Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (307)

plakát

Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994) 

Já to snad nikdy nedokoukala do konce. Potud důvod mého hodnocení. Film značně subjektivní, takže bez ohledu na můj názor doporučuju každému se osobně přesvědčit, zda to i pro něj/ní bude takový kult jako pro většinu.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Strašně moc jsem chtěla ten film mít ráda, ale krimi aby v tom člověk hledal lupou a dialogy jsou často moc nudné na to, aby utáhnuly celý film. Frances McDormand je prostě nesympatická herka, takže je hooooodně těžké s ní jakkoliv citově souznít, Rockwellův krypl fenomenální ale v poslední třetině úplně zabitý. SPOILER Harrelson věděl, proč se v půlce oddělal. KONEC SPOILERU První hodina za pět, druhá za dvě. Takže to zprůměrujeme na 3,5. To je myslím celkem odpovídající realitě.

plakát

Nymfomanka, část II. (2013) 

2011 - "Můj příští film bude porno." - Lar von Trier (hlasitý smích v sále) 2013 - Vychází dvoudílná Nymfomanka plná scén, které ji odlišují od porna jen tím, že není jasně vidět penetrace LOOOOOL

plakát

Tiché místo (2018) 

Atmosféricky je to pecka. Zbytek bohužel nikoliv. Nepatřím mezi tu skupinu, která hnidopiší nad každým zpackaným detailem nebo chybějící logikou, když mě film prostě baví. Problém nastává ve chvíli, kdy se ony nelogičnosti stávají nosnou kostrou celého filmu. Obávám se, že je nelze vyjmenovat bez alespoň částečných spoilerů, ale aspoň třeba ušetřím kroucení hlavou ostatním. Za prvé mimozemšťani jsou duté krvežíznivé čubky, kterým se nějakým zázrakem povedlo s inteligencí zahradního trpaslíka dostat na Zemi. Za druhé, čekat dítě v této situaci je na Darwinovu cenu. A za třetí, to fakt žádného z hypermozků na planetě do té doby nenapadlo zkusit vysokofrekvenční zvuk?! Plus asi deset dalších pitomin, které mají za účel posunout děj filmu a já je prostě nezkousnula. Konec hlášení.

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Nový spider-man je veskrze cílen na věkovou skupinu do 14 let a bohužel je to na něm dost znát. Tatam jsou morální dilemata, místo toho máme vyprsenou tetu May a vyzáblého Petera. A jako třešnička na vrchu včetně štopičky se tyčí nuda a zmar. Ne, děkuji. Jednou stačilo.

plakát

Suspiria (2018) 

Nová Suspiria překvapuje, šokuje, fascinuje a bolí zároveň. Argentův originální pastelkový zvratek se strachy klepe v koutě. Teď nemám víc slov. Musím se na to podívat znovu, protože ani náhodou nemám pocit, že bych pochytila každý detail. Napodruhé o poznání nudnější, ale stále velmi kvalitní kus, u kterého se až divím, že natolik ženská témata citlivě zpracoval muž. Dakota vhodně dutá, protože herečka je prostě strašná. Rušivě na mě působila hlavně v poslední gore půlhodince kamera, která dle mého skromného názoru by byla lepší statická, a všechny ty chaotické střihy vyloženě nelahodily oku. Nicméně suma sumárum skvělý zážitek, který si rozhodně plnánuju dát potřetí.

plakát

Robin Hood (2018) 

Že já se nechala ukecat...

plakát

Planeta Česko (2017) 

Spíš než celistvý dokument mi to připomínalo letní hrátky s kamerou amatérského ornitologa. Osmdesát minut je žalostně málo a na spoustu krásných druhů jako je třeba rys se vůbec nedostalo. Škoda, dokument svůj účel věru moc nesplnil.

plakát

Big Lebowski (1998) 

1. Kde jsou prachy, Lebowski?! 2. Hovno, to k vám sedí. 3. Drž hubu, Donny! 4. Foukej, jo? 5. Nikdo nebude vyjebávat s Ježíšem!

plakát

Rédl (2018) (seriál) 

Já nevím. Dost se tu na to (a především na Sokola) plive, ale ve mně to něco zanechalo. Rozhodně především znechucení z doby, kterou já si jako malý smrad pamatuju úplně jinou optikou. A pokud to ve mně zanechalo chuť jít pro jistotu vystřílet celý parlament, tak je to zkrátka dobře odvedený kus práce. Sokol je jako neortodoxní buzna s naivitou v krvi po pádu režimu fajn, ale všemu suveréně vládne Polák, který byť vlasně neherec, způsobuje mrazení, kdykoliv se objeví na scéně. Ten je na úrovni velkých zahraničních produkcí. Zkrátka Rédl je po Pustině další kvalitní projekt, který stojí za to aspoň jednou shlédnout, ačkoliv jako jedinou pihu na kráse vidím fakt, že vlastně od začátku tak nějak tušíte, jak to dopadne, a i přes touhu nechat se překvapit k onomu překvapení nikdy nedojde.