Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Akční

Recenze (1 545)

plakát

Čtyřlístek (1987) (pořad) 

Ano, moderátor je nudný a necharismatický. Ano, formát pořadu je vysoce nespravedlivý, neboť spolu soutěží slavní profesionálové a naprostí amatéři. Ano, je podivné, když z devíti písniček jsou vyhlášeny čtyři nejlepší a jedna nejhorší s cenou nazývanou "kyselý citrón" (a asi byly tenkrát citrony drahé a/nebo nedostupné, páč ocenění dostávají ve skutečnosti kytku bodláků) Ale přesto dávám pět hvězdiček, protože jeden díl odhalil božskou podstatu skupiny Turbo. Nejenže hrají celou dobu bez mikrofonu, ale souznění hráčů se svými nástroji jde tak daleko, že třeba buben začne hrát dřív, než se k němu skrz svoje spoluhráče procpe bubeník!

plakát

Dům plný písniček (1994) (pořad) 

Jednoznačně pět hvězdiček, páč díky tomuto pořadu jsem objevil tento skvost. Ondřeje jsem považoval za méně vtipného z bratrské dvojice, ale zde prokázal, že má své jisté kvality. Ať už vezmu úvodní znělku, prozrazující, že oním domem plným písniček se míní panelák. Až po zvláštní, absurdní rozhovory, kterých je tento pořad plný.

plakát

Hihňobrouk (2016) (seriál) 

Hihňobrouk je Spongebob souše.

plakát

Televarieté (1970) (pořad) 

Míň jak pět hvězdiček může dát jen někdo, kdo neviděl tohle.

plakát

Muži v černém 3 (2012) 

Muži v černém udělali od prvního dílu velký krok kupředu, zejména co se týče hlavních padouchů. Kam se hrabe ten nevzhledný šváb z prvního dílu, co má zálibu v o dvě čísla menších lidských oblecích, na toho sexy tydýta z dílu třetího, s integrovanými slunečními brýlemi, kovovým chrupem a spoustou poslušných dětiček v paži. Ovšem nejvíc mě dostala ta jeho superschopnost, hlasitě mluvit ve vzduchoprázdnu na Měsíci. Taky kladným hrdinům pomohla výměna již silně povadlé, zmuchlané Jonesovy tváře za čerstvější.

plakát

Krkonošské pohádky - Jak Trautenberk vyměnil Krakonošovi fajfku (1977) (epizoda) 

Buď byl tehdy tabák fakt drahý a/nebo Trautenberk zdatný čudič, když se mu vyplatilo kvůli Krakonošově fafjce nakoupit tolik dekorací a zafinancovat hromady jídla. Anebo si to jen blbě spočítal. Ano, tento komentář za moc nestojí, holt jsem si nedal teplý makový buchty, aby se mi fantazie rozběhla.

plakát

Jestli se rozzlobíme, budeme zlí (1974) 

Ano, mnohé scény jsou rozvláčné, mnohé bez pořádné srandální pointy, přesto filmu nelze dát méně než 5. Už kvůli té geniální zkoušce pěveckého sboru, nebo několika drobným scénám, např. té, kde si starej Brůna odskočil ze Studny a prokázal, že brokovnicí vládne stejně zručně jako sekerou. Navíc i minimálně jeden z těch dvou padouchů byl sympaťák, díky tomu chroupání mrkve, no celej já! Drobnou výtku bych měl jenom k jeho výběru nápojů, lepší než mlíko je mléčný koktejl. A Bud mě taky potěšil, tím, jak nesnášel kouření. Jsem si tu snil, jaká by to byla paráda, kdybych byl jako on... vzal bych kravatu, sešel bych o patro dolů, zazvonil a tomu sousedovi, co furt čudí na balkóně, bych řekl, ať si tu kravatu nasadí a pak bych mu od huby utrhl to jeho věčný cigáro a típnul ho do ní. To by bylo blaho a morální zadostiučinění! Teď si to ale bohužel dovolit nemohu, neboť váhově jsme sice na tom s Budem a sousedem plus mínus stejně, zato výškově jsou Bud a soused srovnaní, zatímco já o dobrých 20 cm zaostávám. A tak mi nezbývá, než vždycky vystrčit na balkón větrák a hodit do něj roletu, aby vydával co největší rambajs. Snad to sousedovi alespoň trochu ten požiteček z kouření překazí.

plakát

Profesionálové - Tak byl dobyt Everest (1978) (epizoda) 

Jo jo, kam vedou ta úsporná opatření. Kdyby profesionálové neměli v posledních dílech takovou prdlavku a nechali by jim to žihadlo z prvního dílu, nepřijeli by na místa vražd vždy o pár sekund/minut pozdě. Borec s fotopuškou byl fakt borec, že se dožil tak vysokého věku a zemřel až teď... když jeho reflexem bylo, vidím ozbrojeného člověka, namířím na něj tu svou fotopušku. Kdyby to aspoň bylo pero nebo housle, to je jak známo taky zbraň

plakát

Profesionálové - Kde končí džungle (1978) (epizoda) 

Aneb kterak Bodie zařídil, že valná většina kriminálních činů v Anglii bude v budoucnu vyšetřena. Kdyby nedal Krivasovi v závěru takovou nakládačku, ten by se i nadále snažil prosadit fyzickou silou, nezačal by používat mozek a Agáta Christie by neměla koho oslavovat ve svých knížkách.

plakát

Na tý louce zelený (1936) 

Film překypuje tolika hláškami, zejména Járovými, že si je tu poznamenám, páč by byla věčná škoda, kdybych je někdy zapomněl: "Nechci ti lichotit, ženo, ale máš za muže fešáka!" "Ne aby ses dneska vrátil až zítra!" "Čím má žena méně zubů, tím je kousavější!" (takže bych fakt nechtěl být Boženou Němcovou, to to její dětství muselo vypadat - její babička měla v padesáti jen dva zuby) no a jako zlatý hřeb "Jaký drž hubu? Doma nesmím kouřit, co uvaříš, se nedá jíst, tak mi řekni, na co tu hubu mám?" Ona "Na tohle ji máš!" a vlepí mu facku. Jinak jsem byl u vytržení ze Schránila, v pozdějších filmech hraje milovníky, většinou mírně slabošské typy, zato tady si od začátku nenechá nic líbit a vytáčí Bušovou takovým způsobem, že se mu na konci dostane nezasloužené odměny - padne mu do náruče. Noo a Lamač taky překvapil. Rozhodně né svým "hereckým" projevem, který zůstává příšerný jako ve všech filmech s ním, ale tím, jak po Schránilově způsobu vymetl s Ferbasovou (ona: "na lásku je pro mě ještě příliš brzy!" on: "dobře, tak já přijdu až večer v 9!")