Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obsahy (39)

The Last Film Festival

The Last Film Festival (2016)

Na světě existuje zhruba 4000 filmových festivalů. Na jaký z nich byste šli, kdyby váš film odmítli na 3999 z nich? Co se stane, když bezvýznamný filmový festival je poslední nadějí pro producenta filmu? Když se vynalézavost a bezohlednost Hollywoodu střetává s s jednoduchostí a nevinností malého města Ameriky?

Merlí

Merlí (2015) (seriál)

Merlímu (Francesc Orella) je 55 let a je profesorem filosofie. Kultivovaný, s vlastní morálkou, svůdník s intenzivním sexuálním životem. Jeho černý humor je iritující, jízlivý a ironický pro zbytek sborovny, originální a stimulující pro jeho žáky. Má 16letého syna jménem Bruno (David Solans), se kterým se snaží obnovit pošramocený vztah. Roky na střední jsou tvrdé, plné usilovné práce. Epocha změn i osobního růstu pro studenty, kteří se díky vyučování a přemýšlení o různých tématech promění v "peripatetiky" 21. století.

Hemingway a Gellhornová

Hemingway a Gellhornová (2012) (TV film)

Drama soustředěné na románek mezi Ernestem Hemingwayem a válečnou korespondentkou Marthou Gellhornovou, která Hemingwaye inspirovala k napsání románu" Komu zvoní hrana". Stala se spisovatelovou třetí ženou, a jako jediná z nich spisovatele požádala o rozvod.

Laurence Anyways

Laurence Anyways (2012)

Píše se rok 1989 a Laurence Alia slaví třicáté narozeniny s přítelkyní Fredou a při tom jí odhalí své nejtajnější přání. Chce se stát ženou. Po nějakém čase nervového vypětí Freda nakonec souhlasí a začne Laurence doprovázet na cestě celé metamorfózy. Jakmile je proces proměny kompletní, Laurence se vrací do života jako žena, ale co se jeví jí jako hladký přechod, začíná být sociální stigma. Odmítavý postoj rodiny a neshody s Fredou se nakonec zdají jen těžce zvládnutelné.

Poslední záchrana

Poslední záchrana (2012)

Bratranci Danny a Phil O'Donnellovi jsou poněkud nemožní jedinci. Jsou však nuceni provozovat rodinnou hospodu, aby uchránili svého šíleného strýčka Petea od vězení a finanční nouze. Chlapci se vrhnou do pochybných projektů, kdy z hospody udělají nejen striptýzový klub, ale i třeba ilegální prodejnu alkoholu středoškolákům, jen aby podnik udrželi nad vodou.

Mupeti

Mupeti (2011)

Walter je patrně největším světovým fanouškem loutek Muppets (odvozeno od slov marionette a puppet). Během dovolené v Los Angeles objeví spolu s přáteli zločinný plán olejáře Texe Richmana (Chris Cooper) na demolici loutkového divadla, pod nímž nedávno objevili ložiska nafty. Walter, Gary (Jason Segel) a Mary (Amy Adams) musí získat 10 miliónů dolarů potřebných k záchraně divadla. Spolu se žabákem Kermitem zorganizují opětovné setkání všech Muppetů, kteří se již dávno daly na svou vlastní cestu: Fozzie nyní vystupuje v kasinu v Renu s kapelou Moopets, slečna Piggy (Miss Piggy) je módní redaktorka Vogue v Paříži, Animal je na klinice pro zvládání hněvu v Santa Barbaře a Gonzo je výkonný instalatérský magnát. Cílem je největší televizní maraton jevištních loutek a s ním spojené získání potřebné sumy peněz. Jak to všechno dopadne?

The Broken Tower

The Broken Tower (2011)

Film vypráví příběh homosexuálního básníka Harta Crana, který se v roce 1932 rozhodl ve svých 32 letech, že spáchá sebevraždu.
Pohled na sny, na neomluvitelnou lásku mezi muži, na manio-depresivní syndromy počátku 20. století, na vzpurného, sebezničujícího, vizionářského básníka Hart Crana jeho raných let, které prožíval během pobytů u svého otce, bohatého obchodníka z Clevelandu a dále pak v New Yorku, na Kubě a v Paříži.

Věk na lásku

Věk na lásku (2011)

Roberto je mladý a ambiciózní právník, který se chystá oženit se Sárou. Celý svůj život má dokonale naplánovaný. Při vyvlastňování půdy, které má na starosti právě on, se setkává s Micol, nádhernou a provokativní mladou ženou z malé vesničky v Toskánsku. A právě v ten moment se věci začnou komplikovat ... Fabio, slavný moderátor, je dokonalým manželem už dvacet pět let. Na party jedné noci potká Elianu, femme fatale plnou překvapení. Románek na jednu noc to ale rozhodně nebyl ... Adrian je americký profesor historie umění, který se po rozvodu přestěhoval do Říma. Přátelí se s Augustem, správcem budovy, jehož temperamentní dcera Viola se chystá přerušit svou mírovou existenci a vzplanout jako oheň.

Botineras

Botineras (2009) (seriál)

Botineras je detektivní seriál, inspirovaný celosvětovým fenoménem - životem žen fotbalistů. Telenovela vypráví o fotbalové hvězdě. Chiqui Flores se po triumfu v Evropě vrací do Argentiny, aby se oženil se svojí snoubenkou Margou. Vypukne však kolem něj mediální skandál, protože je podezřelý z vraždy fotbalového soupeře. Policejní agentka Laura bude muset proniknout do světa fotbalu a jeho hráčů, aby zjistila pravdu. A nebude dlouho trvat, než se Chiqui a Laura do sebe zamilují.

Direct Your Own Damn Movie!

Direct Your Own Damn Movie! (2009)

Chtěli jste vždy režírovat film, ale nevěděli jste kde začít? Chcete vědět, jak získat svoji první režijní práci? Co vlastně režiséři opravdu dělají? Legendární režisér Lloyd Kaufman, prezident společnosti Troma Entertainment a tvůrce Toxic Avenger, odhaluje 40 roků nekonformní filmové know-how v Direct Your Own Damn Movie! Lloyd nabízí kouzelný klíč na "fungování" mimo systém filmových studií, stejně jako poskytuje plán pro psaní scénářů, přípravu produkce, casting, práci na "place", post-produkci, a odhaluje tajemství jak si svůj film prodat! Během filmu se pobavíte příběhy a obchodními tajemstvími nejznámějších oceněných režisérů, producentů a herců.

Erased James Franco

Erased James Franco (2009)

Carter režíruje amerického herce Jamese Franca ve filmu, kde ho nutí znovu zahrát všechny televizní a filmové role za celou jeho hereckou kariéru. Během natáčení tak vzniká zcela nový příběh. Jak práce na filmu pokračují, Franco také hraje roli Julianne Mooreové z filmu Todda Haynese Safe (1995), stejně jako Rocka Hudsona ve filmu Johna Frankenheimera Seconds (1966). Výsledkem je schizofrenní, skličující a poetické představení, kde Franco hraje nejen "sám sebe, jako sám sebe", ale také roli oslavované, "první dámy" (Moore), a jednoho z charismatických hollywoodských "sex symbolů" (Hudson).

Le Fil

Le Fil (2009)

Malik, jediný syn bohaté tuniské rodiny, se vrací domů z Paříže, kde strávil pár let. Po několika dnech cítí potřebu přiznat se své matce, že je zamilovaný do jednoho chlapce. Mehdi Bien Attia staví tváří v tvář tabuizované téma homosexuálních vztahů mezi Araby. Claudia Cardinale se tímto filmem vrátila do míst, kde se narodila.

AmericanEast

AmericanEast (2008)

Horké léto v Los Angeles. Úřad vnitřní bezpečnosti státu vyhlašuje stupeň ohrožení na červenou; je hledáno několik Arabů, údajných teroristů. Mustafa, egyptský emigrant, který provozuje občerstvení s falafelem, se dostává do centra pozornosti agentů FBI, kteří ho hodlají prověřit. On ale má jiné problémy. Jeho mladý dospívající syn už nechce být muslimem, jeho sestra, zdravotnice, vyčítá Mustafovi zprostředkování sňatku s bratrancem z Egypta. Našla si sama nápadníka mimo arabský svět. Omar, zaměstnanec Mustafy, zuby nehty snažící se herec, který nechce hrát jen teroristy. Mustafa doufá, že jednou otevře skutečnou restauraci a potenciálního partnera vidí v Samovi, který je Žid, jehož rodina však s partnerstvím tohoto druhu nesouhlasí. Jakou cenu má "americký sen"?

Tree of Life, The

Tree of Life, The (2008)

Žena z Los Angeles cestuje do Itálie, aby našla kořeny svých italsko-židovských předků. Se svou dvaaosmdesátiletou tetou, otcovou sestrou, putuje neúnavně od města k městu, probírá se starověkými rukopisy a rozmlouvá s mnoha učenci a sestavuje fascinující příběh. Jak tato žena pokračuje v cestě, její teta se postupně začíná vyrovnávat s vlastní minulostí a usmyslí si najít a poděkovat rodině, která ji a jejího bratra ukrývala během druhé světové války. Za použití montypythonovského stylu animace a počítačově vylepšených loutek film vypráví příběh židovských mystiků, vědců a politiků a na pozadí příběhu líčí, jak naši rodiče a jejich kořeny ovlivňují náš pocit sounáležitosti, identitu a vlastní hodnoty.

Edge of Outside

Edge of Outside (2006)

Hodinový dokument oslavující ducha nezávislých filmařů od D.W. Griffitha až po Quentina Tarantina. Záznam rozhovorů a filmové klipy jsou smíchané dohromady tak, že chronologicky pojímají samotné téma. Profily významných osobností v rámci nezávislého filmového průmyslu zastupují například John Cassavetes, Stanley Kubrick, John Sayles, Woody Allen, Roger Corman, Samuel Fuller, Martin Scorsese, Orson Welles, Arthur Penn, Spike Lee, Peter Bogdanovich, Sam Peckinpah, Nicholas Ray, a Henry Jaglom. Dokument zpracovává nové i starší rozhovory s významnými tvůrci, včetně Cassavetese, Cormana, Bogdanoviche, Fullera, Scorseseho, Wellese, Penna, Saylese, Raye, Peckinpaha, Leea a Jagloma. Jsou zde zahrnuta také důležitá hnutí v historii nezávislého filmu, jako je italský neorealismus a francouzská Nová vlna. Dokument jasně zdůrazňuje, že nezávislý film není jen nízkorozpočtový film, ale místo toho, přesně definuje žánr schopnostmi filmaře zprostředkovat individuální vizi svým kreativním přístupem, s omezenými zásahy nadřízených, ať už v rámci nebo mimo studiového systému.

Islander

Islander (2006)

Po tragické nehodě na moři ztrácí Eben Cole svou rodinu, přátele a postavení ve své rybářské ostrovní komunitě. Vrací se na ostrov jako vyvrženec, ale je rozhodnut získat si zpět způsob života, který se snažil tak moc chránit. Příběh je posazen do úžasné pobřežní scenérie státu Maine a zachycuje houževnatost a integritu této tvrdě pracující komunity a světí lidskou potřebu po vykoupení.

Sacco and Vanzetti

Sacco and Vanzetti (2006)

Příběh dvou italských přistěhovalců, radikálů, kteří byli popraveni v roce 1927, nabízí pohled na současné otázky občanských svobod a práv přistěhovalců.

Duck

Duck (2005)

Zkažené Los Angeles roku 2009. Arthur nedávno ovdověl, úspory spolkla nemoc jeho ženy. Jejich jediný syn je dávno mrtvý. Je sám a cítí se opuštěný, Arthur adoptuje kachňátko jménem Joe. Tím je zachráněn před sebevraždou, Arthurův život je upnut na opatrování Joea a udržování čistoty rybníka na pozemku kde se nachází pamětní strom jeho syna. Bezdomovectví je to co čeká Arthura, a ačkoli se dočká velké citové křivdy - od řidiče autobusu, motoristů i od kontroly z Úřadu na ochranu zvířat - laskavost nepřestává rozdávat a sám ji také nalézá. Rybník vyschne, Arthur a Joe se vydávají na "pikareskní" cestu vedoucí na západ. Je v Los Angeles vůbec místo pro anděly?

Happy Birthday, Peter Pan

Happy Birthday, Peter Pan (2005) (TV film)

Tento napůl animovaný dokument sleduje historii postavy Petra Pana od jeho stvoření skotským spisovatelem J.M. Barriem až k jeho divadelnímu a filmovému ztvárnění. V dokumentu jsou obsaženy rozhovory s herci a herečkami, kteří se kdy v různých produkcích na příběhu Petra Pana v průběhu let podíleli.

A House on a Hill

A House on a Hill (2003)

Harry je popudlivý, stárnoucí architekt snažící se dosáhnout svého snu - vytvoření mistrovského díla. Bohatý mladý pár pověřil Harryho návrhem a přestavbou vyhořelého domu, který mu kdysi patřil. Ačkoli je zprvu neochotný, nakonec se do projektu pustí a nachází v něm nový pocit zadostiučinění, navíc když mu jeho bývalá manželka Mercedes dává své požehnání.Zároveň je o Harrym točí dokument - tento projekt pomáhá odhalit složitost člověka, který kvůli osobní tragédii, nikdy nedosáhl pocitů jež mnozí okolo zažívají.

Reklama