Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (100)

plakát

7 životů (2017) 

Účes Angely Merkelové přežil do roku 2073 a dočkal se i filmové adaptace i s dalšími odkazy na současnost vč. čínské politiky jednoho dítěte. Každá narážka je jednoduchá až urážlivá, ale dohromady tvoří jeden neo-sci-fi celek, stejně jako jednotlivé sestry, které žijí jedním životem. Je to doomárna zabalená v myšlenkovém kabátě, nenudil jsem se, a proto můžu doporučit ke shlédnutí.

plakát

Pořad (2015) (pořad) 

Smutnou skutečností je, že tenhle Pořad se vysílá. Sedí tam zpravidla špatně oholený chlápek v křesílku a háže hlášky. Pořad je lehce přiblblý a občas ho moderuje i Libor Bouček. Obsah nemá nikterak valný a naštěstí to trvá vždy asi jen 5 minut. Bohužel ostatní kanály vysílají 24 hodin denně, takže těch zbytečných cca 5 minut, které na tu bídu upozorňují už vydržíte taky.

plakát

Gebrian versus (2012) (pořad) 

Jednoduchý krátký "internetový" pořad, který se snaží popularizovat architekturu zaměřenou na veřejný prostor. Otevírat oči a mysl jiným směrem, než při rozhodování mezi bůčkem a sekanou. Pokud jste se již dokázali díky tomuto seriálu zamyslet nad chodníkem po nemž zrovna jdete, zvednout oči vzhůru k římsám budov nebo jste si uvědomili propastný rozdíl mezi Bratislavou, Prahou a třeba Barcelonou, splnil účel.

plakát

Buchty a klobásy (2016) 

Zbytečný film, ve kterém v první polovině není žádná zábava, pak si šlehnete sůl nebo něco takového a nuda se změní v nějaké podivné péčko se spoustou mrtvých lidí. Pokud jste uvěřili recenzím, jenž odkazují na hromadu hlášek a skrytých významů, tak vězte, že to byla laciná vějička. Film ocení zřejmě pouze děti, avšak těm není určen. Smůla.

plakát

Marťan (2015) 

Opravit vodovodní hadičku je problém na zemi. Marťan dokázal sám sebe odoperovat, využívat jadernou energii, vyletět do vesmíru, pro zábavu si pěstovat brambory a komunikovat se zemí. Kdybych měl film hodnotit dle obsahu, tak ho pošlu do stoupy. Nicméně mám rád Matta Damona a dobré řemeslo velkofilmů made in Hollywood. Podruhé se na to ale koukat nebudu. Při hodnocení jsem váhal mezi jednou až třemi hvězdami, ale po uvážení, že někdo dokázal poslouchat asi 500 solů disco hity a v podstatě se ani moc nezbláznil, dávám 3*.

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Dvě hodiny nepřetržité akce, plné efektů, které vypadaly jako představení čínského cirkusu. Velmi zaměnitelný film, kterému chyběla duše klasických starších dílů. ...A pak najednou uprostřed pouště vyleze z tiráku asi pět miss world v bílých prostěradlech a začnou se cákat hadicí s vodou a soutěžit o miss mokré tričko. To aby divákovi nechyběla v tom běsu reklama na nejmenovanou balenou vodu. Zběsilá jízda pokračuje dál pouští, náhle dojde k obratu a jedou zase zpátky s pytlíkem semínek. Být v kůži Maxe, tak jsem taky šílený.

plakát

Dogville (2003) 

Deset let hledání a sbírání odvahy se vyplatilo. Výborný film o podání příznačného prstu, dobrých úmyslech, které dláždí cestu, a využívání druhých. Jsem rád, že katarze hlavní hrdinky proběhla přirozenou cestou, tedy lidsky a v klidu.

plakát

Pojedeme k moři (2014) 

Dvě hvězdy za České Budějovice, Už dlouho tu chyběla propagace jihočeské metropole, která letos (2015) slaví 750 let od založení. Samotný film byl bohužel trochu nudný. Ani správňákovi Vetchému jsem nevěřil, že jen náhodou propagoval zrovna zařízení Arpida, bohužel to zřejmě byl jediný popud, proč ve filmu účinkoval :/.

plakát

Cimrmani (1997) (pořad) 

Líbí se mi, že tady většina komentářů hodnotí génia Járu C., nikoliv však dokument samotný. Cimrmani si poseděli s autory dokumentu v různých kavárnách, kde si klidně pohovořili a k doložení pravdivosti a věrohodnosti slov sloužily kratké uzázky z her. Nebylo to špatné, ale pak mu usekli ruku.

plakát

Interstellar (2014) 

Hodně dlouhá kombinace Gravitace a Titanicu. Gravitace dobrá, Titanic ne, takže i výsledný dojem a moje hodnocení tomu odpovídá. Celkově přeplácané a zbytečně roztahané. Intelektuálně mě to nenadchlo a k slzám mě to taky nepřivedlo. Z mého pohledu spíše další zbytečný film, který zapadne v zapomnění.