Reklama

Reklama

Kdo se směje teď

Trailer 2

Komika Berta Kreischera, uneseného ruskou mafií, pronásledují vzpomínky na opilecký studentský výlet... Bert čelí rodinné krizi a znovu se setkává se svým dlouho ztraceným otcem. Náhle se však objeví přízrak z jeho alkoholem prosáklé minulosti: vraždící gangster, který je odhodlán unést Berta zpět do jeho vlasti, aby tam odčinil své zločiny. (HBO Max)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (25)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ komedie, u kterého člověk už od prvních minut cítí, že se bude bavit. Fotřík od rodiny žije v nefungujícím manželství, ale jednoho dne jej navštíví ruská mafie s tím, že po něm chce splatit dřívější dluhy. Kdysi v mládí byl totiž v Rusku něco jako legenda s názvem “Machine”, která byla mezi gangy proslulá a která tehdy ukradla něco, co chce mafie nyní zpět. Od začátku slušný a nahláškovaný rozjezd, po kterém se divák těší na další vývoj. Možná trochu ke škodě, že čím víc dál do děje se film dostává, tím se přidává na příběhu, ale dost ubírá na humoru, a tak z toho, co se jeví jako ujetá komedie evokující to nejlepší z Rogena nebo Sandlera, se časem stane spíše “jen” humorná akční zábava, která ale naštěstí i přes tenhle faktor dokáže zabavit a je vlastně celkem dobrá. ()

JirkaLexa 

všechny recenze uživatele

Super zábavná a akční komedie, která si tak trochu dělá srandu i z ruSSké nátury, což to ještě povyšuje. Pořád se něco děje a nenudíte se. Nerozumím proč to má pouze lehce přes 50 %, většina lidí jsou prostě diletanti hodnotící komedie nebo třeba i horory měřítkem oskarových dramat a mimožánrově porovnávají jablka s hruškami. ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Tenhle film nemá právo být tak super! Berta, na jehož stand up příběh tento film navazuje, jsem do doby tohoto filmu neznal. Vadilo to? Vůbec! Tohle byl tak skvělej throwback k starším akčním komediím že tomu do teď nemohu uvěřit. Ano ten film má chyby, ale nejdřív bych chtěl popsat jeho klady. Tohle je přesně ten film který si představíte když se řekne "Akční komedie z roku 1990-2007". I to vysvětluje proč je tu Rusko ukázané tak stereotypně, to prostě v té době frčelo, nejen co se týče Ruska. Ostatní ale platí o celé zápletce, která je prostě naprostá klasika. Hlavní hrdina něco posral v minulosti, ti lidi které posral si pro něj přišli a začíná celé dobrodružství. Jenže o to jde, je to prostě old school akční komedie která si nebere servítky, dělá si prdel z woke culture a dnešní doby a to bylo fakt osvěžující. Hlavní postavy spolu s  Markem Hamillem (který je tu otcem hlavního hrdiny, a krom konce není zas tak výrazný, ale roli si užíval) jsou skvělý ale zvláštní pochvalu si zaslouží i velice sympatická herečka co hraje tvrdou "rusku" Irinu, byla seksy a její scény byli fakt fajn. Další aspekt co se vydařil je akce, jsou tu dvě větší akční scény, kde v první vede Irina a pak druhá do které se zapojí i hlavní hrdina (na to že jen komik, tak tu akční scénu zvládl fakt výborně). Mezi těmito scénami se ale i dočkáte jedné gore scény, je sice jediná, ale je vtipná a vydařená. Ve výsledku se jedná o povedené béčko, které vás hodí do doby kdy se neřešil Woke a další sračky ve filmu, ale šlo hlavně o zábavu. Ano je škoda že tu jsou zbytečné "plačkové" scény, ale i tak je to prostě fajn nostalgická jízda. PS: Filmu ve kterém během poslední bitky hraje "More than Human" od Roba Zombie nemůžete prostě dát pod 4/5 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Spíš jednorazová akčná komédia v kontextu „brainwash“, v hlavnej roli zo známym stand-up komikom Bertom Kreischerom. Zachytenie vzťahu otca-syna je miestami bagatelizované. Vo vedľajšej roli viac dominuje Iva Bacic ako (na konci) rozspeedovaný Mark Hamil (jeho niektoré scény a vtipy sú občas vedľa). Film, ktorý (aj keď sa to nezdá) nemieri vyššie – chce vás len odpojiť po ťažkom dni. P.S.: „Help me f*****g Lenin.“ Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Neni to pro kazdeho, kdo nema rad tento typ komedie. Neni tu nic , co by se vyvinulo ve film. Vhodne pro fanousky Berta Kreischera i kdyz to neni tak zabavne jako jeho stand upy. Ma hodne energie a pusobi panovacne. Je to takove hloupe zabavne. Stroj je rozbity a ceka na opravu. Film je to hlucny, hruby, misty nesnesitelny,v rychlem tempu. Pribeh celkem funguje, komedie obcas. Vlastne to neni tak hrozne, jak by mohlo byt u filmu zalozenem na stand upu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (8)

  • Aj keď väčšina príbehov, ktoré tvoria zápletku filmu, je do značnej miery založená na skutočnom príbehu, v čase uvedenia filmu nebola žiadna z Bertových skutočných dcér v skutočnosti nikdy zatknutá. (Arsenal83)
  • Vo vlaku Bert hovorí: „Zabil som Batmanových rodičov.“ Mark Hamill je známy tým, že je hlasom Jokera. (Arsenal83)
  • V pôvodnom príbehu, ako ho rozprával Bert Kreischer vo svojom standupe, sa prvý aj druhý ruský mafián volal Igor. Vo filme sa druhý volá Fedor (Aleksandar Sreckovic). Meno bolo s najväčšou pravdepodobnosťou zmenené, aby sa odstránil zmätok medzi postavami. (Arsenal83)

Reklama

Reklama