kluzo
Martin Vozka
okres Brno
"Žádné zvíře nikdy nejedná krutě, na to si vyhradili právo jenom ti, co mají mravní smysl." Mark Twain
6 bodů
okres Brno
6 bodů
Hlava Medúzy (TV seriál) (2021)
Vcelku dobrý seriál, ale nedotažený.
Gangster Squad – Lovci mafie (2013)
Přesně tenhle druh filmů mám rád.
Tělo na tělo (2002)
odpad!Větší hovadinu s áčkovými herci, aby člověk pohledal. Už jsem jen čekal žraloci ploutve nad betonovým chodníkem.
Joe (2013)
Drsný film. Drsný hlavně svou surovosti normálního života.
Neříkej ani slovo (2001)
Ten konec... Ten se fakt nepovedl. Jinak průměrný hollywoodský thriller.
Zabijáci osamělých srdcí (2006)
Rád sleduji kanál Investigation Discovery a tenhle film se tomu podobá. Lepší ztvárnění. Travolta ukázal, že stále umí. Hayek... Tak tu jsem v takové roli nečekal a dost musím přehodnotit názor na její herectví. Tu magorku jsem ji věřil.
Čekání na Patrika (1988)
Už, když jsem se na nej díval v době vzniku, nebylo to nic moc. Snad jen Pražský výběr, ten byl v té době takový cool. Rád bych upozornil, že @Radyo se plete, když si myslí, že v tom hraje Míša Kuklová.
Glimmer Man (1996)
To byly filmy se segalem ještě v pohodě. "Pusť, já se ho zeptám. Ty umíš rusky? Tak trochu."
To (2017)
Dost dobrý horor. Stephena Kinga mám rád.
Noc na zámku (TV film) (1981)
Můj oblíbený Luděk Sobota zpívá... Bohužel. Abych použil jeho vlastní repliku z pořadu že Soboty na Šimka: "Jééé, ty krááásně zpíííváš. Jako moje teta. Než ji strejda zabil." Taková socialisticko folklórní taškařice, jakých v té době vznikaly desítky. Občas pobaví, občas ne, ale většinu času dnes už nudí.
Aladinova nová dobrodružství (2015)
Tohle mě hodně bavilo. Nečekejte pohádku. Spíše je to taková povedená parodie. Sultaniv nejoblíbenější obraz je kebab...
Nitky moci (TV film) (2016)
Ukecaná nuda...
Sezóna zabíjení (2013)
Nuda, nuda, šeď, šeď.
Ženy, které nenávidí muže (TV film) (2012)
Ve filmu je vidět mj. i Havířovský zimní stadion, kde Langoš, Lichý i Vágnerová točili Lajnu.
Noční let (2005)
Docela neschopný zabiják. Až jsem se tomu dost zasmál.
U-Turn (1997)
Velmi povedená černá komedie. Místy trošku jako Tarantino. Panoptikum arizónských buranů v podání skvělých herců. Vždy, když byl B. B. Thrnton na obrazovce, dostával jsem záchvat smíchu. Můj oblíbený J. Phoenix, to byl přímo ukázkový buran. Takhle jsem se fakt dlouho nepobavil. A poslední slova filmu "no jooo Arizona...", ta teda sedla. Nevím, co Arizona Johnu Ridleymu udělala, ale vypořádal se s tím řádně.
Území mrazu (2013)
Mám rád filmy tohoto typu. 1* navíc za fakt, že je to podle skutečného příběhu. Až se nechce věřit, že takové zrůdy můžou být mezi námi, mít rodinu, děti...
Píseň pro nevěstu (1998)
Původně jsem dal hvězdy dvě (film jako takový je klišé romantických filmů osmdesátek), ale pak jsem se podíval v jiném, nostalgickém rozpoložení a bylo vymalováno. Zlatá 80. jsem prožil na diskotékách a to nakonec rozhodlo o přidání dalších dvou hvězd.
Zkrat (2011)
Jednoznačně jedna z nejlepších akčních špiónovek co znám. Má to spád, překvapení... Vážně nechápu tohle nízké hodnocení.
Shark Lake (2015)
Tohle se fakt nedalo. Či vlastně byla ta malá holčička? Lundgrenovi říkala tati, policisté mami a evidentně se ti dva moc neznali...
Úsměvy smutných mužů (2018)
Hodně silný příběh (příběhy) navic skvěle natočený film.
Marley a já (2008)
Smutný příběh
Supersvůdníci (2001)
Opět film, u něhož nechápu hodnocení. Obvykle podobné srágory mívají vyšší hodnocení. Tahle by si to rozhodně zasloužila.
Sestřička Betty (2000)
Zvláštní film, ale moc dobrý pokud přijmete scénaristovu hru.
Císařův pekař - Pekařův císař (1951)
Klasika raně socialistického filmu. Všechna slova jsou zbytečná, všichni vědí o co jde.
Hon na ponorku (1990)
Mám pro ponorky a Conneryho slabost.
Pravda zabíjí (1999)
Eastwooda mám rád jako herce i jako režiséra, ale tenhle příběh byl takový málo záživný až nezáživný. Zbytečně ukecaný. 1* navíc za Eastwoda.
Prachy v prachu (1982)
Dnes už taky klasika francouzské komedie v ČSSR...
Šťastný smolař (TV film) (2012)
Viděl jsem to poprvé až v roce 2020. Za mne je to příjemná pohádka.
Ukradli torzo Jupitera (1980)
Tohle je klasika, která nestárne.