Reklama

Reklama

Dawsonův svět

(seriál)
  • USA Dawson's Creek (více)
USA, (1998–2003), 93 h 9 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Kevin Williamson

Režie:

Joshua Jackson, Bethany Rooney, David Semel, Lou Antonio, Dennie Gordon (více)

Hrají:

James van der Beek, Katie Holmes, Michelle Williams, Joshua Jackson, Kerr Smith, Meredith Monroe, Busy Philipps, Mary Beth Peil, Monica Keena (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(128)

Obsahy(1)

Kamarádi Joey Potterová a Dawson Lerry se znají od sedmi let a jako každý sobotní večer se u Dawsona dívají na filmy. Joey žije se svou sestrou a jejím přítelem v malém domku, v zátoce kousek od Dawsona. Její matka umřela na rakovinu a její otec sedí ve vězení za držení narkotik. Dawson, Joey a Pacey Witter, Dawsonův nejlepší kamarád, natáčejí Dawsonův první film, se kterým chce jet brzy na filmový festival amatérských filmů. Pacey, který v něm hraje nestvůru, a Joey, která hraje hlavní hrdinku, se začnou hádat. Jejich hádku ale přeruší přijíždějící taxík, ze kterého vystoupí mladá blondýnka Jen Lindlyová. Je to vnučka Dawsonových sousedů, která přijela, aby pomohla své babičce starat se o nemocného dědu. Jen, stejně jako ostatní, druhý den nastupuje do druhého ročníku místní střední školy (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (263)

RedAK odpad!

všechny recenze uživatele

Downův svět, aneb trampoty anorektického čelisty. Zrovna jsem si na tento skvost vzpomněl, anžto jsem si honil péro a obzor vějířovitého cákance obsahoval ročník ábíčka ze století páry, které jsem si uschoval pro případ nečekané menstruace náhodných fenek hostujících můj byt. Na obálce se pyšnil tento čelovitý blondýn s úchvatným titulkem "Ženy musím odmítat, je jich moc". Teď nevím, kdo je větší Down, jestli Dawson, Down, Downův Dawson, Dawsonův Down, nebo kurva já! ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Dawsona znají asi všichni teenageři minulosti a i nastupující generace se díky reprízám může pustit do tohoto kolosu, ve kterém o city není nouze. Občas to závánělo telenovelami, nakonec se z toho vždy nějak vybruslí a pokračuje se dál. Ve výsledku příjemná záležitost zobrazující životní osudy party kamarádů v čele s Dasonem , kterému filmové ambice rozhodně nechybějí. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál. Ale já bohužel doplatil na svou nechuť vstávat brzy ráno (už vůbec ne o víkendu), takže jsem neviděl každý díl, jak by bylo nejlepší. Přesto jsou cítit sympatie z celého seriálu i postav, které se pomalu, ale jistě vyvíjejí a mění, ale na konci v nich stejně furt vidíte ty nevinné mladé tváře z prvních dílů. ()

Tomik12345 

všechny recenze uživatele

Ano je to blbůstka pro teenagery, ano je to přitažené za vlasy a ano je to prostě americké, kdy každý všechno řeší a hrdinové seriálu mají tak chytré, důvtipné a řekněme až předospělé názory na okolní svět a na řešení situací. Jenže i já jsem byl před pár lety v roli teenagera a tak jsem se na tenhle seriál docela rád díval a sledoval problémy, které má snad jen americká mládež. Čtyři hvězdičky dávám spíš než za seriál samotný za tu trošku nostalgie, kterou teď ve mně vyvolává. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Dawsonův svět je asi nejlepší seriál mého mládí. Do teď si pamatuju jak jsme ho žrali na základce. Donutilo mě to stáhnout si ho a podívat se na něj znovu. Abych získal nový náhled. Jenže ta partička z Capeside pro mě zůstala i po letech stejně kouzelná. Dawson ač hlavní hrdina, tak pro mě asi nejprotivnější, možná i proto, že v určitých částech v něm vidim kousek sebe. Joey je občas docela protivná chytračka, hlavně v posledních seriích. První čtyři série, v době kdy ještě byly v rodném městečku jsou perfektní, je fakt, že 5 a 6. mě přišla už taková jiná. Přesto všechno napravuje finální dvojdíl, kdy přichází loučení s postavama. Pro mě byla nejlepší druhá série a sestava Dawson, Joey, Jen, Jack, Pacey a Andie. Navíc ať si řiká kdo chce, co chce, tenhle seriál nám vychoval zajímavá jména. Ať už je to Joshua Jackson, Michelle Williams nebo nakonec i Katie Holmes. ()

Galerie (424)

Zajímavosti (41)

  • Tvůrci se při natáčení první série dostali do neobvyklé situace, kdy měli dotočeno všech 13 dílů dříve než byl vůbec odvysílán pilot. (novoten)
  • Seriál byl původně projekt pro stanici FOX, která ho ale zamítla. (novoten)
  • !!! SPOILER !!! Postava Abby Morgan byla ze seriálu odepsána na přání její představitelky. Monica Keena chtěla být blíže svému příteli, který žil tu dobu v New Yorku, a tak Abby stihnul její osud. (Tom Riddle)

Související novinky

A bude komiksové světlo!

A bude komiksové světlo!

01.11.2007

Konkrétní zdroje? Blesk a Zelená lucerna. A pozor, teď nemluvíme o chystané Justice League of America, jejíž členy jsou i Flash a Green Lantern. Strategie studia Warner Bros. je vskutku podivná.… (více)

Reklama

Reklama