Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (15 943)

plakát

Bergwelten - Anden (2018) (epizoda) 

Dokumentární cyklus „V horách doma“ vypráví o horské krajině tak, jak ji vidí její obyvatelé; jsou to lidé, kteří si těchto hor váží a bojují za další existenci tohoto jedinečného biotopu. Andy, táhnoucí se přes celý jihoamerický kontinent, tvoří 7000 kilometrů dlouhý řetězec vysokých náhorních plošin a vrcholů, táhnoucí se od cípu Jižní Ameriky až po Karibské moře. Jsou největším světovým pohořím, kde se nachází nejvýše položené splavné jezero, nejvyšší město světa a nejvyšší tělocvična. Andy jsou pohoří extrémů. I dobře trénovaní lidé bojují o přežití v této nadmořské výšce. Ale jak si obyvatelé hor po celý život poradí s tak malým množstvím kyslíku? Co zbývá z lidské důstojnosti, když hledání zlata vede k sestupné spirále, která poškozuje životní podmínky a zdraví? Jak tato extrémní situace ovlivňuje lidskou duši? Film ukazuje život v Andách, na hranici lidské únosnosti.

plakát

Bergwelten - Die Dolomiten – Im Zauber der vier Jahreszeiten (2018) (epizoda) 

Dvoudílný dokument sleduje svět Dolomit v Jižním Tyrolsku, lidi, kteří tam žijí, kontrasty, jedinečnost. Druhý díl se pouští do hledání identity, života v harmonii mezi tradicí a modernou a ukazuje odchod k něčemu novému, spolu s horolezcem, který zastupuje mladou generaci, Simonem Messnerem, synem velkého průkopníka a horolezce Reinholda Messnera. Simon Messner, který vyrůstal a dělal své první lezecké pokusy v tomto legendárním historickém světě Dolomit, sdílí se svým otcem názor, že dobrodružný charakter horolezectví nesmí zmizet. Koneckonců je to jedna z mála zbývajících možností, jak uniknout z přeregulovaného světa. I ve druhém díle jsou opakovaně líčeni lidé, kteří si tento svět osvojili, žijí zde a naučili se žít v drsné, předimenzované přírodě. Kamera například provází Günthera Pernthalera jako člověka, který má blízko k vlasti, člověka, který přikládá stejnou důležitost udržitelnosti a tradici. Nebo Erwin Steiner, horský vůdce, který pozoruje změny v Dolomitech, snaží se žít a pracovat v souladu s masovou turistikou a přitom nacházet klidná a neznámá místa. Nebo velmi speciální výtvarná soutěž v Ladin Val Badia. Přitahuje umělce z celého světa. Umělci jsou požádáni, aby ve svých sochařských instalacích porozuměli světu hor.

plakát

Bergwelten - Mount Everest - Der letzte Schritt (2018) (epizoda) 

Tento film je zároveň třetím režijním dílem Reinholda Messnera pro SERVUS TV a zabývá se myšlenkou tohoto odvážného dobrodružství, přípravami a dramatickým, nakonec úspěšným prvovýstupem na nejvyšší horu světa bez kyslíku. Film Reinholda Messnera, zasazený do oceňovaného dokumentárního filmu legendárního režiséra horských a dobrodružných filmů Lea Dickinsona, ukazuje nově natočené scénické sekvence, které v roce 1978 nebylo možné natočit z logistických důvodů. V propracovaných přestavbách hrají Messnerův syn Simon a jeho přítel Philipp Brugger dva prvolezce v rozhodujících fázích na jejich dramatické cestě na vrchol „hory hor“.

plakát

Bergwelten - Leo Dickinson - Am falschen Platz zur rechten Zeit (2018) (epizoda) 

Britský filmař Leo Dickinson začal s horolezectvím už na škole a objevil vášeň pro hory a dobrodružství, která brzy šla ruku v ruce s touhou to zdokumentovat. Již ve 20 letech obdržel první ceny za film "Ze stínu slunce". První filmová dokumentace o kompletním výstupu severní stěnou Eigeru. To byl jeden z jeho největších úspěchů. Dokumentace prvního výstupu na Mount Everest bez doplňkového kyslíku od Reinholda Messnera a Petera Habelera. Leo Dickinson je dlouhodobě předním světovým tvůrcem dobrodružných filmů. Divákům ukázal úhly kamery, které byly v té době považovány za nemožné. Dickinson se nyní může ohlédnout za více než 60 filmy, napsal několik knih a je držitelem světových rekordů, jako je seskok padákem na Everestu.

plakát

Bergwelten - „Hoch vom Dachstein an … “ (2018) (epizoda) 

Oblast kolem Dachsteinu byla vždy impozantním a rozmanitým klenotem regionu Tauern. Bergwelten se tentokrát vydává na turné, doprovází známé osobnosti jako Hans Knauss, Herbert Raffalt, Klaus Gösweiner a rodinaa Erhartových rodným krajem a poskytuje nahlédnutí do fascinace pohybu v přírodě.  Ať už jako horský vůdce a profesionální fotograf, trailový běžec, profesionální sportovec,  nabízejí kromě dech beroucí krásy i různé sportovní aktivity.

plakát

Bergwelten - Leben in den Rocky Mountains (2018) (epizoda) 

V jednom z největších pohoří světa žijí pozoruhodní lidé a neobyčejná zvířata: Skalnaté hory jsou páteří Severní Ameriky, divočina úchvatné krásy, domov pumy, kuny medvědí, vlků a medvědů grizzly. Odvážní sportovci ve wingsuitech se vrhají z nejvyšších vrcholů Skalistých hor a domorodí Američané zde pořádají své legendární koňské dostihy. Úžasným, a přesto úchvatným způsobem dokument zachycuje neuvěřitelnou šíři tohoto majestátního pohoří a zároveň přináší nádherný portrét Skalistých hor.

plakát

Bergwelten - Die Wiener Alpen (2018) (epizoda) 

Předhůří Alp ve východním Rakousku tvoří unikátní region. Jen co by kamenem dohodil od Vídně, trůní Schneeberg jako poslední dvoutisícovka v Alpách. Vedle jsou Rax a Hohe Wand. Tento masiv je všestranný a přívětivý. Kromě nádherných pěších túr nabízí zdejší vídeňské hory také mohutné a kolmé vápencové stěny s horolezeckými túrami nejvyššího stupně obtížnosti. Je zde vše, co milovníkovi hor rozbuší srdce. Nepřeberná nabídka kulturních a kulinářských specialit dělá z příměstských Alp magnet pro návštěvníky.

plakát

Bergwelten - Himalaja (2018) (epizoda) 

"Himal-aya" - v sanskrtu "místo sněhu" - je nejvyšší pohoří na světě. Země se zde přibližuje nebi blíže než kdekoli jinde, je to scéna odvážných, kteří se poměřují s přírodními silami: osm tisíc metrů vysoké vrcholy, řídký vzduch, sníh a led. Himaláje jsou tektonickou hranicí, stěnou ve tvaru půlměsíce mezi Tibetem a Čínou na severu a Indií na jihu. Pouze nejlepší světoví horolezci jsou schopni přijmout tuto výzvu. Ale výstup na vrcholy je víc než jen jedinečné dobrodružství. Pro lidi, kteří se zde narodili, znamenají hory jejich domov, život. Život může být produktivní těsně pod hranicí sněhu, navzdory extrémní nadmořské výšce a neustálé hrozbě sesuvů půdy a lavin.

plakát

Bergwelten - Die Berge Koreas (2018) (epizoda) 

V mnoha částech světa byly hory vždy považovány za svatou půdu a zvláště v Koreji hory vyzařují tuto božskou auru. Cyklus Bergwelten tentokrát o korejských horách.