Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Krátkometrážní

Recenze (30)

plakát

Malé ženy (1994) 

Nedokážu se ubránit srovnání s knihou. V knize je jedno mravní poučení za druhým a jde tam především o mentální vývoj dívek. Je to ta nejidealističtější kniha, jakou jsem kdy četla. Film je strohý. Kromě toho, že vystřihli mravní poučování (díky Bohu), tak se také vytratila jistá psychologičnost postav. Kam se poděla ta krása vztahů? A proč jakékoli vyznání lásky nahradili polibkem, který se ani na tu dobu nehodí? Já opravdu chápu, že ve filmu nemůže být vše, co v knize. Ale v této adaptaci není téměř nic.

plakát

Truman Show (1998) 

Výborný film i přes to, že Jima Carreyho moc ráda nemám. Skvělá práce s detaily! Především bych ale chtěla vzdát hold Lauře Linney, která podala obdivuhodný výkon. Málokterá herečka by tu roli dokázala podat takovýmto způsobem...

plakát

Princ a já 2 (2006) 

Páni, buď už jsem to jednou viděla a nebo jsem jasnovidka! Předvídatelné od začátku do konce. Princ a "normoš", dívka z lidu, velká láska. Jejda, problém v Ústavě, nemůžou se vzít. A vida, šlechtična na obzoru, velká rivalka. Film je okořeněný "originální" sochou v dortu a podobnými "nečekanými" potyčkami těchto rivalek. Paige však pomocí kámošů najde ve školních katakombách (kde se mimochodem důležité listiny schovávají úplně běžně) způsob, jak Ústavu obejít. Díky Bohu stihnou rodičové Paige asi za hodinu doletět ze Států do Dánska a tak se koná šťastná svatba. Ať žije král a královna! A aby toho nebylo málo, na konci uprostřed trávníku je jediný flek bláta a čirou náhodou úplně nečekaně do něj ta malá zákeřná princeznička spadne... Hvězdička za snahu a za to, že jsem měla u čeho mít nohy na hoře a přitom mohla jíst zelí.

plakát

Boty (2007) (studentský film) 

Ondru Kokorského znám jako výborného herce z divadla Husa na provázku. Jestli tento nevěrohodný výkon byl záměrem, nevím, ale žel bohu to ubralo na zajímavosti celého snímku...

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Nádherná dojemná komedie bez laciných vtípků. Výborný soundtrack. V tuto chvíli nemám, co vytknout. Možná, až vystřízlivím z prvotního okouzlení, trošku změním názor, kdo ví... Určitě se na film podívám někdy znovu.

plakát

Saturnin (1994) 

Tento film je skvělý! Hudba je naprosto nejlepší. Nedokonalé zpracování filmu jakoby podtrhovalo genialitu tohoto snímku. Říkejte si, co chcete. Já jsem unesena tímto absurdním snímkem. :)

plakát

Gratte-papier (2006) 

Krásný krátkometrážní film, který zpestřil francouzskou konverzaci ve škole. :) Nezbývá, než mít stále po ruce knihu a tužku (Kdyby náhodou...).

plakát

Romeo a Julie (1968) 

Na tento film se koukněte v originále. Kvůli českému dabingu byl film hrozně uječený a kazilo to dojem. Jinak vřele doporučuji! :)

plakát

Kráska mezi muži (2010) (TV film) 

Já teda nevím, mělo to nějakou jinou hlubokou myšlenku, kromě toho, že když budeme žít ekologicky, tak se to vyplatí? Aha, jo, už vím: Ten pravý je přesný opak našich snů.

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

Tak na tohle jsem čekala už pěkně dlouhou dobu! Věděla jsem, že to bude hloupá pohádka... "Daň za otevřené okno, daň za zavřené okno..." Ale že bude až tak hloupá, až je vlastně skvělá, jsem vůbec nečekala. Prapodivné učebnicové repliky, jistá snaha o přiblížení mluvy k dnešním poměrům, všechno naprosto nereálné pro pohádku, ale klidně se na to kouknu ještě dvakrát. Skvěle současné! Nehrát tam Tomáš Klus, tak tuto pohádku vůbec neberu s nadhledem. On tu pohádku odlehčil tak, že ani nešla brát vážně, spíš je to díky němu taková trefná satira. :) Možná to zní hloupě, ale nebýt jeho podání prince, pohádka by byla o hodně horší. "Děkuji za med. Je takový... sladký.. jako...med."