Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Oblíbené filmy (10)

Ben Hur

Ben Hur (1959)

Nepřekonatelný vrchol velkofilmů s neskutečným emocionálním dopadem.... Jeden z nejlepších filmů všech dob, ne - li vůbec nejlepší a o ty tolik zmiňované závody koňských spřežení vůbec nejde, to je jenom kulisa, důležité je v tomto případě intimní a osobní jádro celého příběhu a způsob jeho podání, který je unikátní... Dlouho mě žádný film tak citově nevysál (jestli vůbec někdy) a za to všem zúčastněným z celého srdce děkuji a přeji nehynoucí slávu...

Zpívání v dešti

Zpívání v dešti (1952)

Podle mého názoru nejlepší muzikál a jeden z mých nejoblíbenějších filmů všech dob. To co předvádí pánové Gene Kelly a Donald O´Connor je něco neuvěřitelného.A navíc ten úžasný humor a nadsázka. Ale vždycky jsme si říkali: Dignity,always dignity.

Lawrence z Arábie

Lawrence z Arábie (1962)

Lawrence z Arábie je filmová dokonalost sama. David Lean natočil film bez použití jakýchkoliv digitálních triků, a přesto zastiňuje všechny starší i novější filmová díla podobného ražení. Nezapomenutelné záběry pouštních scenérií, které jsou jedním slovem nádherné, tančící Peter O´Toole na střeše vlaku, dobytí Akaby, masakr tureckých vojáků,scéna na četnické stanici- to jsou momenty a mohl bych jmenovat další, které se vám nesmazatelně vryjí do paměti a neopustí ji. A k tomu ty herecké výkony- Peter O´Toole je jako Lawrence nádhernou i děsivou postavou zároveň a výkony Omara Sharifa, Anthony Quinna a Aleca Guinnessa jsou mu naprostu vyrovnané. Zkrátka filmový klenot.

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů

Star Wars: Epizoda III - Pomsta Sithů (2005)

Při dalších shlédnutích je to stejně skvělé jako při prvním. Miluji tenhle film a naplňuje mě radostí, že se zrovna Hvězdné války dočkaly takovéhleho vyvrcholení. Neboť tahle sága formovala moji lásku k filmům. Skvělé herecké výkony, úžasné triky a neskutečné emoce to nám nabízí Lucas v tomhle filmu tak úhledně zabalené, že se tomu nedá pomalu věřit. Tleskám a odpouštím Jirkovi Epizodu 1, která mě málem zničila. P.S. Vyžaduji Oscara Iana McDiarmida, jehož Palpatine se nedá slovy popsat, to se musí vidět a nominaci pro Ewana, kerý je tak sympatický a navíc dokázal tak dokonale napodobit Aleca Guinnesse, že fakt musím smeknout. A alespoň nominace za nejlepší film je také namístě. Kruh se uzavřel a nám nezbývá než čekat, než někdo další přijde s něčím podobným jako Lucas před předlouhými 28 lety..... Ještě přidávám. Je to úplně nejlepší epizoda.

Konečně trhák!

Konečně trhák! (1953)

Jestli je Band Wagon lepší než Zpívaní v dešti, jak píše Blofeld, by se dalo určitě diskutovat. Pro mě sice stále zůstává muzikálovou jedničkou Zpívání v dešti, ale to nic nemění na faktu, že Přidej se k nám je výborný film. Podobně jako Zpívání v dešti má skvělé, lehce ironické dialogy, nápadité gagy a samozřejmě parádní taneční a hudební scény se sympatickou dvojící Astaire a Charissovou, kteří tančí jako vždy, tedy výborně. Zmínil bych především vybroušené a elegantní DANCING IN THE DARK z Central parku, a závěrečný GIRL HUNT BALLET, který Astaire provází vnitřním monologem "podobně jako detektivové drsné školy " a jeho choreografie je naprosto neuvěřitelná. Něco takového se zkrátka jen tak nevidí. Charissová v něm má sex-appealu na rozdávání a dává tak zapomenout na své obdobné vystoupení s Kellym ve Zpívání v dešti. Zkrátka THAT´S ENTERTAIMENT v tom nejlepším slova smyslu. Jen škoda,že u nás naprosto neznámé, jak je vidět z pouhopouhých tří hodnocení. POLEPŠETE SE CHLAPCI A DĚVČATA a vydejte se do doby, která se už nevrátí a nezaslouženě pomalu zapadá prachem. Jaká věčná škoda...

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

Neuvěřitelně silný příběh o tom, že se v životě nikdy nemáme vzdávat naděje a to ani v situaci kdy všechno vypadá bledě. Frank Drabont nám citlivým způsobem podává příběh mladého bankéře, který je křivě obviněn z vraždy své ženy a jejího milence a je odsouzen k doživotnímu vězení ve věznici Shawshank. Ale zde se nezlomí, přinese s sebou naději a víru ve svobodný život, který můžeme prožít i za mřížemi, pokud svému bytí vtiskneme nějaký cíl a řád. Výborní herci, podmanivá hudba, která nenásilně doprovází jednotlivé scény a přispívá velkou měrou k vyznění filmu a navíc poměrně mistrně stupňované napětí, do konce jsem netušil, jak to dopadne a jenom jsem si mohl přát, aby autor měl stejné představy o osudu postav, které mi přirostly k srdci, jako já....... Zkrátka film, který působí jako zjevení, nesnaží se být efektní, ale jeho dopad na diváka je o to silnější.

Manhattan

Manhattan (1979)

Nádherně poetický snímek podbarvený úžasnou Gerschwinovou hudbou. Své si tady najde milovník romantických komedií i typického Allanovského humoru s kupou skvělých hlášek. Vážně krása a pro mě nejlepší, co jsem od Woodyho viděl.

Cizinci ve vlaku

Cizinci ve vlaku (1951)

Jeden z nejlepších a nejpůsobivějších filmů, co jsem viděl. Skvělá zápletka, mistrovsky budované napětí,které Hitchcock neváhá proložit tenisovým zápasem, který v první chvíli působí sice až civilním a uklidňujícím dojmem, ale ve skutečnosti vše ještě mnohem umocní a připraví půdu pro velkolepé finále.... Hitch byl génius a zde je to vidět na každém záběru a když k tomu přidáte bezchybného Bruna, kterého bych nenazýval pouhým označením záporák, jako zde ostatní. Tato charakteristika jeho osobnosti je naprosto nevyhovující a zcela povrchní, neboť on není záporákem v klasickém slova smyslu, je velmi psychologicky složitou osobností, která je především velmi osamělá a řekl bych, že nešťastná. Ale o čem není pochyb - ten člověk není normální a Robert Walker ho zahrál takovým způsobem, že se musím uctivě uklonit. Jen je škoda, že předčasně zemřel už v roce 1951, tedy v roce, kdy Cizinci šli do kin. Drogy jsou holt svinstvo a nebojím se tvrdit, že kdyby k tomu nedošlo, mohli jsme se od toho člověka dočkat ještě hodně věcí.... Zkrátka všem tenhle film doporučuju, je to jedna perfektní napínavá jízda bez slabšího okamžiku....

Hodný, zlý a ošklivý

Hodný, zlý a ošklivý (1966)

Leoneho monumentálního western, který je už dnes legendu. Vychvalovat genialitu Leoneho a Morriconeho fakt už nemá cenu, je to holý fakt a navíc to už tady udělali mnozí přede mnou. Je vůbec někdo takový, kdo ne? Protože tohle je dokonalé od úvodních titulků až po obligátní titulek THE END. Svižnější, vtipnější, ne tak košaté a hlavně s mnohem přímějším tahem na branku a pro mě přece jen o fous lepší film než Tenkrát na Západě, takové je Buono, il brutto, il cattivo, Il. Teď si vzpomínám, že je vlastně zázrak, že píši tenhle komentář. Při závěrečných minutách na hřbitově mi totiž reálně hrozil infarkt myokardu. Tak dokonalý a nervy drásající závěr má málokterý film.