Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (214)

plakát

Líbej mě (2011) 

Na severských filmech se mi obecně líbí tempo a hudba, ani kamera a střih nebývají nudné. Tento film to opět potvrzuje. Škoda pro mě, pocitově, nedotažený scénář.

plakát

Láska je láska (1998) 

Pamatuju si, jak jsem na tenhle film šla v roce 2001 v Paříži do cinematéky. Seděli jsme tam s kamarádem, venku pršelo, tak jsme si řekli, že dáme film. Trochu nás děsil originální název, ale nakonec to byl zážitek. Skándinávská kinematografie umí!

plakát

Nos jours heureux (2006) 

Skvělá komedie o francouzském letním táboru. Úplně se mi vybavují tábory, na které jsme jezdili my jako malí.

plakát

Zakladatel (2016) 

Zajímavý film o jednom člověku, který byl, jako téměř každý úspěšný velkopodnikatel, ha*zl. Neukradl jen myšlenku, název a systém, ale hlavně nebyl gentleman, protože nedodržel, co rukou dáním odpřísáhl. Bratrů McDonaldových je mi líto. Myslím, že by Ray měl pořád dost, kdyby jim vyplatil, co slíbil. Je mi smutno z takových lidí, ale bohužel ti tvoří čísla v byznysu, jenž hýbe světem. Keaton hraje výborně a celý ansámbl s ním, ale bude to stačit?

plakát

Táta, nebo máma 2 (2016) 

Nasmála jsem se. Málokdy stojí pokračování za něco, ale tohle je opravdu vtipné.

plakát

Svatý otec František (2015) (TV film) 

Byť nevěřící, tento dokument mě zaujal. Papež František je velmi skromná a charismatická osobnost.

plakát

Smrt v přímém přenosu (1980) 

Romy se narodila pro to, aby hrála v dramatických snímcích. Škoda, že i její život byl takový... Byla skvostnou herečkou...

plakát

Spojenci (2016) 

Za smích i slzy musím dát 5, i když jsem to nečekala.

plakát

Le Goût des merveilles (2015) 

Tenhle film je oáza klidu a pohody od začátku do konce. Líbí se mi kamera, exteriéry i interiéry, hudba a hlavně dokonalý rytmus svénáře a vyřčených slov. Quel calme!

plakát

Jak se zbavit nevěsty (2016) 

Skvělé obsazení, docela bídný scénář, škoda, ..., ale na večer, kdy hrozí, že u filmu i usnete, to není špatné. Bohužel, doufala jsem v lepší děj a dialogy.