Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (115)

plakát

Agora (2009) 

Velkolepé historické filmy příliš nemusím, ale u Agory mě celkové spojení hodně bavilo. Protože je především o myšlence křesťanského snu, jedince ve spárech tohoto snu a nejde jí tolik o akci v historii, ale o to, co historická akce napáchala. Bez satelitních záběrů by bylo toto drama jistě významově chudší; poslední záběr působí opravdu mocně.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Fantastická podívaná! Podívaná do prázdného filmu bez kouska citu.

plakát

Annie Leibovitz: Život objektivem (2006) 

Pro nadšence do focení může být příjemné tenhle životopis vidět. Jaký autoři chtějí, abych měl názor, takový ho budu mít, téma dokumentu není takové, aby neobjektivnost vadila.

plakát

Ararat (2002) 

Snímek, který dává vědět o zapomínané genocidě, se kterou je těžké se vypořádat bez vypořádání Turků, o současném nazírání na toto a související témata, o víře, s níž je otřásáno. Vážím si autorových ambicí, ale byl bych skutečně radši, kdyby natočil prostě jen silný film, tahle látka si to jistě zasluhuje.

plakát

Attenberg (2010) 

Velmi atraktivní film o tom, jak dospět v normálního člověka. Tato cesta je složitější a složitější, když jsme si čím dál vzdálenější a projevení nespoutaných animálních pudů je o tolik snazší.

plakát

Avatar (2009) 

Klasická epická nuda, ale s úžasným vizuálem. Všechna čest Cameronově technologii.

plakát

Aziz Ansari: Right Now (2019) (pořad) 

Je to komediální show, nebo sociální experiment? Komické to většinu času není, vypovídající o stavu americký společnosti asi jo. Jestli se chcete zasmát, tak hledejte dál. Pokud chcete být skleslí a slyšet dvě tři moudrý věci, jděte do toho!

plakát

Bastardi (2010) odpad!

Do sebeztrapňujícího extrému vyhnané to, co všichni dobře víme a je nám z toho špatně. A hnusně natočené. Na takový film se nechceme dívat.

plakát

Blondýnka (2022) 

Sledovat Blondýnku je otřesný zážitek. Je strašlivě brutální, aniž by musely téct potoky krve. Je tragická v každé jednotlivé scéně. Staví na světlo hmatatelné utrpení, z něhož tvůrci viní celou společnost, která je stále plná misogynních oblud a chybějících otců. Experimentující forma to divákovi vůbec neulehčuje. Když na ni ale přistoupíte, tak si to vážně prožijete. Kéž by byl tenhle film posledním zneužitím Marilyn Monroe.

plakát

Blow Job (1964) 

Stejně buřičské jako dát v supermarketu banány mezi hrušky.