Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Menu (2022) 

Pročítám recenze a nutí mě to napsat moji. Poselství tohodle filmu není o třídním boji, nevkusu, ani o kvalitě nejvyšší gastronomie. Ale počkat vlastně jím je. Jediné v čem se většina mýlí, je to hlavní o čem film je. Je o člověku, který se narodil, aby vařil skvělé jídlo pro lidi. Je to o tvrdém prostředí gastronomie, kterým prošel, aby vše, co umí, zdokonalil. Je to o géniovi, který vytvoří koncept, tak dokonalý, že si ho můžou dovolit jen lidé, pro které není jídlo takovou láskou jako pro ty, kteří jej tvoří. Je to o kontrastu umění s řemeslem. Je to o člověku, který je tak zničený celým tímhle světem, že jeho práce přestane mít duši. Je to o klukovi, který chtěl dělat skvělé burgery a skončil jako vyhořelý psychopat a tak se mstí celému světu, který ho zničil. Jak to vím? Sám jsem v tomhle oboru dost dlouho a vysoko, abych viděl, kde jsem začal, a kde už na půli cesty jsem. Jeho jeho životní příběh je temným groteskním stínem života každého šéfkuchaře. Chápu člověka, pro kterého je volný čas po měsíci v kuse v kuchyni tak cenný, že kvůli tomu, že šel do kina na mizerný film, má chuť zabít hlavního protagonistu a ta scéna s burgerem je pro lidi jako já až dojemně osobní. Běžte se oběsit. Víte o tom hovno.

plakát

Malý princ (2015) 

Když takhle bez očekávání zapnete televizy a najednou vás hřeje u srdce a v zápětí fňukáte jak malá holka.

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

A člověk může s klidem zapomenout Episody I, II, III. Síla se pobouzí skvěle spojuje původní Star Wars s moderním maistreamovým filmem a přiblužuje ho mladšímu publiku. A díky tomu, že se režie chopil fanoušek série je film plný těch okamžiků, na které někteří několik desítek let čekali. Film má, stejně jako původní sága, nádech vykrádačky starých samurajských filmů zde ovšem s moderními efekty, které v kombinaci s klasickými fimovými triky nezabíjí původní film. Příběhově je film velmi podobný původní trilogii a je hodně kritizován, ale já se ho musím zastat. Co jste jako chteli vidět? původních postav zbylo pomálu a musel být nějak nastartován nový příběh s tím, že se od těch původních bude nějak odvíjet. Nemáme zde zatím žádného hlavního záporáka (učedník, kluk, co neví, co se sebou) ani hrdin(k)u (holka, která právě zjistila že je mocnější, než si kdy dokázala představit) a o to právě jde. Jsme na novém začátku. Síla se právě probudila.

plakát

Ghoul (2015) 

V americké produkci by šlo o průměrný žánrový horor/thriller s dobrou hudbou a technickým provedením, ale fakt, že něco takového vzešlo z hlavy a rukou českého tvůrce, mě nutí přidat hvězdičku navíc. Jen tak dál a víc takových českých filmů a filmařů, kteří se jsou schopni prosadit i za hranicemi.

plakát

Sedmá pečeť (1957) 

Upozorňuji na to, že komentář píši asi deset minut po shlédnutí. Hodně jsem se na tento film soustředil a mám z toho tak trochu přehřátý mozek. Přes zdánlivě jednoduchý příběh jde podle mě o silné filosofické dílo, které nám správně nenabízí odpověď, ale jen spoustu dalších otázek, se kterými se musíme poprat sami. Zda-li existuje Bůh a Ďábel , nebo je kolem nás jen nicota a prázdno? To si už musíme rozhodnout podle svého.

plakát

Scrubs: Doktůrci (2001) (seriál) 

První série za 5*. Uvidíme jestli si mé hodnocení tenhle doktorský sitcom udrží. Tak právě koukám na devátou "sérii". Musím uznat, že až do konce (osmá série) si seriál udržel hodně vysokou úroveň, o které si například HIMYM může nechat jen zdát a já si všechny postavy zamiloval, ale ten říkajíc spinoff mi vážně nesedl. Když JD odcházel na konci osmé řady z nemocnice věděl jsem, že to bude na nic a je to tak. Pro mě seriál končí osmou sérií.

plakát

Městečko Twin Peaks (1990) (seriál) 

Viděno jen pár dílů, a proto musím citovat Homera Simpsona: „Bezvadný! Nemám naprosto žádný tušení o čem to je.“

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Naprosto geniální satira amerických maloměšťáků a celých spojených států. S každým opakovaným sledováním nějakého dílu nacházím souvislosti s něčím z kinematografie, muziky nebo americké politiky. Je jasné, že pro evropského a hlavně českého diváka je víc jak polovina skrytých vtipů k nepochopení, ale když zabřednete do zkoumání americké kultury zjistíte, že každý pohyb je narážka na něco, co mladý divák neznalý historie nebo starší po dlouhou dobu odříznutý od americké kultury prostě nepochopí.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) 

Tak tohle je opravdový výsměch knize! Tak uboze ořezané dialogy a dementní bitky! A na závěr zmotaný děj, tak aby to vypadalo "hustě" a zdá se mi, že film zničili veškerou poentu knihy. Jestli ovšem nějakou má. Smutné...