Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (82)

plakát

Americká krása (1999) 

Film pro dospělé. Když jsem Americkou krásu viděl před asi pěti lety, nepochopil jsem. Připadalo mi to jako těžce nadhodnocený film o podivném chování obyčejných lidí, ve kterém rádoby fajnšmekři hledají něco, co tam není. Uplynula dlouhá doba, spoustu jsem toho zažil, podíval jsem se na něj znovu a najednou to tam všechno bylo.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Nepříjemná, ale zároveň podmanivá atmosféra a nezapomenutelný soundtrack. Nejlepší válečný film.

plakát

Avatar (2009) 

Tři hodiny klišovité nudy nezachrání ani sebelepší audiovizál.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Skvělé herecké výkony, tucet nezapomenutelných scén a jedna legendární hláška za druhou. Nejlepší Coeni a jedna z nejlepších a nejstylovějších komedií vůbec.

plakát

Bílé peklo (2001) 

Německý film a takhle dobrý? Asi ani samotní filmaři tomu nechtěli věřit, a tak ubrali na kvalitě zbytečně nadstaveným závěrem. A já ubírám hvězdičku.

plakát

Brubaker (1980) 

Pro filmy z vězeňského prostředí mám slabost, ale tady trošku zklamání. A přitom se to rozjíždělo velmi slibně. Až do Redfordova prozrazení jsem viděl asi nejlépe zobrazenou krutost a beznadějnost vězení. Poté už děj drží jenom neustávající napětí mezi Brubakerem a zaměstnanými vězni a konec je nemastný neslaný.

plakát

Californication (2007) (seriál) 

And I think it's gonna be a long long time, till touch down brings me round again to find... Skvělý seriál, jehož kvalita nabrala po 4. sérii sestupnou tendenci a Hank Moody pomalu přestával být ten správný motherfucker. Ale závěrečný díl jsem si užil. Možná i proto, že když jsem si ho pouštěl, nevěděl jsem, že je poslední. A Rocket Man mi v hlavě zní už týden.

plakát

Dawsonův svět (1998) (seriál) 

Vlastně už si skoro nevzpomínám o čem to bylo, ale mám takový pocit, že se mi to jako malému strašně líbilo. Nostalgie jako prase, proto 4*.

plakát

District 9 (2009) 

Tolik velebené dokumentární zpracování mě moc nedostalo, přesto jsem byl první půlhodinou dobře naladěn. Jenže od nakažení hlavního hrdiny se film začal ubírat směrem akčního béčka, plného do očí bijících nelogičností a atmosféra ve mně vyvolávala zvláštně nepříjemný pocit. Za strhující závěr a za to, že jsem byl dost netradičně nucen fandit mimozemšťanům 4*.

plakát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Geniální film o mladém géniovi. Alespoň část z něj v sobě musí Matt Damon mít, jinak by takový scénář nenapsal. Velmi silný film s třešničkou na dortu, v podobě Williamsova monologu. Oba Oscary naprosto zasloužené.