Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 6: Daleko, předaleko (S01E06)

(epizoda)
  • USA Part Six: Far, Far Away (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hledání velkoadmirála Thrawna pokračuje za hranicemi známé galaxie. (Disney+)

Recenze (46)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět smíšené pocity. Nová galaxie a planeta Peridea vypadá parádně, stejně tak veškerá stvoření, na které jsme tam prozatím narazili. Na druhou času mě štve určité "bezčasí", neboť to vypadá, že se Thrawn a Ezra nikam během společných čtrnáct let nikam neposunuli. Kdyby na tu planetu dorazili před dvěma měsíci, klidně by mohli být na stejných pozicích jako teď. ()

MoreAdam 

všechny recenze uživatele

10/10. Thrawn, Chimera, Ezra, Sabine a nový život který se nám začíná odhalovat jako želví lidé, co víc si přát od seriálu který milkuje starší seriály, snad jediný mínus v této epizodě je to, že Thrawn má jiný odstín pleti. Moc se těším na další epizodu Ahsoky, kdy se Thrawn vydá na lov, se svojí "armádou". ()

Reklama

KiJi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Normálně nehodnotím jednotlivé epizody seriálů, protože si stále myslím že z hlediska celku je to nesmyls, ale u Ahsoky udělám výjimku. Už předešlou epizodou - 5 - to vypadá na celkové 4*, protože napětí stoupá, pěkně se to rozjíždí. Nástup generála Thrawna se povedl, správně démonický a totalitní....A tentokrát jsem si to dal i v původním znění a až na některé detaily se český dabing povedl. Zvláště u Thrawna, už tak moc ne u těch kněžek. Těším se na finále. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Planeta Peridia a vstup na nu bol efektny - lepsi bol uz len vo filme Prometheus, volneho pokracovania (predchodcu) Votrelcov. Rovnako sa inspirovali aj hlbokymi tonmi navodzujucu paradnu atmosferu..spomeniete si? :) Novy charakter - "fantomas" grand admiral Thrawn posobi svojim zjavom a kultivovanym prejavom zaujimavo. Potesi tiez, ze odpadlik od Jedi-ov general Baylan Skoll, ma taky vyrovnany a pragmaticky pohlad na svoju ulohu, vzdy ma totiz iritovalo, ak postavy byvali len ciernobiele. Prekvapilo pragmaticke, zdranlivo velkoryse, nakladanie s "vazenkynou", padavankou Sabine. Davala zmysel. :) Btw. pekne mounty na jazdenie - Howler-y myslim. Haluzna "pancierovnik" rasy Noti, pri ktorych zvukovych prejavoch sa zasa tvorcovia jednoznacne "inspirovali" MIMONMI. Vydareny diel a plnokrvne sci-fi-cko s par drobnymi vyhradami. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelné, jak moc je seriálová Ahsoka strhující. Thrawnovo entrée ve velkém stylu (pořád platí, že Thrawn je jeden z nejlepších záporáků v celém SW  univerzu), nenásilné rozšiřování loru, neselhávající řemeslo a příslib velkých věcí ať už to bude v pokračování Ahsoky nebo v jakékoli jiné navazující sérii.. Mimochodem na spotify je konečně k poslechu soundtrack alespoň k prvním čtyřem dílům. Soundtrack je totiž opět naprosto boží. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Uniforma Thwarna (Lars Mikkelsen) vychází z německých nacistických uniforem. Zejména jeho kalhoty, čímž se zpátky odkazuje na původní trilogii, kdy Impéirum mělo k „nacistům“ velice blízko. (Veskoslav)
  • Zbroje domorodých válečníků (banditů) a oblečení Matek Nočních sester vychází z konceptů nikdy nepoužitých sithských návrhů pro I. epizodu Skrytá hrozba (1999) od Iaina McCaiga. (Veskoslav)
  • Jméno prvního kapitána Thrawna (Lars Mikkelsen) – Enoch (Henoch) má biblický význám. Je to ten, kterého si Bůh vzal na nebesa, aniž by zemřel. Jeho maska pak odkazuje na zlaté pohřební masky starých Řeků. (Veskoslav)

Reklama

Reklama