Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (338)

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Parodie na všechna filmová klišé, která neskutečně dobře funguje a drží pohromadě, ačkoliv se ve své podstatě nejedná o nic víc než o scény nalepené na sebe. Ne že by to nemělo děj, ale přiznejme si, že zrovna na něm tenhle film postavený není. Možná proto, že Gaiman sám ho přepracovával z původní komiksové podoby. Už dlouho jsem se takhle nezasmála. Film i přes dlouhou stopáž velmi rychle utekl a já se teď marně snažím najít něco, co by mi tuhle jedinečnou podívanou a nadmíru příjemné překvapení alespoň trochu připomínalo.

plakát

Chceš mě, chci tě (2009) 

Jsem více než příjemně překvapena. Na film jsem narazila náhodou a jsem ráda, že jsem se opět jednou nenechala ovlivnit zdejším hodnocením. The Ugly Truth je svěží romantická komedie, která samozřejmě sází na klasické a stokrát obehrané schéma "ona příliš upjatá, on příliš free, nesnáší se, ale potřebují se a nakonec se do sebe zamilují". ALE! Je opravdu vtipná a některé scény (např. restaurace a dálkové ovládání) jsou naprosto originální. Plus okouzlující Katherine Heigl s nádherným úsměvem, který jí samozřejmě závidím... Už dlouho jsem neviděla tak příjemný a zábavný film. 90%

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Asa Butterfield a Jack Scanlon jsou úžasní dětští herci, těším se, až Jack dostane další roli, ve které ukáže své kvality ještě víc (Asa už to jako Hugo dokázal)! Pohled na druhou světovou válku očima dětí a dokonce i očima dětí německých pohlavárů vyvolává tolik protichůdných emocí, že se to prostě musí vidět a "zažít na vlastní kůži", to nelze vyprávět. Jeden z filmů, které z nic moc napsané knihy dokázaly udělat strhující příběh. Na druhou stranu musím říct, že ačkoliv řada přidaných scén oproti knize film pozvedla, přece jen bych ocenila, kdyby se scénář místy více držel své knižní předlohy. Proto 80%.

plakát

Chlapi sobě (2004) (seriál) 

Snaha byla, pár scének je opravdu povedených, ale myslím, že je po zhlédnutí každému jasné, proč tenhle seriál skončil po 19 dílech. Ukrát to na krky, prdy a chlapský nepořádek po celém domě prostě dýl nejde.

plakát

Igor (2008) 

Příjemný animák, který má zajímavou tmavou atmosféru, ale na mistrovské kousky z dílny Burtona nebo Selicka zkrátka nemá. Škoda, námět je poměrně originální. Bohužel i v rámci krátké stopáže se člověk občas začne nudit, na druhou stranu některé vtípky a scény jsou skutečně podařené. Hvězdičku navíc za zajímavou hudby a texty k písním. The bigger the figure the better I like her The better I like her the better I feed her The better I feed her the bigger the figure The bigger the figure the more I can love :-D

plakát

Insidious (2010) 

James Wan se nedokázal rozhodnout, jestli chce točit drama, horor nebo parodii na Krotitele duchů, a tak to všechno smíchal dohromady a okořenil špetkou burtnovsky laděných scén. Bohužel opravdu jen špetkou, což je neskutečná škoda - scéna s broušením drápů je jednoduše lahůdka a přidala filmu minimálně půl hvězdičky. Jinak je ale děj v první polovině příliš rozvleklý, kamera tak trochu ve stylu Paranormal Activity či REC mě moc neuchvátila a celá hororová atmosféra plná napětí je příšerně narušovaná tou dvojicí krotitelů nevím čeho. Škoda, potenciál byl obrovský, snad se příště Wan rozhodne pro jeden jediný žánr a předloží nám nikoliv jen pár lahůdkových scén v obyčejném, nudném až kýčovitém obalu, ale dokonale propracované menu!

plakát

Insomnie (2002) 

Tenhle film je nezapomenutelný. Originální prostředí Aljašky s úžasnými výkony Al Pacina a roztomilé Hilary Swank tomu dodává ten pravý šmrnc. Od začátku do konce jsem byla napjatá a u scén jako je ta v mlze jsem ani nedýchala. Ano, takhle nějak si představuju kvalitní mysteriózní krimi.

plakát

Já jsem Harry Potter (2010) 

První část mě docela pobavila a donutila k zamyšlení nad tím, jaké to asi je, hrát tolik let v tolika filmech jednu a tu samou postavu, navíc postavu s čarodějnou mocí. Ale ten konec to všechno zkazil a zanechal ve mně pocit neskutečné trapnosti.

plakát

Jak nežít svůj život (2007) (seriál) 

No, tak na tohle asi nemám moc žaludek. Dan Clark je maximálně nesympatický, odporný a oslizlý, fuj, na to se fakt nedá dívat. Ale některé vtípky a scény se tvůrcům opravdu povedli, a po druhé sérii musím říct, že jsem se přes nesympatie ke Clarkovi občas i přenesla a ležela smíchy. Hlavně díl s návštěvou bohatých rodičů jeho milenky je prostě bomba. 75%

plakát

Jak to chodí u hrochů (2000) (seriál) 

Jo, žádný zázrak, spíš takový horší průměr... takže dvě hvězdičky, ta třetí je tam spíš kvůli mé lásce k hrochům :-)