Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (619)

plakát

Ospalá díra (1999) 

Skvělá ponurá atmosféra, trochu tajemna, trochu hororu, trochu romantiky, trochu pohádky a dohromady je to skvěle namixované. Tradičně skvělý Johnny Depp, no a o Timu Bartonovi se ani nebudu vyjadřovat, prostě jeho jedinečný styl.

plakát

Hledání Země Nezemě (2004) 

Kouzelný pohádkový příběh, který vás vtáhne do světa dětské fantazie, která je ale ve skutečnosti fantazií jednoho dospělého. Ve filmu se krásně prolíná realita se sněním a představami. Tenhle příběh muže, co napsal Petra Pana, mě tak nadchl, že jsem si hned říkala, že musím vidět i nějaký film přímo o Petru Panovi, i když předtím mě nějak moc nezajímal. Konec filmu je opravdu dojemný, až sem tak, tak zamačkávala slzu...

plakát

Z pekla (2001) 

Správnej mix hororu a romantiky, skvělé herecké výkony Johnnyho Deppa, Robbieho Coltranea a Iana Holma a na konci nečekané odhalení. Tenhle film mě opravdu vzal.

plakát

Jumanji (1995) 

Tohle je nejoblíbenější film mojeho dětství, doteď si pamatuju, jak jsme na něho byli kdysi se školou v kině a jak jsem ho potom ještě nesčetněkrát viděla. Prostě skvělá rodinná komedie.

plakát

Scary Movie 2 (2001) 

Dvojku jsem viděla ještě před jedničkou a musím říct, že sem se u toho fakt bavila. První dvě Scary Movie jsou naprosto nejlepší, trojka se čtverkou už trochu ztrácí dech, no a když to srovnám s Date Movie a Epic Movie, tak prostě Scary Movie naprosto kraluje!

plakát

Scary Movie: Děsnej biják (2000) 

Podle mně skvělá parodie, která se bude líbit hlavně těm, kteří ví, co za filmy je tu parodované. Pro ostatní to bude jenom další bláznivá komedie.

plakát

Shrek 2 (2004) 

Druhý díl neztratil na vtipu vůbec nic z předchozího, což je mezi pokračováními velmi neobvyklé. Přbyly další postavy jako roztomilý, ale nebezpečný kocour, hodná-zlá kmotřička víla a nabubřelý princ Krasoň. Už z výčtu postav je vidět, že film potěší spíše dospělé než děti, protože odkazuje na lidský svět plný přetvářky, což v tom děti nemůžou vidět :) Ale i tak se jim to rozhodně bude líbit. Opět jako v jedničce scény provází skvělá hudba. Rozhodně vydařený animák.

plakát

Shrek (2001) 

Tak tohle asi nikdo nečekal. Skvělá animace a scény nabyté humorem odkazující na jiné slavné filmy. Netradiční hlavní postavy jako zlobr, oslík nebo perníček (mimochodem, ten je nejlepší, opravdu nemá chybu :) K tomu navíc skvělá hudba. Já jsem se královsky bavila.

plakát

Lásce na stopě (2001) 

Skvělá romantická komedie o osudové lásce. Prostě mě to dostalo.

plakát

Parfém: Příběh vraha (2006) 

Lahoda pro všechny smysly - film je skvěle natočen, barvy zde hrají svou roli a co se týká Jean-Baptistových parfému, až má člověk skoro pocit, že je cítí. Herci podali skvělé výkony, což se dá třeba od Dustina Hoffmana a Alana Rickmana tradičně čekat, o to víc překvapili ti méně známí herci. Jediné za co by se dala ubrat hvězdička je ten konec, protože ten už se mi teda fakt zdál dost na hlavu a nějak mi tam nepasoval, ale asi to tak autor knižní předlohy napsal (nevím, nečetla jsem, i když se na to chystám), takže žádnou hvězdičku ubírat nebudu. :)