Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (221)

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Anděl páně (1) mi na rozdíl od většiny lidí příliš nesedl, takže touhou jít na pokračování jsem se zrovna netřásl. Anděl páně 2 však dokazuje, že by člověk neměl soudit filmy před jejich zhlédnutím, a to ani když už se jedná o pokračování. Zní to jako samozřejmost, ale kdo z nás to nedělá ("to bude dobrý, na to půjdem", "blbost, na to nejdem"). Film je nabitý zábavným humorem, sympatickými hereckými výkony a příjemnou vánoční atmosférou. Některé dějové linky se mi sice v průběhu filmu nezamlouvaly, ale ve finále do sebe všechno hezky zapadlo a začalo dávat smysl. Jsem asi nenapravitelný citlivka, ale konec mě dojal až k pěti hvězdám a nastartoval ve mně konečně vánoční atmosféru, která mě neopustila ani při evakuaci kina kvůli "závažným technickým problémům", ze kterých se vyklubal planý poplach. Nakonec jediný planý poplach byla v mém případě kritická hodnocení tohoto filmu.

plakát

Anthropoid (2016) 

S vlasteneckými brýlemi by to klidně mohlo být za 5*. Čistě objektivně jsou to silné 4 hvězdy, a to zejména kvůli první půlhodině, která je krapet rozpačitá a postrádá patřičnou emocionální angažovanost. Obecně v této části mezilidské vztahy nepůsobí kdovíjak autenticky. Angličtina českých herců mi nepřijde až tak strašná, leč české ucho tam ten přízvuk slyší a z úst českých známých herců to vyznívá krapet komicky. Jakmile se ale začne reálně chystat atentát, začíná neskutečná jízda s neustále eskalující rychlostí, která končí epickým finále v kostele. Ano, mohlo to celkově dopadnout i lépe, přesto se však jedná o nadprůměrný film, za který se není třeba stydět.

plakát

Kung Fu Panda 3 (2016) 

Na třetí díl je to překvapivě stále vtipné a svěží. K dokonalosti však chybí dostatečně charismatický záporák - laťka předešlých dvou zůstala nepřekonána.

plakát

Nikdy nebudeš sám (2016) 

Klasický festivalový film, u kterého by třeba při sledování doma vydrželi jen opravdoví fajnšmekři (nebo příslušníci gay komunity a jejich blízcí), ale na festivalu ho snesou i všemu otevření masoví diváci, jako jsem já. Osmdesátiminutová stopáž je docela milosrdný příděl a Sergio Hernández byl prostě skvělý.

plakát

Fakjů pane učiteli 2 (2015) 

Hodně jsem tomuhle filmu fandil, protože jedničku považuji za jednu z nejlepších komedií vůbec. Bohužel je z něho strašně cítit, že scénář se psal narychlo a jen kvůli úspěchu prvního dílu. Ačkoliv je totiž zápletka hodně nadějná, zůstává film ve finále dost za očekáváním. Mnoho frází připomíná mlácení prázdné slámy, kdy se prostě jen účelově používají vulgarismy, aniž by to mělo jakýkoliv smysl či vtip. Chování postav je často nelogické a přizpůsobené tomu, jak se to tvůrcům zrovna hodilo, což je škoda, protože věřím, že kdyby se k tomu přistupovalo s větší pečlivostí a kdyby tvůrci dostali více času, mohl z toho být film, který by směle konkuroval jedničce a ještě postavy posunul někam dál. Takhle nebýt exotického prostředí a pár zábavných situací, byla by to bohužel celkem nuda.

plakát

Lítám v tom (2009) 

Dlouho jsem chtěl dát nejsilnější 4, pak jsem se rozhodl pro slabších 5...a vrátil se ke 4* Proč? Protože mě tenhle film hodně bavil, po celou dobu naplňoval očekávání, a pak přišel závěr, ve kterém mi chyběla nějaká pořádná katarze. Nenastal obrat o 180 ani 90 stupňů, ale spíš o 45, a to je prostě málo. Ale i tak se jedná o nejsilnější 4*, které na své škále mám.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Přiznám se, že u stopáže 165 minut jsem se nejprve zhrozil, ale ve finále to uteče jako nic, ba co víc, je to zábavné a poutavé. Pro filmy, kde do sebe postupně všechno zapadá jako puzzle, mám slabost, a Atlas mraků to dělá dobře. Navíc je to jeden z filmů, u kterých člověk musí i přemýšlet a těch je poslední dobou čím dál méně. Bohužel to není na plné hodnocení, protože po příběhové stránce mi tam místy chyběl širší kontext a tak jsem netušil, co se vlastně děje a proč (hlavně dva příběhy z budoucnosti). Závěrem však musím ocenit, že film se první projekcí zcela nevyčerpal a tak si v něm najdu nové postřehy i při dalších zhlédnutích. Vyskakuje tak z klasické divácké škatulky "tohle ne, to už jsem viděl".

plakát

Suburra (2015) 

Suburra je v mnoha ohledech výborný film. Skvělí herci pod taktovkou skvělé režie servírují skvělé herecké výkony za doprovodu fantastické hudby a jedinečných kulis starého i moderního Říma. Jediný zádrhel, který mé hodnocení sráží o hvězdu níže, jsou dějové mezery, pravděpodobně způsobené nuceným zkrácením stopáže. Viz SPOILER: Co se stalo s poslancovým synem? Jak může "obyčejná" smažka najít obydlí obávaného "Krále Říma"? A proč nemá tento král ochranku? Dějová linka kolem papeže si pak zřejmě jen pohrává s divákem, protože vede jen do slepé uličky.

plakát

Zootropolis: Město zvířat (2016) 

Velice podařený animák, který je nejen zábavný, ale také zajímavý, protože o dějové zvraty a všelijaká překvapení tu opravdu není nouze. Nápady jsou využity na maximum a z kina člověk odejde s pocitem absolutní spokojenosti. I když, mít přímo v titulcích gramatickou chybu "V české znění", to mě za celý film překvapilo asi nejvíce.

plakát

Evoluce (2001) 

David Duchovny kvůli tomuto filmu údajně odmítl roli ve Star Wars II. Pokud je to pravda, tak buď nesnáší Hvězdné války, nebo dodnes mlátí hlavou o zeď (a to považuji SW 2 za nejslabší díl ságy). Evoluce sice není vyloženě špatný film, ale že bych ho musel vidět vícekrát, to asi ne. Nejvíc zapamatovatelná je podle mě titulní fotka/plakát/dvd cover, protože ten tříoký smajlík je prostě geniální.