Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (67)

plakát

Alcatraz (2012) (seriál) 

Jelikož jsem byl velkým fanouškem seriálu Lost až do 5. série, jelikož 6. uplně pohořela, tak jsem nemohl odolat a pustil jsem si první 4 díly Alcatrazu. Pokud si pamatujete Lost dobře, tak poznáte různé aspekty, jako třeba podobná hudba, podobně zpracované flashbacky postav jednotlivých dílů a hlavně spoustu tajemností, které zatim nejsou žádným způsobem vysvětleni. Tudíž se dokonce začínám bát, abych nemusel čekat další 4 série než se dozvim, kdo posílá vězně do současnosti nebo jak je tam vlastně posílaj. Každopádně mě zaujala povaha Sama Neilla, který to podle mě hraje velice dobře. Zřejmě asi ani nedokážu popsat jeho povahu, jelikož zatim není tolik dílů, sám jsem ani nechtěl komentovat dokud neskončí série, ale neudržel jsem se. Samotného mě uplně fascinuje, když Neill řekne něco tajemného či složitějšího, chvíli kouká jinam a pak následně koukne na osobu se kterou mluví. Další podobná věc s Lost je nečekaně bunkr, tentokrát je v podobě, že je to základna pod Alcatrazem a další bunkr je kdesi v lese, kde je v podzemí vytvořená moderní replika Alcatrazu, kde Neill bez vědomí svých spolupracovníků zavírá veškeré vězně, které chytnou. Ale když pominu ty podobnosti s Lost, tak mě seriál celkem chytl, jelikož se zde nebojí žádného mordování lidí, kdy si sniper vezme starou Winchestrovku a bez slitování postřílí pár lidí na pouti. Jelikož cítím menší nechuť ke kriminálkám, jako je "Kriminálka Miami", tak tohle je pro mě jako stvořené. Sice nijak složitě neřeší vraždy nebo loupeže a vězně vždy hravě chytí, ale mně to prostě stačí. Hodnotim po zhlédnutí prvních 6 dílů.

plakát

Arrow (2012) (seriál) 

Ze začátku to bylo fakt super a to kvůli tomu, že prostě miluju lučištníky ve všech komiksech (Hawkeye a Green Arrow). Seriál si držel celkem temnou atmosféru a veškerá romantika šla stranou. Hlavní dějovou linkou bylo dostávání záporáků a vývoj nekompromisního Olivera. Pak se to ale začalo zamotávat a tvůrci začali z Arrowa dělat nového Batmana. Když se na to podíváte, tak vše, co se děje a jak se Arrow chová, tak je úplná kopie Batmana. Celý seriál si ale i přes to všechno drží svou kvalitu krásně do finále 2. série. Každopádně se není čemu divit! Jak chcete překonat hlavního záporáka: Deathstroka, který nám ukázal, jak má přesně vypadat zlá postava? To zkrátka nejde. Proto se tvůrci rozhodli sáhnout po nejobávanějším vrahovi Ras al Ghulovi, se kterým mysleli, že předči Deathstroka - to se však nestalo. Akorát naštvali spoustu fanoušků komiksů, protože z Arrowa během třetí série chtěli udělat Batmana, milovníka všech žen, chudinku, nekompromisního vraha, tvůrce geniálních plánů a tak podobně. Ačkoliv od začátku seriálu tvrdili, že se chtějí držet dál od nadpřirozena, tak ať se drží dál nebo ať se toho prostě nebojí a rozjedou to s nadpřirozenem na plné koule (což by podle mě nebyla chyba a naopak by to seriálu prospělo, když už jsme si si stejně zvykli na Flashe). První série byla naprosto geniální. Nástup Dark Archera a následné finále celé série? Super S01: 80%. Druhá série byla ještě lepší. Zřejmě nejlepší záporák a zároveň super flashbacky, Nekompromisní jednání Deathstroka těsně před finálem? Pecka S02: 90% a přejdeme na třetí sérii. Celkem výsměch. Nelogická řešení, nekonečná romantika mezi Felicity a Oliverem (WTF? Jednou mluvíte o temné atmosféře, tak si rozjíždějte romantiku v Super Drbně), Časté úmrtí a zase oživení, Hloupý Ras al Ghul v závěrečném atentátu na Starling City a to nejhorší: Flashbacky z Hong Kongu - Jako vážně? S03: 65%

plakát

Avengers (2012) 

Troufám si tvrdit, že tenhle film společně s novým Batmanem jsou nejlepšími filmy tohoto roku. Než jsem šel do kina, tak jsem si říkal, že to nemůže být až tak dobré, jak jsem všude četl a slýchal od přátel. Že tam nemůže být nic tak epického, jak bylo řečeno. Ale zase jsem se v předsudcích hodně spletl! Už hned ze začátku, kdy si Loki přišel pro svůj krystal a následný výbuch? Neuvěřitelné. A pak hned přišla scéna s Vdovou, na kterou jsem se strašně těšil a splnili mé očekávání a uplně potěšily mé oči. Myslim si, že každého chlapa táhly oči vždy jen k Vdově. Iron Man, což je má nejoblíbenější postava, tak opět potěšil, protože nechyběly ani trochu jeho slavné hlášky a boj mezi ním a Thorem byl také výborný. Ovšem musim souhlasit, že poslední půl hodina byla naprosto epická a ikdyž jsem už od začátku flmu potřeboval na záchod, tak jsem prostě musel vydržet koukat, jelikož to co předvedl Hulk s Lokim > Neuvěřitelné. Ohledně hudby jsem byl spokojený, protože se ukázal i kousek ze Starkova hudebního vkusu, který mě se hodně líbí a nemohu si za žádných okolností stěžovat. Grafika byla výborná, zde nemám co vytknout. Proto doporučuji!

plakát

Až tak moc tě nežere (2009) 

Máte-li rádi filmy typu "Na sv. Valentýna", tak si zde opravdu pochutnáte, protože jde o podobný film. Je zde mnoho postav, které ztvárnily opravdu známé tváře, asi aby jsme si pak ty postavy moc nepletli a lépe nám vklouzly do paměti. Děj začíná u Ginnifer, která má problémy s muži. Nedokáže si přiznat, že o ní někteří nestojí a tak furt doufá, že ji zavolají a sama se přemáhá, aby jim nezavolala. Můžete si myslet, že se bude děj točit kolem ní, ale není to tak, protože si pomalu představujete zamotané vztahy, které vás hned vtáhnou do děje a zaútočí na vás tak, že máte chuť to prožívat s hlavními postavy. Rád bych vám tu rozepsal celý příběh, ale podle mě je celkem dost komplikovaný a tak by celé mé povídání bylo pekelně dlouhé a přiznejme si, komu by se to chtělo číst? Každopádně film není takový, že by jste na něj měli pozvat svoji přítelkyni domů nebo jít na něj do kina, protože není tak ohromující, spíše je to takový odpočinkový film, který se náramně hodí do sobotního večera, pokud nemáte nic lepšího na práci.

plakát

Banshee (2013) (seriál) 

Jestli milujete seriály typu Dexter nebo Ray Donovan, tak tohle je seriál přímo pro vás. Seriál vás zavede do malého městečka, kam si jede zločinec vyzvednout své diamanty, ale ještě předtím se zastaví na nějaké té pořádné whisky. Zde začíná celý našláplý děj, ve kterém se nikdy nenudíte! Přecházíte z rvačky do rvačky a neustále čekáte, kdo dostane kulku nebo železnou tyči přes obličej. Lucas Hood je nekompromisní "šerif", který se nemazlí vůbec s nikým! Najdete tu vtipy, rvačky, nahé ženy, alkohol, krev - Je zde všechno dobré. Marně bych hledal nějakou chybičku, ale bohužel nenajdu, protože seriál končí po čtyřech sériích. Není to kvůli tomu, že by se mu nedařilo, ale autoři vědí, kdy mají přestat.

plakát

Bitten (2014) (seriál) 

Ti, kteří hodnotili podle prvních dílů by měli svůj komentář smazat a napsat ho až po zhlédnutí celé série, protože Bitten mělo špatný rozjezd, ale závěr byl perfektní. Není to žádná teen kravina, ale je to hromada zvratů, krve, zlomenin a perfektních vztahů. Myslím si, že Bitten fakt stojí za překousnutí prvních pěti dílů.

plakát

Black Mass: Špinavá hra (2015) 

Na tomto filmu je asi nejlepší vývoj Jimmyho a ostatních postav. Kdy začínají jako malé ryby, které se nade všechno milují a nedali by na sebe v žádném případě dopustit. To se po určitých momentech mění a těžko říct, zda je mezi nimi ještě nějaká láska nebo čest, naopak přemýšlí, co dál, aby to hlavně oni samotní přežili. Film měl celkem pomalé tempo a spíše využíval potenciálu Johnyho Deppa, což podle mě využil na 100%. Nebylo zde mnoho momentů, které by diváka překvapily nebo alespoň lehce zaskočily. Jediný takový moment byla chvíle, kdy šel Jimmy za Johnovou ženou - to bylo pro mě geniální. Každopádně jsem od filmu čekal mnohem více.

plakát

Bojovník (2015) 

Já jakožto člověk obdivující herecké výkony Gyllenhaala, filmy s tématikou boxu a kruté životní cesty - musím tento film ohodnotit maximálním počtem hvězdiček, protože tomu skutečně nemám co vytknout. Příběh, herecké výkony, soundtrack, graduace atd.. > Vše je pro mě naprostá špička. Jediné, co mi přišlo poněkud matoucí a hektické je hlavní dějový zvrat, kdy Hope ztratí svou ženu, protože tam pořádně nevidím, kdo to vlastně udělal. Každopádně tento film je opět stavěný hlavně na Gyllenhaalově výkonu, což je v poslední době většina filmů, kde Jake hraje. A dokáži si představit to, že by film nebyl tak dobrý, kdyby hlavní postavu hrál někdo jiný.

plakát

Casino Royale (2006) 

Přišla revoluce! Změna! Vývoj! Něco nového! Brosnana vystřídal Craig, takže zahazujeme špionážní vychytávky a vítáme silné údery, potyčky a nekonečnou dávku dobrých rvaček! Jsem ročník 94, ale až s tímto filmem jsem se dočkal pořádného Bonda a ne slečinky, která musí používat různé hračičky. Vyrůstal jsem na všech možných rváčích, proto mi tenhle styl vyhovuje úplně nejvíce. A spojení Bondovky s pokerem? Kdo by na tohle mohl říct ne? Kdo by tohle mohl odmítnout a neříct, že je to super? Nepochopil bych nikoho, kdo by tuhle Bondovku odsoudil. Konečně přišel na scénu pravý zabiják, který se s ničím nes*re a tak to má být. Agenty chceme mít drsný a ne slečinky.

plakát

Daredevil (2015) (seriál) 

Člověk by nikdy neřekl, že by Daredevil mohl utáhnout vlastní seriál. Čím to je? Osobně jsem milovníkem komiksů a Daredevil prostě nikdy neměl moc silnou storyline a spíše se řadil mezi ty slabší superhrdiny. Každopádně Netflix - Díky bože za tuto stanici! Uchopili Daredevila z geniálního hlediska a dle mého se jim skutečně povedlo stvořit něco skvělého. V dnešní době, kdy je celý svět zblázněný do superhrdinů a můžeme sledovat dějovou linku Green Arrowa, Flashe atd.. tak stačilo, aby někdo udělal seriál, který bude pro náročnějšího diváka a je to tady - Daredevil. Musím vyzdvihnout vývoj seriálu, kdy můžeme vidět Daredevila v jeho počátcích, kdy byl brán jako terorista, chvíle kdy dostal brutálně na prdel a pak si musel chvíli poležet v posteli a hlavně moment, kdy se vše dozví jeho nejlepší kámoš - bez chyby. Každopádně jednu věc musím přeci jen zkritizovat. Až moc keců. Strašně moc se tam povídá a člověka to v jednu chvíli začne trochu unavovat. Většina dialogů je zajímavých a člověka fakt baví, ale pak tu jsou chvíle, kdy postavy mluví furt o jednom a tom samém a prostě to nudí. A dost mě mrzí, že jsme se nedočkali za celou tu dobu vystoupení Fiska jakožto Kingpina. Těšil jsem se na potenciální: "I am Kingpin!"