Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krátkometrážní

Recenze (666)

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Tohle se za mě vůbec nepovedlo. Oproti knížce, kde se dá myslím v rámci Young Adult žánru mluvit o slušném příběhu vykreslujícím vznik antihrdiny, mi film připadá jako totální misinterpretace a trochu výsměch předloze. Nemluvě o tom, že i kdyby člověk úplně odhlédl od knížky a všechno bral s nadhledem a odstupem, tak je to jen ztěží dokoukatelný, velmi chotický film, který zapomenu, že jsem viděla ve chvíli kdy jsem odcházela z kina. Jestli Vás někoho zajímá, jak se ze Snowa stal ten Snow, kterého potkáváme v Hunger Games triologii, tak si přečtěte knížku, věřím že filmová adaptace to nemůže pomoci pochopit nikomu.

plakát

Tenkrát poprvé (2020) (seriál) 

Průměrná podívaná. Občas nuda. Je to celé předvídatelné, žádné překvapení se nekoná. Co mě ale vadilo nejvíc byla, když to řeknu slušně primitivita postav. (Takhle by se vážně někdy někdo choval ? Nebo to bylo celé v nadsázce a jen jsem to nepochopila?) Nechci tenhle seriál úplně odsuzovat, myslím, že nejsem cílovka....a koukat se na to dá, bohužel to je tak všechno.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Tenhle díl mě vyloženě zklamal. Asi to je i tím, že jsem dějově očekávala něco trochu jiného, nicméně děj zde byl podle mě hodně skromný, popsatelný ve dvou větách.Doufala jsem že ve filmu bude více" návratů do Bradavic" více kontextu k událostem a ne jen ostrouhaná jednoduchá dějová linka. Začátek vypadal slibně, ale potom se celé dvě hodiny stopáže nic moc neděje. Co se týče vizuálního zpracování, tak to určitě nebylo špatné, herecké obsazení vlastně taky ne. Snad bude další díl lepší.

plakát

Light My Fire (2018) 

Tenhle krátkometrážní film ukazuje bezútěšnou situaci, nebo spíš výstřižek ze životní situace ve které se nachází čtyři lidi. Kluk co zmlátil holku a jejich otcové. A i když se dá na první dobrou typnout kdo je "zloduch" a kdo "oběť", tak se ukáže, že to není tak černobílé jak by se mohlo zdát.

plakát

Rudá volavka (2018) 

Tohle mě tedy docela zklamalo. Děj je plný spousty zvratů, ale stejně mu to nepomohlo aby mě to celé nějak zaujalo a bavilo. Navíc mi teda přišlo, že kdyby člověk podrobil děj logickému myšlení, tak by neprošel snad ani hned ten začátek. Na tenhle počin s radostí velmi rychle zapomenu.

plakát

Atypický (2017) (seriál) 

Jak divné vlastně jsou všechny ty věci, které normálně děláme, pravidla kterými se řídíme a způsob jakým komunikujeme s lidmi ? Vlastně to nejsou divné věci, než se nad nimi člověk zamyslí trochu z jiného úhlu pohledu...----"What do I have to do to get you to go to the dance? " "Ask them to turn off the music, so that it was silent, that would be nice." "A dance without music would be a dance without people." "That sounds pretty good too."----

plakát

Blame (2017) 

Spíš podprůměrný snímek, ale chápu, že už jsem asi stará na to, abych byla cílovým divákem. Mrzí mě, že nebyly postavy více rozpracované, prostoru pro to bylo dost. FIlm se hrozně vleče a obsah je minimální, přitom ale myslím, že motivů, kterými by se v tomhle příběhu dalo zabývat bylo dostatek, jeden velký se vlastně objeví úplně v závěru, kde sice plní svoji funkci, ale je to takový výstřel do prázdna mi přišlo.

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Film se skvělou atmosférou letního italského venkova. Teplo, ptáci, cikády, kytky, všechny malé detaily, krásné prostředí a hudba, příjemná kamera. Všechno je takové vřelé, hřejivé, neobyčejně obyčejné...Do toho se pomalým tempem odvíjí příběh hledání vlastní sexuality sedmnáctiletého kluka. Je to silný příběh, ale čistě po stránce děje se nejedná o nic závratně strhujícího, to co tomu dává kouzlo je zpracování. Pokud mohu doporučit, koukněte se na originální znění, to množství jazyků použitých ve filmu tomu taky dává svoje :) ----"The meaning of the river flowing is not that all things are changing so that we cannot encounter them twice, but that some things stay the same only by changing."----

plakát

Doba nevěrná (2017) 

Dalo by se říci, že příběh je takový docela šablonovitý, předvídatelný. Stejně tak dialogy. Líbila se mi pochmurně realistická atmosféra i když některé scény mi také přišli lehce přitažené za vlasy, což celému filmu v mých očích ubralo dost na autenticitě. Vadilo mi, že byly ve scénáři vynechány některé docela zásadní momenty příběhu, o kterých se divák potom dozvídá až zpětně z dalších dialogů, nevím jestli to byl záměr, ale musím se přiznat, že mi to v některých chvílích docela vadilo. Co se týče postav, tak mi snad ani jedna nebyla nějak sympatická, možná by pomohlo kdyby se člověk dozvěděl o párech trochu víc informací, o tom jak fungovaly, o tom jaká tam panovala atmosféra, z jedné nebo dvou scén si člověk může opravdu jen vymýšlet, jak to celé mohlo být. Cillian Murphy alespoň podle mého názoru zachraňuje celý tenhle film a kvůli němu nakonec váhám mezi dvěma a třemi hvězdičkami, jinak bych pravděpodobně dala rovnou dvě.

plakát

Dva nestačí (2017) 

Film z kterého jsem lehce rozpačitá. Hlavní motiv je zajímavý, ale přišlo mi to tak nějak nemastně neslaně zpracované. Jakoby se tvůrci právě spojili jen s tím, že mají dobrý nápad a už si řekli, že není víc potřeba. A tak člověk dostane ořezanou kostru příběhu, který je o tom, že lidé chtějí objevit něco nového, v sobě, v životě ve vztazích, nicméně ale už nenahlédne pod pokličku toho, proč to vlastně chtějí a ani žádné pořádné vysvětlení, jak to teda dopadlo. Nemyslím, že bych nepochopila tu úvahu která stála za závěrem filmu. Myslím, že jí rozumím, jen mi přijde plytká, jednoduchá, rádoby šokující možná... bez vysvětlení. Člověk si z toho jen těžko něco odnese, není tam nad čím se moc zamýšlet, protože jste v podstatě nedostali podnět k tomu nad postavami přemýšlet, skoro nic o nich nevíte, jsou charakterizované jedním nějakým rysem a na tom to stojí. Což je myslím u filmu který má být asi hlavně o tom, jak člověk vnímá svůj život, jak ho prožívá...docela problém.