Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (6)

plakát

Gran Torino (2008) 

Další z jeho bravůrních a sofistikovaných děl, na které má smysl se podívat (:

plakát

Kniha přežití (2010) 

Nemůžu si pomoci, ale neustále si to spojuji s filmem Sin City. Příliš dlouhé, málo záživné, hlavní aktér se nenechává jen tak ničím rozhodit. Chybí tomu nějaký "šmrncovní ráz". Každopádně 3 hvězdičku přiřazuji Denzelu Washingtonovi, který tuhle roli zahrál brilantně.

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

I přes to, že nesympatizuji s historií se v tomto filmu našly chvíle, které se mnou nějakým způsobem zacloumaly. Obdivuhodné hrdinství Augusta Habermanna, které se zasazuje do doby nejkrutšího ražení si opravdu zaslouží nějakou památku na připomenutí jeho činu. Jak už bývá zvykem, kdy takovéto scénáře většinou nekončí "happy endem“ jsem na druhou stránku čekala, že smrt bude natočena drastičtějším způsobem, když už se tam nešetřilo různých přestřelek, kde tekla samá "červená“. I tak to byl velice strhující příběh, díky němuž se mi ulehčila představa, čím vším si tady ti lidé museli projít.

plakát

Stmívání (2008) 

Zajímavě pojatý příběh o vampýrech, kteří téměř v každém díle řeší ty samé otázky. Bella. Victorie. Ke konci to už byl Jacob. Pak zase Bella a ještě jednou Bella. Možná jsem ještě zapomněla zmínit Edwarda, ale to už je nepatrný detail. Podle mě se tam tvůrci neustále snaží vtěsnat nějakou novou zápletku, ale stejně jsou všechny díly na stejný "brdo“. A možná proto je tento příběh, podle mého názoru nezáživný. Pravdou je, že knížky jsou vždy o něčem jiném, ale v tomto případě je tomu jinak. Asi proto jsem přečetla jen jeden díl a tím jsem skončila. Nicméně fanynky Patricka Pattinsona si přijdou na své (zvlášť v díle New Moon). (:

plakát

Dlouhá cesta (2002) 

Příběh zasazen do středoškolské atmosféry. Dívka, jako ortodoxní křesťanka, zakřiknutá, neznalá po sexuální stránce, dále chlapec, který s partou vyvádí různé skopičiny, jednoduše řečeno si užívá svého mladistvého věku. Přesto se paradoxně do sebe „zakoukají“, budou spolu trávit veškerý svůj čas, až pak, ejhle, nakonec jednoho dne dívka umře a chlapec se z toho málem sesype. Je to takový "větší" slaďák, takřka něco nereálného a naprosto nepřípustného. Každopádně pro smělé, či čerstvě svobodné ženy mohu jen doporučit. V těžkých chvílích vám tento film přinese ještě těžší chvíle (: .

plakát

Černá labuť (2010) 

Velice sofistikovaně propracované dílo s noblesními prvky baletního prostředí, které na mě, jako na ženu, velice zapůsobilo. Rovněž příjemné překvapení od Nataly Portman, která mě tímto výkonem velice překvapila a opovážím se také říci, že tento film patří bezesporu k jejím nejlepším. Vnitřní rozepře hlavní hrdinky, stejně tak jako vnější okolnosti, byly zajímavě propracované po celé linii filmu. Závěrečný akt, kdy tzv. „ skočí do jezera“ byl jemným pohlazením, který uklidnil moji takřka zrychlenou tepovou frekvenci (tak moc jsem se do té role vžila). Film mě velice uchvátil a dokonce tak moc, že jsem na to do kina musela jít ještě jednou (:.