Reklama

Reklama

Mary Poppins se vrací

  • USA Mary Poppins Returns (více)
Trailer 1

Film se odehrává kolem roku 1930, v období ekonomické krize v Londýně (v období, ve kterém se odehrávají i původní knihy) a předlohou mu bylo dalších sedm knih od P. L. Traversové. Ve filmu jsou děti známé z původního filmu, Michal (Ben Whishaw) a Jana (Emily Mortimer), už dospělé. V Třešňové ulici žije Michal se svými třemi dětmi a vychovatelkou Ellen (Julie Walters). Poté, co Michal prodělá osobní ztrátu, objeví se v rodině Banksových opět tajemná chůva Mary Poppins (Emily Blunt). Za pomoci veselého lampáře Jacka (Lin-Manuel Miranda) a svých jedinečných kouzelných schopností pomůže rodině znovu nalézt ztracenou radost a štěstí. Mary Poppins rovněž seznámí děti s celou řadou barvitých a svérázných postav, včetně své výstřední sestřenice Topsy (Meryl Streep). (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (138)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Třetí hvězda hodně těsná a v podstatě zachráněná tím, že jsem si na Spotify našel originální soundtrack. Jednička je jednoduchá, rozjuchaná a kouzelná. Pokračování se snaží být příběhové, vážné a dramatické. A výsledek je (hlavně v první polovině) poněkud depresivní. Více v recenzi. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Muzikály mám rád, původní Mary Poppins si vždycky s chutí připomenu a Emily Blunt bych poslouchal, i kdyby předčítala televizní program, ale tenhle nostalgický remix je tak prázdný, až to bolí. ___ Samotná Mary má ve filmu ostudně marginální roli. Tvůrci s ní nepracují jako s plnohodnotnou postavou vyprávění, ale jako s pouhým symbolem (takže se její stín samozřejmě musí objevit na Big Benu). Pro příběh je přínosná pouze tím, že ve správnou chvíli posune zpátky minutovou ručičku. Jinak by ve filmu vůbec nemusela být. Stejně zbytečných je osmdesát procent děje, tvořených ledabyle seřazenými výchovnými (v lepším případě) písničkami, které zápletku nikam neposunují. Muzikální čísla představují vesměs jen technicky vyspělejší, delší a okázalejší variace scén z původního filmu - namísto tancujících animovaných tučňáků celá Zoo, namísto stepujících kominíků gang lampářů. ___ Jedna z nejvíc postradatelných scén je zároveň tou jedinou pamětihodnou, protože v ní Meryl Streep coby lehce pomatená cikánka odkudsi z východní Evropy zpívá totálně nonsensovou písničku o žábách (Shaimanovy slovní hrátky jsou hlavním důvodem, proč si pustit alespoň soundtrack). Dalším bolestivým příkladem plýtvání talentem je Colin Firth, který hraje - jak originální - zlého bankéře, obohacujícího se na úkor svých klientů, což ovšem není tak hrozný prohřešek jako skutečnost, že v sobě zadusil své vnitřní dítě. Jako kdyby společnost už nebyla dost infantilní. ___ Jde o stejný věšák na nákladná hudební/taneční čísla, jakým byl Čarovný les nebo Nine. Smutné je, že díky výpravě a hudbě bude tenhle bezdějový patvar zřejmě nominován na dost Oscarů a vydělá dost peněz, aby Rob Marshall mohl v páchání kinematografického zla pokračovat (už teď se můžeme „těšit“ na jeho Malou mořskou vílu). ___ Podívejte se s dětmi raději znovu na Paddingtona. 40% ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Asi měknu, ale opět se mi začíná tenhle typ (zpívajících) rodinných filmů líbit. Co se týče pozitiv, je to kouzelné, je to nenáročné, má to hezké písničky a některé vizuální vychytávky vypadají moc pěkně (například část "v míse"). Co se týče negativ, postava Mary Poppins na mě vždycky působila dost odměřeně až chladně, příběh vlastně vůbec není o ní a je opravdu hodně prostý. Zároveň už mě unavují tu-tam-dát-musíme-role Maryl Streep. Imaginární půl hvězdu si přičtěte za mé britské lásky, tj. Bena Whishaw, Lina-Manuela Mirandu a Colina Firtha. 3,5* a ČSFD opět podhodnocuje... ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

V první řadě oceňuji, že se tvůrci vyhnuli modernizaci a film je natočen v duchu a stylizaci původního filmu. Pak také potěší cameo kominíka a vlastně i majitele banky z prvního filmu, Dick van Dykea. Emily Blunt byla super a vlastně celé obsazení je dobře zvládnuté. Ať děti vidí, jaké krásné filmy se dříve točili. Za mě jo. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Pôvodný rozprávkový muzikál z roku 1964 je kúzelnou spevavou záležitosťou, tento pokus o návrat legendárnej postavy vychovávateľky Mary Poppins je len smutným potvrdením, že súčasnému filmu mnohokrát stačí zrecyklovať nápad a je postarané. Nie je, ani nebude. Tento zbytočný film zapadne prachom a kto si spomenie na Mary Poppins, siahne po starej klasike. Slabý priemer. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (8)

  • Původní Mary Poppins si zahrála Julie Andrews. Tu chtěl pro roli kouzelné chůvy sám Walt Disney a osobně jí tuhle životní roli nabídnul. Julie nejprve odmítla, protože byla těhotná. Walt však byl tvrdohlavý, dlouho připravovanou produkci filmu odložil a na Julii počkal. Historie se opakovala před pár lety, když se začalo připravovat pokračování. Tentokrát se kvůli těhotenství čekalo na Emily Blunt. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 29. listopadu 2018 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

91. ročník Oscarů vyhlášen

91. ročník Oscarů vyhlášen

25.02.2019

V noci ze 24. na 25. února 2019 byly vyhlášeny 91. ceny americké Akademie filmových umění a věd. Od roku 2002 se udílí v Dolby Theatre, a letos tomu nebylo jinak. Jedna výrazná věc se ale přeci jen… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Reklama

Reklama