Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (45)

plakát

Blízká setkání třetího druhu (1977) 

Kolik nocí jsem v dětství po shlédnutí marně čekal na létající kolotoče s mimozemšťany. Ach jo. Chtěl bych být znovu tak krásně naivní.

plakát

Člověk (2015) 

Člověk si sám sebe nejlépe uvědomí poznáním jiných a odlišných. Kdyby byla lidská bytost barvou, tenhle dokument by byl všemi jejími odstíny. Dokumentu by slušela hudba Ludovica Einaudiho.

plakát

Bournův mýtus (2004) 

Proč jen se snaží zlepšovat scény těmi těkavými záběry...někdy až z toho bolí oči. Myslím, že co do kvalitiy pokračování neztratilo nic z kouzla prvního dílu. Ale také nepřidalo nic navíc. Čtyři je moc, tři málo. Za mě 3,5.

plakát

Muž v ohni (2004) 

Film se mi líbil. Jen mi tam vadil efekt zrychlené kamery. Z toho mě prostě bolely oči.

plakát

Sedm životů (2008) 

Krásný příběh, který by si ale zasloužil lepší zpracování.

plakát

Nic nás nerozdělí (2012) 

Bez dlouhé předehry rovnou do vln tsunami. Do vln emocí a skvělých, i velmi podprůměrných hereckých výkonu. Naomi Watts ještě nikdy nezahrála lépe. Už jsme ji slyšeli křičet děsem, smutkem a dnes, včetně předchozích, křičí i bolestí a naprostou bezmocí a já jsem jí to se vším všudy věřil. Na druhé stran Ewan Mcgregor nemohl zahrát hůře. To už jen snad, kdyby zamával do kamery. Jen kvůli němu dávám "jen" čtyři hvězdičky.

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Krása!! Svět, atmosféra, hudba. Celé to má vůni Pána prstenů a stíny Burtonovských krajin. Přesto je to zcela něco jiného. Ač jsem si nedovedl představit, jak do dramatu zapojí pohádkové trpaslíky, otrávené jablko a královnu, tázající se, kdo je na světě nejkrásnější, zde to dokonale zapadlo, aniž by to ponížilo atmosféru dramatu. Ne, tohle nešlo udělat lépe. Proč má Alenka v říši divů, nebo Karlík lepší hodnocení? Znamená to, že kdyby sněhurku nehrála neoblíbená Kristen, ale milovaný Depp s přiškrceným hlasem, měla by Sněhurka o dvacet procent více? Kdo nemá tuhle herečku rád, prostě dá zaujatě tři hvězdičky a pustí si módního Burtona. Kdo není posedlý nenávistí k ní, tenhle film si zamiluje.

plakát

Jack a obři (2013) 

Sice jsem od malička poslouchal trochu jinou verzi, ale ani mi to moc nevadilo. Obři byli extrémně komičtí až dokonale hroziví. Obzvlášt kuchař se povedl :D Animačně hodně povedené. Nejmemotivnější scéna jako vystřižená z Pána prstenů, to když se vojsko obrů objevilo za zády prchajícího Jacka, mě opravdu dostala. Navíc neokoukaní herci v hlavních rolích. Prostě skvělá podívaná, která opravdu nemůže zklamat. Jediné, co bych vytknul, jsou kostýmy hlavního hrdiny Jacka. V jedné z posledních scén, kdy už jako otec vypráví nad postelí dětem svůj příběh, jsem váhal, jestli zrovna nesesedl z motorky.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Možná mě v tichosti slovy rozcupujete, ale co dělá tenhle film lepším, než všechny předchozí? Všichni mluvíte o nadlidském výkonu Heatha Ledgera. Bylo to opravdu tak skvělé, nebo vás v hodnocení ovlivnila jeho nešťastná smrt? Dávný film Vrána byl velmi průměrným dílem, ale stal se hitem z podobného důvodu. Na druhou stranu mě překvapilo, že jsme se obešli bez kýčovitých efektů. Celkově ač jde o film o Batmanovi, působí velmi realisticky. Až na poslední 15ti metrový pád Batmana, po kterém se zvedl, naskočil na motorku a zmizel, se všemu dalo překvapivě věřit. Batman mi stále přijde málo charismatický. V mých očích byl Val Kilmer i George Clooney o třídu víše. Naštěstí to režisér zachránil skvělým obsazením vedlejších rolí. Batman si stále jako frenchies drží vysokou kvalitu, ale tvrdit, že je tenhle díl lepší, jen pro nové moderní technologie je nefér, vůči předchozím skvělým dílům. PS: Jestli byl Heath Ledger tak vyjímečný, Jack Nicholson byl ve své vedlejší roli extratřída.

plakát

Návrat do Silent Hill 3D (2012) 

Nic se nemění. Zase je v tom blondýna a démon. Tentokrát v pubertě. Pokračování je o tolik horší, o kolik se posunula animační technologie. A konec překvapivě otevřen třetímu pokračování. A bude v tom blonďatý otec, zachraňující svou blonďatou lásku. Už vidím ten krásný americký happy end. Tři blonďaté hlavy v obětí.