Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 3

Recenze (857)

lamps 

všechny recenze uživatele

To vysoké hodnocení mohu zdůvodnit opravdu jednoduše- dostal jsem totiž asi desetkrát větší porci zábavy, než jsem si od toho troufal očekávat. Singer je holt režisér s velkým R, pohodové fantasy dobrodružství mu vzkvétá pod rukama stejně obdivuhodně jako jeho komiksový nářez (X-Men) nebo temná kriminálka (Obvyklí podezřelí) a při sledování jsem se bavil tak královsky, jako u hollywoodské fantasy už dlouho ne. Velmi, ale opravdu velmi dobrý a nápaditý scénář, přímočaré vyprávění, okouzlující, skoro až pohádková atmosféra a vesměs sympatické herecké obsazení (snad jen Hoult je trochu moc "prkenný")- to všechno v dokonalé rovnováze a samozřejmě doplněné parádními efekty, o které tu jde ale až na prvním místě:-) Ideální oddechovka jak pro dospělé, tak (až na pár momentů) i pro jejich odrostlejší ratolesti. 85% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bylo nebylo. Žil byl jeden mladý chudý farmář jménem Jack, který nade vše miloval dobrodružství a jako malý chlapec si četl pohádky o obrech. Kromě výšek neměl "fédry" z ničeho a z nikoho a osud tomu chtěl, aby mu do cesty postavil sličnou princeznu Elizabeth (a z ní se mu postavil), hrst fazolových semínek, z nichž vyrašil mohutný fazolový stonek, který čněl až do říše zlých obrů bažících po pomstě. A kdo vlastní legendární kouzelnou korunu, získá nad obry neomezenou vládu. Je s podivem, že se s takovým, nijak extra originálním příběhem, zahodil Bryan Singer. Nic proti, ale story tandemu Lemke & Dobkin bych nesvěřil ani pokračování Křemílka a Vochomůrky po dvacet letech, natož velkofilm s bombastickými scénami, které tak úplně nepřekryjí televizní formát scénáře. Na Bryana Singera je to zkrátka hotový propadák, i když jeho režie spasí, co se dá i nedá. Film rozpohyboval svým originálním rukopisem, ale nedokázal ho povýšit na nezapomenutelnou podívanou, ke které bych se v budoucnu vracel. Na jedno podívání film obstojně funguje v postupně gradující druhé polovině filmu. Práce trikařů je místy velkolepá, ačkoliv žádná scéna vyloženě diváka neuzemní. Pak jsou tady herci s jednoznačně danými charaktery. Nicolas Hoult jako Jack nasadí, ostatně jak je jeho dobrým zvykem, prakticky neměnný retardovaný výraz, záporák v roli proradného zrádce Stanley Tucci si rozšířil panoptikum svých neodolatelných postav, Ian McShane jako král neztrácel důstojnost, Ewan McGregor spíše svojí účastí jako velitel gardistů zatížil jen rozpočet, než by touhle rolí nějak fascinoval, a dostávám se asi k nejlepší akvizici filmu a sice k Eleanor Tomlinson, která v roli křehké princezny v dívčím brnění, byla oživením mezi mužskými postavami a film celkem i táhla. Obři byli hodně zajímavě vyvedeni. Jejich odpudivý vzhled nebudil sympatie a oni se je svým chováním, které zahrnovalo např. tahání suchého z nosu nebo prdění, ani nijak nesnažili získat. Jejich dobývání království bylo asi nejlepší a nejnapínavější scénou z filmu. Jenže scénář Singerovi nedovolil něco navíc, na co jsem od něj z jeho filmografie zvyklý. Občas z filmu zavála rutina, nezájem látce věnovat větší rozměr a hloubku a jako by byl film dělaný na truc. Otevřený a hodně odbytý konec by tomu nasvědčoval. Výsledkem je Singerův nejslabší film za poslední dobu. A originální anglický název je zavádějící. Jack žádného obra svojí rukou nezabije. Je to pohádka pro všechny věkové kategorie. 60% ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Jack a obři je především filmem, který se ani na chvíli nesnažil tvářit jako dospělá a temná fantasy, mám pocit, že to ani Bryan Singer neměl vůbec v úmyslu, jedná se o čistokrevnou pohádku, takže rozhodně filmu nemůžu vyčítat menší dětinskost, jako celek je to moc fajn. Hlavní romance je taková ta starodávná, klasická pohádková, jsou zde povedené momenty a nenudila jsem se. Hvězdu dolů dávám akorát za záporáka a jeho poskoka především v první půlce, ta postava totiž byla vážně špatně napsaná a velmi velmi trapná. Film na víkendové vypnutí mozku a myslím, že parádní film pro rodinu s dětmi. Lepší 3* ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Škoda tých efektov, ktoré vyzerajú snáď ešte horšie ako s PC hry, inak je to fajn film. Príbeh je dobrý, zaujímavý, nechýba ani kúsok napätia, dobrá hudba Johna Ottmana a samozrejmosťou sú aj dobré akcie s britským obsadením. Len nechápem kam zmizol rozpočet filmu, keď ti obry sú tak odfláknutý. 80% - 4* ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Milujem fantasy žáner a tak sa mi nad niektorými nedostatkami ľahšie privierajú oči. Na mňa to pôsobilo milo a na konci som mal príjemný pocit, takže ja som spokojný. Rád by som vyzdvihol efekty, ktoré boli naozaj výborné. Škoda toho deja, od hlavných postáv aj obrov so čakal viac. A možno tiež viac srandy a zábavy. Obri mohli napríklad viac hláškovať a ľudské postavy mohli byť tiež vtipnejšie. Bolo tu i dosť "hluchých" miest, ktoré sršali nudou. Takže dávam 4* ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Vedení studia Warner Bros. uvažovalo o remaku snímku Excalibur (1981) a na post režiséra chtělo dosadit Bryana Singera – po finančním neúspěchu tohoto filmu (ztráty se odhadují přibližně na 150 milionů amerických dolarů) od nápadu upustilo. (fiLLthe3DD)
  • Původně se film jmenoval "Jack the Giant Killer" (tedy nikoli "Slayer"). Tento název byl i na prvních oficiálních plakátech, avšak později se tvůrci rozhodli snímek přejmenovat. (Dlee)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 195 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama