox, swamp, Psycho.R, Aywes. Ale i ostatní stojí za pozornost.

plakát

Mania (1974) 

Nepodařené jako její plakáty.¬         Mania je snímek, který chce přede vším vzbuditi pozornost za jakoukoli dovolenou cenu. Avšak erotika, hrůza, nebo odpudivost, nic z toho není dovedeno do skutečně dobré, neřkuli vynikající míry. Herci hrají špatně, je přímo viděti, jak jim režisér či jeho pomocník zrovna řekl "teď"; a tato amatérská ruka se vine celým snímkem jako příslovečná čertvená niť, i co se kamery týká. Prostě a stručně, porovnání s tím lepším z oboru v italské kinematografii, s tím dobrým z tvorby M. Soaviho, L. Fulciho či D. Argenta snímek Mania nesnese a neunese. V době, kdy snímek vznikl, vzbudil jistě větší pozornost, než si ve skutečnosti zaslouží, což znamená, že v toku (poměrně krátkého) času svými kvalitami neobstál.¬                 Co je na snímku cenné, je hudba neznámého skoro Umberta Cannoneho, majícího v záznamu vytvoření hudby zde i na IMDB pouhé tři snímky; tedy, ta hudba sedí výtečně na "gotický" horror — kdyby byla podobných kvalit i režie a kamera, vzniklo by veledílo, neboť scénář není vůbec špatný. Tu se nabízí nový nátočet sám od sebe.¬                 Mohu doporučiti opoznámkování znalce i milovníka italských podivnůstek, jímž je uživ. Karlos80.

plakát

Žáby (2002) 

Tománek.¬         Co mohu čekati od absolventa oboru "Nová média" jiného než méněcenný projev? Navíc Jan Tománek, takto tvůrce tohoto krátkého animovaného snímku "Žáby", žebrá kde se dá o státní podporu, znamení to všech neschopných, ač pracuje ve vlastní soukromé společnosti inteligentního názvu "Art And Animation Studio". Že je členem Mensy, spolku nadprůměrně inteligentních lidí, je k neuvěření; ale asi prošel o příslovečný chlup a také, inteligence zkoušeného druhu se dá do jisté míry i naučiti.¬                 Heslo "výtvarník Tománek r. 1948" se mi stalo synonymem pro stvůru vystudovavší sice výtvarné školy, ale vlastního umění neschopnou. Jak už tady někdo psal, i nejhorší obdobné snímečky od fy Pixar měly alespoň zdání, alespoň patinu umleckého ztvárnění a nějaké myšlenky, byť třebas slaboduché. Tedy, tady je také přítomna myšlenka, abych byl spravedlivým a pozorným divákem. Beznápaditě vytvořený hmyz, žáby zjevu mezi rostlinami a hrochy vydávající místo kvákání podivné martické zvuky, chlemstající okololétající hmyz; pak, se změnou hudebního podbarvení (vypůjčeného z filmu Tenkrát na Západě — och, opět, jak inteligentní) objeví se štíhlé, dlouhé ptačí nohy: další predátor ale na scaenu už nevešel, bylť konec filmu.

plakát

Zkrat (2011) 

Jak se řekne sračka slušně a v rozvedené větě.¬         Bezduchý napětíplný příběh s trapně neuveřitelnou ženskou hrdinkou je Soderberghův posun za devět roků od natočení Lemovy Solaris a intelektuelní řeči zdejších uživatelů Matty či JFL na tom nemění nic. Vím, že se umění posouvá tímto směrem a vím také, že intelektuálové byli ti poslední, kdo ve vývoji kdy něco znamenali, protože vždycky uměli jen žvanit a oslavovat to bez hodnoty pro budoucnost.¬                 Případné opoznámkování: uživ. Cival, 11. 3. 2012.

plakát

Jack – Zabiják obrů (2013) odpad!

Je snadné comentovati snímky Asylum.¬         Ten plakát s modrou oblohou a strašlivou příšerou otevírající zubatou hubu na hrdinu se dvěma meči dole má se k filmu jako šálek voňavého čaje z čínských hor pitého v poklidu loubí čajové zahrady k vývaru z pracovních ponožek dělníka po týdenní šichtě pitého ve špinavé stavební buňce z nikdy neumytého hrnku.