Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (18)

plakát

Neviditelní (2014) (seriál) 

Super vtipný seriál, který jsme sledovali už po třetí a pořád dobrý.

plakát

Moucha v kufru (2020) 

Když už jsem myslel, že mě nic nepřekvapí, ukázalo se, že překvapí. Člověk očekává klišé, ale to se nekoná a dochází ke stále dalšímu a dalšímu překvapení od začátku do konce. Vůbec nevadí, že hovadina navazuje na hovadinu :-)

plakát

Veterán (2012) 

Jedna hvězda kvůli Dannymu a taky proto, že jsme vydrželi koukat dokonce.

plakát

Jak se rodí řeka (2007) (TV film) 

Průzračně čistá voda, nádherné záběry. Škoda že Tirino není blíž.

plakát

Povstání strojů (2006) (TV film) 

23:28 No to je tedy síla. Právě na toto "dílo" koukám :-) nevím, jestli se smát nebo brečet. Byl jsme odhodlán dát odpadní hodnocení, ale vzhledem k tomu že jsem během reklamy neusnul a asi se dokoukám, tak dávám jednu hvězdu. Neusnu jen proto, že se chci dozvědět jak se roboti vejdou do vrtulníku co právě opravují :-) 00:03 Film skončil. Už vím jak to bylo s tím vrtulníkem, ale co nevím, kdo vynalezl zbraně s bezedným zásobníkem. Za celý film nikdo nenabíjel. Film fakt patří do odpadu. Ty dialogy, hudba, děj, herecké výkony, to vše je na antiOskara.

plakát

Ranař (2011) 

Hokej, sport Čechům blízký, je zde ukázán i z té strany, která v televizi vidět není. Ve filmu je vidět jeho brutální strana ovšem podaná s patřičnou nadsázkou a vtipem, ani nevadí, že film o hokeji vlastně není vůbec o hokeji. Krev stříkající z rozbitých mord novodobých gladiátorů vypadá opravdu jako pravá a detaily na vyražerné zuby zpomaleně dopadající na krví potřísněný led jsou takové "opravdické". Z vlastních mnoha zkušeností si o mentální výši hokejistů žádné iluze nedělám, ani v teamu Douga Glatta jsem žádného génia nezahlédl (jedině snad studujícího asiata, beroucího hokej jako drogu). Ale musím přiznat, že při sledování tohoto filmu jsem se docela bavil. O proti Rockymu zde totiž převládal humor. Dávám filmu tři hvězdy.

plakát

Dobrodružství oceánů: Carcharias - Velký bílý (2001) 

Jako potápěč mám filmy o žralocích rád, (tím nemyslím čelisti). Velký bílý od Steva Lichtaga byl vlastně prvním dokumentem kde se octl člověk ve vodě společně s běloušem bez ochranné klece. Od té doby jsem viděl mnoho filmů, kde se potápěč potápěl s velkým bílým. Ale "Carcharias - Velký bílý" byl prostě první. Sledováním těchto filmů jsem si poopravil krvelačnou pověst těchto úžasných predátorů. Již si nemyslím, že to jsou vraždící mašiny, ale normální živočichové se svými problémy, způsobené hlavně lidmi. Ale stejně, až se pod vodou někdy octnu vedle velkého žraloka, myslím, že nebudu dalek od potřísnění neoprenu barvou hnědou.

plakát

Dobrodružství Austina Stevense (2008) (seriál) 

Přírodopisné filmy mám rád. Ale opakovaný "vtip" již není vtipem. Chování Austina mě nápadně připomíná chování zesnulého Steva Irvina. V obou případech bych spíše hodnotil hereckou dramatičnost, kterou oba pánové ve svých snímcích nešetřili, ale já vám to pánové opravdu nežeru. Myslím, že mnohem větší odvahu projevil kameraman, který ve filmech vidět není Nechci zpochybňovat jistou znalost přírody obou pánů a jistě chápu, že zdánlivé nebezpečí podbarvené dramatickou hudbou a šikovným pohledem kamery přitahuje diváky. Abych to shrnul, rád se na to podívám, záběry divoké přírody bývají v seriálu parádní, ale to "nebezpečí" beru s velikou rezervou.

plakát

Křižník Potěmkin (1925) 

Na svou dobu technicky moc povedený film. Co se týká kamery a sřihu, jistě by se mnoho dnešních "umělců" mohlo učit. Ovšem ideologické pozadí u mě poněkud ubírají nadšení. Hodnotit ideologickou stránku věci, nešlo by jinak, než hodit dílo do odpadu. Umělecká a technická hodnota filmu je jistě mnohem vyší.. Takže za provedení s přihlédnutím k době, kdy byl film natočen dávám **** Bohužel ale nemohu opomenout tu dábelskou propagandu, takže musím jednu hvězdu ubrat.