Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (148)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Po dlouhé době nadšená z filmu v kině. Parádní balanc mezi hudbou a příběhem do kina. Určitě doporučuju.

plakát

Divoké historky (2014) 

Černá komedie, která balancuje na hranici vkusu. 6 historek, kdy první naladí, druhá ukáže, o co v celym filmu zřejmě půjde, třetí totálně rozšlehá, čtvrtá a pátá zamrazí a šestou by měl vidět každej zcela povinně :D

plakát

Pěst Ježíšova (2012) 

Rozhodování mezi odpadem a pěti hvězdama. Nakonec to šlo za 5, protože jsem na to měla náladu. Ale blbost je to neskutečná, až se to mění v genialitu :D Varování - nejezte u toho!

plakát

New Kids Turbo (2010) 

Víc dementní komedii jsem v životě neviděla. Tady jde dát buď za odpad, nebo za pět. Tento styl humoru ve své podstatě nenavidím, ba jím přímo opovrhuji, ale v tomhle filmu mě naprosto rozštípal! Hlavní hrdinové vypadali jako retardi od přírody, nikoli nuceně, vtipy byly nečekané, přemrštěné, urážlivé, morbidní, opakované, ale v součtu dokonalé. Tam, kde by člověk čekal nějakou ubohou narážku, či pokus o vtip, nebylo nic a tam, kde nic nečekal, dostal nálož idiotského humoru, kde prostě nejde nebýt šokován a pokud ve vás dřímá dušička blackhumoristy, tak vřele doporučuju.

plakát

Malá Miss Sunshine (2006) 

Absolutně famózní tragikomedie, která mi snad byla ušitá na míru. Tragéd vedle tragéda se svym vlastním a neotřesitelným pohledem na svět. Po dlouhé době film, který mi k mému velkému překvapení dokázal vymáčknout slzu z oka a posléze způsobit hlasitý a upřímný smích. Nenápadný humor, který rozesměje milionkrát víc, než do očí bijící rádoby děsně vtipý skeč.

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Zatím shlédnuto 6 sérií a musím říct, že jedna lepší, než druhá. Co nová série, to nový nápad, nečekaný zvrat a napětí. Od té první, kdy člověk cití zvláštní sympatie s hlavním sériovým vrahem a je mu tak nějak líto, když "sklapne klec", přes druhou, kde si Dexter velmi koleduje (což mu pak vydrží až do té šesté), následné složité kamarádíčkování s významnou osobností (dle mého názoru nejslabší série), dále Trinity a šílený konec, partička sériových zabijáků žen a oživení deseti důvody proč tě nenávidim, a nakonec náboženští fanatikové, kde seriálová zvrácenost téměř vrcholí. Co dodat, velmi se těším na září. Obvzláště kvůli posledním 5ti vteřinám z posledního dílu.

plakát

Hříšný tanec (1987) 

Psal se rok 1987, kdy se (mimo mě) zrodil i tento film. O cca 10 let později jsem se na něj poprvé podívala a ihned šlo o lásku na první pohled, a to minimálně do smrti. Nesmrtelná hudba. naivní, ale čestná Bejby, neodolatelný a charismatický Džony + letní láska jako trám s lehkou zápletkou, aby se neřeklo.

plakát

Rocky (1976) 

TOP 10 - mé drsňácké já. Zřejmě navždy zde bude mít své místo. Sic děj velmi jednoduchý, nepřekvapivý a zcela čitelný, ale na mě to fungovalo (a to jsem ten film viděla poměrně pozdě). Když odmyslím komičnost celého filmu, občas je fajn se podívat na film, kde si někdo jde tvrdě za svým vítězstvím. Člověka to občas se zněním Eye of the Tiger v uších pekelně nabudí.

plakát

Vetřelec (1979) 

TOP 10 - mé zvrácené já. Když mi bylo něco kolem jednociferného čísla a já toužila shlédnout tento film, maminka říkala, ať se nedívám, že to pro mě není. Neuposlechla jsem a od té doby jsem hrdou fanynkou Sigourney Weaver (a jí podobných žen, které na vše stačí samy) a nesmrtelného vetřelce.

plakát

Nedotknutelní (2011) 

U tohodle filmu mě jako první slovo, který by ho popsalo, bylo slovo "správnej". Kombinace lidskosti, smůly, štěstí a nadsázky mi vytvořila krásnej filmovej večer. Nečekejte komedii, nebo drama v pravym slova smyslu, čekejte kvalitní film s citem pro humor a empatii.