Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (338)

plakát

The Butterfly Circus (2009) 

Další kraťas, který ukazuje život takový, jakí skutečně umít být. Je to americké, sentimální až hrůza, hraje to na každičkou citlivou strunu ve vašem těle... a je to nádherné a stojí to za zhlédnutí... :-)

plakát

Stará dáma a holubi (1997) 

Trošku hitchcockovské, nesmírně zábavné a hlavně pravdivé. Bizarní animovaný kraťas, který nám ukazuje, kam až jsme schopní ve vlastním zájmu někdy zajít, a jaké to může mít následky. Vybíráme si naši identitu sami???

plakát

Harvie Krumpet (2003) 

Jednoduše geniální! Na tak malé ploše je zachycen život od začátku až do konce s takovou prozaičností, až se tomu nechce věřit. Ano, takhle to v životě vážně chodí. “The Bible was written by the same people who thought the Earth was flat.”

plakát

Přízračný svět (2001) 

Pročítám si tady komentáře a musím se smát. Řada z vás v tomhle filmu hledá hlubší smysl, otázku, na kterou se snažil odpovědět... Ale ono to v každém filmu takhle fungovat nemusí. Ghost World mě uchvátil i jako "příběh o ničem" - je to zkrátka příběh dvou dospívajících dívek, které právě ukončily střední školu a musí najít své místo na tomhle světě. A podobně jako řada z vás v tomhle filmu se prostě ve svém okolí tak nějak nemají čeho chytit. Bavila jsem se, svým způsobem je chápala... Pokud nedokážete číst mezi řádky, pak tenhle film nemá pro vás smysl. Ale pokud ano, pak směle do toho! :-)

plakát

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore (2011) 

Povinné pro všechny knihomoly! Něco tak nádherného mohl stvořit jen někdo, kdo knihám opravdu rozumí a přistupuje k nim s neuvěřitelnou láskou a citem. A pokud znáte Čaroděje ze země Oz, užijete si to ještě o kapku více.

plakát

Obloukovi (2001) (seriál) 

Ujetější Simpsonovi, kteří se s tím zkrátka ne*****. Svým způsobem neskutečně pravdivá satira na dnešní americkou společnost. Bravo! Škoda, že to zůstalo u třinácti dílů...

plakát

Fontána (2006) 

Aronofsky sází ve svých filmech především na dokonalý vizuál a minimalistickou hudbu, která nepřestává hrát od začátku do konce. Hraje na citlivou divákovu strnu, vybírá si témata, která nás přímo zasahují, dotýkají se nás a často je sami řešíme, a tváří se, že nám nabízí jejich řešení, které ve skutečnosti neexistuje. Jeho filmy objevují Ameriku, ukazují nám to, co sami už moc dobře víme. Pod tím všímaudiovizuálním pozlátkem je to ale citově ploché, nereálné a překombinované, až z toho bolí oči a vlastně i celé tělo. Podobně jako Requiem za sen, ani Fontána mě zkrátka nepřesvědčila o tom, že to Aronofsky myslí doopravdy, že to z něho opravdu samo tryská a není to jen póza oproti dnešním konzumním filmům.

plakát

Vykoupení z věznice Shawshank (1994) 

Existuje ještě něco, co o tomhle filmu nebylo řečeno/napsáno? Je to prostě skvost, který si nejde než vychutnat a prožít. Ačkoliv osobně S. Kinga a filmy podle jeho knih moc nemusím, tohle je nejsvětlejší výjimka ze všech. Silné, poutavé, dojemné, přesvědčivé, strhující, něžné, zkrátka dokonalé!

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

25. nejoblíbenější seriál? OK, tak asi většině uživatelů ČSFD nevadí, že jsou všechny díly dělané podle stejné šablony. Někdo umře, z někoho je zombie, někdo něco potřebuje, tak si mezi zombíkama zahraje na hrdinu, jednou mu to vyjde, podruhé třeba ne, přeživší se hádají a nesnášejí, no a to všechno mezi loužema krve, cáry masa a hejny much. Úúúúžasná zábava, vážně... Super komentář: monolog

plakát

Silent Hill (2006) 

Hru sice neznám, ale film mě docela příjemně překvapil. Mělo to atmosféru, pár slušných lekaček a celkem ucházející herecké výkony. Konec mě překvapil, pořád nevím, co si o něm mám myslet. Ale je to velmi slušných 75%, Silent Hill rozhodně patří mezi to lepší, co může oblast hororu nabídnout.