Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Horor

Recenze (240)

plakát

Zlo s lidskou tváří (2019) 

Nešťasné žánrové zařazení a asi proto tolik zklamaných. Není to thriller, takže kdo čeká masakrózní výjevy a husí kůži, má smůlu. Je to psychologická, vztahová sonda a jako taková funguje dobře.

plakát

Kong: Ostrov lebek (2017) 

70%. Ne, není to intelektuální zážitek, ano je te to pokoukání. Dobře zahráno, parádní vizuál. Odpočinkový biják je někdy potřeba, žeano.

plakát

Bling Ring: Jako VIPky (2013) 

Průměrná minisonda do života jisté skupiny současné mládeže. Bohužel trochu nablblá a bez hlubšího smyslu. Dá se na to podívat, nemůžu říct, že bych se vyloženě nudila, ale jinak mi to nedalo zhola nic. Tak pokud chcete nějak "zabít" hoďku a půl...

plakát

Elysium (2013) 

Mnoooo.... to je teda pecka! Opravdu strhující... Další totální pitomost. Z herců stříkají emoce asi tak jako z voskových figurín, akční bojové scény se poznají podle toho, že se hooodně mlátí kamerou (nejspíš prostá snaha ušetřit si práci s grafikou), utečenci se můžou přerazit, aby se vydali na jistou smrt, americko-dojemné scény samozřejmě nechybí... Velmi hloupá sociální agitka za střední nižší a nižší a nejnižší... ale naštěstí skoro všecko dobře dopadlo! Další blábol na seznam "za hodně peněz málo muziky".

plakát

Enderova hra (2013) 

Nadšení z první třetiny vystřídala postupná rozmrzelost... po postavách a jejich vzájemných vztazích to sklouzne, některé (očividně) důležité scény jsou nepřiměřeně krátké a nevyzní, závěrečná bitva (scéna) odsejpá tak rychle, že si ji jeden pořádně neužije a její dramatičnost opět nevyzní... škoda, fakt to mělo potenciál. I když se na to pěkně kouká a herci podali slušný výkon, celkový zážitek je nehluboký.

plakát

Gravitace (2013) 

Krása vesmírná, krása nesmírná... jen ta dojemná USA-klišé si mohli strčit za klobouk.

plakát

Labyrint mysli (2013) 

Je to fakt nuda, když už ve třetině je nad slunce jasné, jak to dopadne... Nezachránila to ani velmi slušná obrazová stránka filmu a herecké výkony.

plakát

Ona (2013) 

Čekala jsem, že tenhle příběh bude za vlasy přitažená růžová knihovna, ale ve skutečnosti je až mrazivě blízký realitě - nejen té budoucí. Sociální (ala "intimní") deprivace, pohodlnost (lenost?), touha po dokonalosti a podvědomá potřeba pocitu sounáležitosti nás ve spojení se stále širšími možnostmi technologií vedou na cestu, které nejspíš není vyhnutí...

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

I když to není zrovna můj kapoftý, svého druhu je to ucházející kousek. Scénáristicky opravdu nic geniálního a extra originálního - dle očekávání - ale o to tu asi moc nejde. Jako show to funguje, i když je to pitominka bez hlubšího smyslu.

plakát

Poslední dny na Marsu (2013) 

Stupidní marsovská zombárna. Nuda. Ničím výjimečné... spousta klišé… ani vizuál, ani soundtrack nevybočují ze současného průměru. Logika dost v bídě. Další zbytečné sci-fi.