Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (40)

plakát

Zrcadla ve tmě (2021) 

Přestože jsem ze začátku měla strach, že to bude příliš strojené a rozhovory neautentické, nakonec jsem se do příběhu dost dostala a měla jsem pocit, jako bych to sama zažila, jako by to něco vypovídalo i o mě. Možná, že to tak mít každý nemusí, ale já jsem prostě cítila velké spojení. Bonusovou hvězdu jsem dala za hudbu - originální a prostě super!

plakát

Co žere Gilberta Grapea (1993) 

Jestli DiCaprio a Depp někde opravdu dokázali, že jsou páni herci, tak je to právě tento film. Neskonalý respekt.

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Geniální. Lepší slovo mě nenapadá. Co se týče detektivních příběhů (částečně inspirovaných literární předlohou), jsou neotřelé, jiné, nové. Do současné doby převedení a "zešiblí" hrdinové jsou PER-FEKT-NÍ. Žeru je. Líbí se mi i slití, občasné projevení té Conandoylovské doby. Vše se snaží neustále šokovat, jak zloduchy, tak i genialitou Sherlocka. Funguje to. Ale třetí díl třetí řady byl moc, jakože opravdu moc. Tam to nikterak nefungovalo a dost mě to zklamalo. Rok 2017 ukáže, jak se s tím Sherlock vypořádá.

plakát

Braindead - Živí mrtví (1992) 

JAK DOKÁŽE NĚCO TAKOVÉHO BÝT TAK DĚSIVÉ??? Vím, že bych se tomu měla smát a zároveň si nedokážu pomoct a cpu hlavu do polštáře a zacpávám si uši. Ještě nikdy ve mě nebojovaly tadyty dvě stránky jako v tomhle filmu. Líbí se mi tenhle smysl pro humor, béčkové ztvárnění je ve své béčkovosti precizní. Nicméně ani humor nedokázal přebít moji k nule se blížící toleranci k hororům (jak jsem zjistila). Méně emocionální/labilní/šiblí lidé s tím ale problém asi mít nebudou.

plakát

500 dní se Summer (2009) 

Nevím jestli vyjádření "nezvyklá romantická komedie o lásce a osudu" je to pravé pojmenování. Ale vnímám ten film dost rozporuplně a pokaždé, když to vidím znovu, tak to cítím trochu jinak. No nic. Nevím proč, ale začnu soundtrackem - ten je prvotřídní, miluju ho. Stejně jako Pepu, ten je moc sladkej :) Obecně vzato: originál. Vztah mezi mužem a ženou - skoro jakoby nuda, což? Ale tohle není. Má to myšlenku, svůj vlastní styl, zajímavé charaktery... Nechronologie tady, na rozdíl od dost dalších věcí, má svůj význam a skvěle zdůrazně stav vztahu, jeho náladu v jeho postupujícíhc fázích. Spokojenost, 80% :)

plakát

KDYBY (2015) (studentský film) 

Nič moč. Nebylo to vtipný ani zajímavý ani cokoliv. V devíti minutách to může být snazší a těžší, ale každopádně se to nepovedlo.

plakát

Hodina prasete (1993) 

Houdini říká, že "Pokud jste právník a zároveň ochránce zvířat 5*." Víceméně bych tohle i splňovala, ale zas takový záchvat to přecijenom nebyl. Středověk je zajímavá éra z pohledu práva, i když podle mě spíš zpátečnická a méně logická než třeba antika. To že i zvířata mohla mít právní osobnost a deliktní způsobilost je toho příkladem. No absurdní. Prase bylo sympatické a Colin Firth taky. Příběh netradiční, ale zpracovat by se to dalo i zajímavěji. 68%

plakát

Mortal Kombat - Boj na život a na smrt (1995) 

Takové krásné, nostalgické béčko. Sledovali jsme to s bratrem jako malí. Ach. Teď když jsem to znovu viděla, uplně se mi vybavily ty vzpomínky. Jinak myslím, že tenhle film splňuje přesně to, co splňovat má a baví všechny, které bavit má. Mě třeba baví i po milionté. Jen bylo vtipné, když jsem tentokrát překlikávala mezi tímhle a Sissi :D

plakát

Padesát odstínů šedi (2015) 

A úlovek filmového semináře no. 2. Tentokrát cesta za hlubokým obohacením duše a kvalitním vzděláním. ALE! Úmysl autorův u mě sice úspěch neslavil, za to jsem si užila skvělou komedii. Alespoň prvním 35 minut, potom už to kazili tím sexem nebo co to bylo. Ale i pak se dalo smát, stačila jakákoliv dialogová výplň a akademická obec to hlasitě ocenila. Já skoro nejhlasitěji. Co přesně bylo tak skvělý? Promyšlené záběry na části těla jednoho či druhého hlavního aktéra, poselstvínesoucí dialogy, no říkám, všechno kromě té nahé části. Ta byla divná. Ještě se přiznám, že jsem četla tu knihu, tu debilní knihu (ano, stydím se). Film je prostě mnohem lepčí, páč je to komedie. Další rozdíl vidím v postavě Anastasie, ta je v knize tak plochá, že je vidět maximálně jako linka v dvourozměrném světě (a dneska už zkoumáme i dimenzi čtvrtou viz Interstellar). Prostě je tam extrémně hloupá a nezajímavá, že filmová Ana vychází jako velmi hluboký a promyšlený charakter. Dále už jen předpověď, že Dakota Johnson může mít velkou budoucnost, pakliže si vybere jinou cílovou skupinu.