Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Mysteriózní

Recenze (15)

plakát

Cesta do Tvojzemí (2022) 

Za mňa nie je dôvod nedať plný počet. Tri deti videli rozprávku, ktorá sa nebojí otázok skutočného života. Bavili sa. Doporučujem.

plakát

Kde se touláš, Bernadetto (2019) 

Linklater neni z tohoto sveta. A myslim to v dobrem. Lidi co tento film kritizuji si nevidi na konec nosu.

plakát

Favoritka (2018) 

Jsou různé filmy. Film se skládá z různých "složek" (scénář, režie, kamera, hudba, střih atd...) a v různých filmech se různě povedou tyto jednotlivé složky a/nebo jejich vzájemná souhra. A potom jsou filmy, kde to všechno vytváří film, kde přestanu sledovat, co jak se povedlo a jenom si užívám ten pocit, že toto jsem ještě neviděl. Za rok vidím hodně filmů a pět let poté si pamatuji tak dva-tři... Favoritka budejedním z nich. Může si kdo chce co chce myslet o jednotlivostech, ale na celek se prostě nedá zapomenout. Tomu nevěřím.

plakát

Mastičkář (1981) 

V 1981 jsem měl pět let. Do kina jsem se moc nedostal. Nevim jestli nebylo na co, nebo to bylo drahé. Jednou jsem byl v Hlohovci v kině na filme Mastickar. Asi to bylo v roce 1981. Rok natočení tohoto filmu. Byl to takový zážitek, že si pamatuji zvuky i vůně toho kina a toho dne. Na STV ten film dávají poměrně často. Prave skončilo jeho urcite aspoň tisíce uvedeni na obrazce STV. Nevim jestli koupili prava na veky veku, ale nevadí mi to. Takhle silný příběh, to se uz dnes moc nevidí. Kdybych ja byl býval režisér, tak jen takovéto filmy bych točil. Dnes jsem byl s dětmi na Aquamanovi. Takovou preplacanou sračku jsem ještě neviděl. Na CSFD mela včera přes 80%. Když dame cukrové vaty dost tak se da koupit témeř každý. Nicméně Mastickar ma vic. Nic neni ztraceno.

plakát

Aquaman (2018) 

Jediný důvod proč jsem nedal odpad je, že filmu ve kterém hrála Nicole to prostě nemůžu udělat protože bych si ho pamatoval ještě déle, než je nevyhnutně nutné. Taková přeplacaná kýčovitá hloupost, že jediné co mi napadá je možnost sázky jednoho producenta s druhým, že když úplatkem pro diváka bude opravdu hodně cukrové vaty tak prodá všechno.

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Viděl jsem dva krát po sobě. Jednoznačně veledílo a to z každé stránky filmového umění. Pobavil mě čtyřletý syn, který to se mnou viděl taky dva krát jak usadil staršího osmiletého brášku, že ať si sedne protože ještě neskončily titulky...

plakát

Mary Poppins se vrací (2018) 

Za mně klidně pět hvězd. Asi mám na tento formát úchylku. Miloval jsem jednotku a dvojka je taky dobrá. Nechápu tu tvrdou kritiku. Má to svojí magii. Škoda, že je to udělané v historických kulisách. By mě zajímalo jak by to fungovalo v éře mobilních telefonů.

plakát

Anihilace (2018) 

Spoiler! Mne se to líbilo. Původně jsem si to nechtěl pustit protoze to má na CSFD otřesné recenze jakoze si to hraje na příchozí a podobne hlouposti, ale našel jsem to na seznamu oblíbených filmu Barrack Obama za rok 2018 tak si říkám, ze dam tomu šanci a podívejme se. Ta linka o sebedestrukci me zasáhla. Filmařsky profesionálně natočeno. Vlastne nemám co vytknout. Je mi vlastne jedno jestli jsou ty dva na konci originály nebo kopie. Ten film je o nás. O lidech. Myslím, ze si vzpomenu při kazde další cigaretě nebo kdyz budu destabilizovat svoji vlastne skvělou práci.

plakát

Čertí brko (2018) 

Ano. Není to žádné umělecké dílo ani zlom v historii kinematografie, ale za mně plný počet protože zažít jak se v kině "chlámou" rodiče na pohádce a děti nechápou co se děje - k nezaplacení. Mně dokonce i ten děj přišel na pohádku spíš originální než "úplná klasika". Z pohledu filmové řemesla to je poctivá práce. Český humor a Vetchý. Co víc může člověk od hrané pohádky chtít. A k tomu vidět Mariána Geišberga.... bude mi chybět.

plakát

Obr Dobr (2016) 

Pohladenie po duši. Výborné všetky filmové profesie. Nie je mu čo vytknúť. Nižšie hodnotenia přičítam tomu, že ľudia sú tak zvyknutí na "akciu", že im pokoj v duši nestačí... Osobne ma strašne baví, že sa môj detský sen (spoiler) aby "dospelák videl tú rozprávkovú bytosť" splnil :) - rovnako ako Môj kamarát drak... Krásne leto. Som rád, že mám deti a môžem na to chodiť.