Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování kasovního trháku, který parodoval teenagerské vyvražďovací horory, si bere na mušku filmy o strašidelných domech a posedlosti temnými silami. Čtyři studenti se chystají strávit noc na zámku hrůzy, kam je profesor Oldman zlákal pod záminkou školního projektu. Noc rozhodně nemá poklidný průběh. I když je Mistr Kane dávno mrtvý, pořád má choutky si užívat, především s Alexem. Když začne jít opravdu do tuhého, parta se musí semknout a najít způsob, jak z tohohle děsivého místa utéct. (Cinemax)

(více)

Recenze (537)

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Narozdíl od prvního dílu Scary movie je tento sequel trapný až to bolí. V předchozí části byl nějaký ten souvislý příběh, vtip a dokonce i pár míst kde se dalo trochu bát - díky strachu vznikalo napětí, které ve Scary Movie 2 budete hledat asi jen těžko. Parodují se filmy, které jsou trapné samy o sobě a díky tomu vzniká jakýsi křečovitý humor, který nedokáže rozesmát ani tříleté škvrně. Pokud ale konečně narazíte na nějaké místo, kterému se lze smát, zjistíte, že tvůrci zjistili, že by z něj mohli vytěžit mnohem více a scénu natahují co nejdál to jde, čímž se opět dostáváme na bod mrazu... Dokonce v několika částech filmu se zdá, jakoby parodoval sám sebe, jen těžko si dokážete vybavit film, který je právě teď terčem posměchu. Tvůrci se rozhodli několik prázdných míst doplnit vlastními více či méně vtipnými situacemi... No prostě ouha, Scary Movie 2 je velice trapná komedie. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 1* Scary Movie se drží v kvalitně vyjetých kolejích amerických parodií a naštěstí moc nesklouzává k extremním úchylnostem a trapnostem, kterých se v tomto žánru objevuje čím dál víc. Tím mám na mysli minimálně druhý díl, který jsem taky viděl a tím mi jasné znamení, že na další díly se dívat nemusím. Možná je to i tím, že filmy, které paroduje jsem víceméně znal, což u dalšího už tolik neplatilo, protože jsem horory přestal sledovat. Přesto jedničku docela doporučuji a jednou se k ní určitě zase vrátím. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Film od odpadu zachraňuje pouze scéna vymítání a Anna Faris. První díl byl omnoho zábavnější než tenhle. Spousta vtípků je podáno takovým způsobem, že to vypadá, jakoby autoři chtěli diváka k zasmání donutit. James Woods svou roli zahrál perfektně, ale proč zde musí hrát i Tim Curry je mi záhadou. Jeho hraní není vůbec zábavné. O hereckém výkonu Tori Spellingové se raději ani zmiňovat nebudu. Prostě a jednoduše nezábavná parodie. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

.. dávám pouze *** a jsem přitom trochu smutný, je to velká škoda .. za ten geniální začátek s tím vymítáním ďábla si tento film zaslouží bezpochyby ***** .. ten je totiž naprostá /skvělá hrůzu nahánějící nádhera – jízda, která se jinde jen tak nevidí, podle mě to nemá chybu .. je tam však samozřejmě i pár dalších skvělých a opravdu dobrých momentů, ostatní je ale tentokrát o hodně slabší, to uznávám .. škoda některých vyložených trapností a nechutností, které občas po tom geniálním startu následovaly a celé dílo částečně znehodnotily a které tentokráte nerozchodil ani takový maniak a nadšenec jako jsem já ... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (31)

  • V čase 01:00:09 Buddy (Christopher Masterson) naposled obejme Cindy (Anna Faris) a nenápadně jí přilepí na záda cedulku s nápisem "Kill her", která však po dvou vteřinách mizí. (chleba24)
  • Exteriéry zámku byly natáčeny na stejném místě jako pro film Šílený (1991) nebo pro televizní seriál Batman (od r. 1966). (Stocki)

Související novinky

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

Anthony Hopkins vymítá Ďábla

26.02.2010

Zdá se, že mu nadpřirozené zápletky zachutnaly. Momentálně se v kinech potýká s Vlkodlakem, zároveň už natáčí komiksovou adaptaci Thor, v níž hraje nejvyššího boha Odina, a mezitím podepsal smlouvu… (více)

Reklama

Reklama