Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bobu Wiley je případ nad kterým už mnoho psychiatrů zlomilo hůl. Přesto se doktor Leo Marvin, který je na vrcholu své kariéry rozhodne mu pomoct. Brzy však pozná, že Bob není pacient jako ostatní. Jeho problémy by se daly popsat slovy "notorický blázen", který hledá společnost psychiatra jen aby nebyl sám. Když doktor Leo Marvin odjede na dovolenou, netuší ještě, že jeho nový pacient Bob za ním přijede a nedá mu pokoj ani na dovolené. Brzy začne Bobova přítomnost doktorovi přímo pít krev, zato vlezlý pacient si získá přízeň celého městečka a hlavně Leovy rodiny, což doktora vytáčí až do nepříčetnosti. Co se ale stane, když Bob pokazí doktorův tolik očekávaný televizní debut a prezentaci jeho nové knížky Dětské krůčky? (ic)

(více)

Recenze (147)

gemi 

všechny recenze uživatele

Začíná to naprosto dokonale, tedy jako vážně se tvářící film s vážnými herci, u kterého se ale ohromně dobře bavíte, á la Růžový panter. Murray i Dreyfuss dokonalí. Do první třetiny je to pětková záležitost. Pak se to ale začne kazit, protože postavy začnou karikovat, a ještě se přidá taková ta debilní "pozor-toto-je-vtipné" hudba. I přesto ale platí, že je to skvělá komedie. (Druhé zhlédnutí, první 27. 7. 2009) ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Bill Murray je boh,totalne howadoooooooooooo:)))), fatk typek ktory nema problem s total ziadnou postavou, a to co videl od neho dnes....to ma poser:)! Ted na nedelne odpoludnie si ani neviem predstavit lepsi filmik:))),presne taketo neco hladal...total sa vypnut, a Bob mi to dnes sprostredkoval:)...nadhera, uz dlho nezhliadol nieco, de som sa bavil s usmevom celych 99minut...for me pat hviezd,nazdar ()

Reklama

kolodej1 

všechny recenze uživatele

film hodně stojí na výkonu Billa Murrayho, skutečnost, že ten je výborný, dává i filmu dostatečnou šťávu. Už od začátku se objevují vtipné momenty a postupem času jich přibývá, nejvtipnější je pak hlavně poslední část filmu, ta se hodně povedla. U většiny filmu to bývá opačně, zkraje řada fórků, ale postupně humoru spíš ubývá. Nadprůměrný snímek, ideální oddychovka, která vykouzlí dobrou náladu ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Bill Murray ze sebe dělá nesympatického blbečka ( i když to byl možná účel - proč ho ale pak všichni tak zbožňovali, rozhodně nejde o oblíbené psychotiky typu postav Jacka Nicholsona v pozdní době své kariéry ), Richard Dreufuss předvádí tak 10% kapacity svého hereckého talentu a ostatní herecké osazenstvo pouze hraje blbé idioty. Moc vtipný to prostě nebylo, hloupý tetky a malé děti ( ano - uznávám, že vidět to jako malý nebo očima dítěte, asi se taky trochu bavím ) se u toho možná při nedělním odpoledne na čt2 bavit nejspíš budou. 4/10 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Vysoce kvalitní a zábavná komedie, která mne dokázala velmi pobavit. Viděl jsem tenhle film jako dítě, když mi bylo nějakých 10 let, a od té doby jsem to neviděl, až teď, ve svých 20 letech... Za těch 10 let jsem už zapomněl děj a ani na jednu scénku si nepamatoval, ale co jsem si pamatoval je, že jsem se tehdy jako dítě u toho velmi bavil, a bavil jsem se i teď. Toto je úžasné, vtipné, zábavné, originální, neotřelé dílko, které si zaslouží pozornost, protože dokáže bavit od začátku dokonce. Je tu jedna z geniálních rolí Billa Murraye a exceluje zde i Richard Dreyfuss. Tohle je jedna velká jízda a mne to bavilo po celou dobu... Dávám čtyři hvězdičky, i když vlastně nevím, proč jednu hvězdičku ubírám, asi je to proto, že komedie většinou vysoce nehodnotím a když dám některé komedii čtyři hvězdičky, tak už to je sakra dost... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Dům, ve kterém dr. Marvin trávil dovolenku se svou rodinou, se nacházel ve Virginii u jezera Smith Mountain. (HellFire)
  • Poslední film Rogera Bowena. (HellFire)
  • Julie Hagerty byla jen o 10 let starší než její filmová dvera Anna. (HellFire)

Reklama

Reklama