Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (354)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Lynch ví, jak se udělat nezapomenutelným. A to i během 4 minut.

plakát

Aberdeen (2000) 

Umírající matka, otec alkoholik, dcera šňupe kokain. Vítejte v Aberdeenu.

plakát

About Love (2019) 

Niterní, otevřený, krutý pohled na lásku současně (nejen v Indii). // Byl to pro mě doják a určitě to není jen tím, že mám před periodou.

plakát

Absurdistán (2008) 

Hlavní dějovou linii vyplňuje vztah mladé Aji a Temelky, kteří se těší na hvězdami souzenou společnou noc 11. července (za čtyři roky!). Ovšem předtím, než se spolu vydají do nebes, se musí očistit koupelí, což je trochu problém, jelikož se ve vesnici porouchal vodovod a muži se jaksi nemají k tomu, aby jej opravili... a tak ženy nasadí své zbraně: krom ohrožení puškami, vidlemi a válečky jim odepřou sex. // Veit Helmer se od Tuvalu dopracoval k Absurdistánu a opět překvapil. V tomhle případě ale překvapil poněkud nemile... // Je to zpočátku svižné, s nádechem feminismu, ale bláznivé tempo balkánských rytmů se rychle stává utahaným a scénář začne pokulhávat. // Jako skládačka různých gegů je Absurdistán ucházející.

plakát

A co Bob? (1991) 

Vedle Blbce k večeři jedna z nejzdařilejších komedií, které jsem kdy viděla. Bill Murray je prostě skvělý!

plakát

Aftersun (2022) 

Nesmírně civilní a minimalistické, přitom jde do hloubky. // Kamera promlouvá každým záběrem, to jsem už dlouho nezažila. Smekám a Charlotte Wells si zapisuju do pomyslného hledáčku.

plakát

Ahoj, Terezko (2001) 

Intimní naturalismus ve své čisté, realistické podobě. Obžaloba? Ne, dokument. Robert Glinski se neptá, neřeší, nehledá východisko. Jen zaznamenává... surově, pravdivě, bolestivě.

plakát

Albín jménem Noi (2003) 

Chladivý příběh outsidera žijícího na chladivém Islandu, který má docela působivou poetiku a dramatický konec. // Stojí za zhlédnutí, už kvůli hlavnímu představiteli. Tómas Lemarquis má silné charisma, jako tápající a proti běžnému stereotypu bojující Noi zaujme a svým vystupováním podtrhuje podmanivou atmosféru snímku... Jinak je to ale lehce zapomenutelný příběh.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Nápadité a do detailů promyšlené. // Krásně přehrávané a barevné. Takový francouzský kabaret v pařížských ulicích. // Na Amélii se prostě nedá zapomenout.

plakát

Americká krása (1999) 

Americký sen má nyní svou postmoderní verzi.