Reklama

Reklama

Gebrian versus

(pořad)
Publicistický
Česko, 2012, 5-10 min

Režie:

Martin Krušina

Kamera:

Janek Rubeš

Účinkují:

Adam Gebrian
(další profese)

Obsahy(1)

Je to předražené. Není to hezké. Není to funkční. Přitom jinde to jde, a to jednodušeji či levněji. Architekt Adam Gebrian na stopě míst v ČR, kde veřejné stavby nedávají smysl. (oficiální text distributora)

Recenze (62)

HArna 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pořadů na streamu, vlastně asi nejlepší. Architektura je pro mě naprosté tabu, ale tento pořad mě příjde strašně zajímavý. A tak když například jdu po městě a vidím někde "nějakou zajímavou stavbu" tak o ní začínám přemýšlet. A to o tom víc stále kulový a to mě příjde na tomto pořadu to nejlepší. ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Pořad s dvojitým zásahem. Jednak ukazuje krásnou architekturu kolem nás, ale také poukazuje na neskutečné vyhazování peněz oknem. Doporučuji zejména díly z Prahy, ale pozadu nejsou bohužel ani jiná města. Ne vždy se dá se samozřejmě se vším souhlasit, hlavně když hlavní protagonista tne do vašeho rodného město například :) ()

Reklama

Kaferano 

všechny recenze uživatele

Většina pražských lokalit, které prezentuje architekt Adam Gebrian je mi důvěrně známá a jeho komentáře a připomínky jsou opravdu trefné a výstižné. Myslím, že je to užitečný pořad, který může nastartovat větší zájem o prostředí, v kterém žijeme a které můžem do jisté míry i ovlivnit.. Také poukazuje na souvislosti, které by se běžný chodec jinak asi nedozvěděl. Doufám, že vzniknou další díly.... ()

PanPaniscus 

všechny recenze uživatele

Doporučil bych i těm, kterým je nějaká městská architektura ukradená. Sám jsem začal Gebriana sledovat kvůli plzeňskému Corsu, na který máme opačný názor. Argumenty však měly svou váhu a u zbylých dílů o místech, které mi jsou osobně jedno, jsem si uvědomil, jak je vlastně fajn, když se koukáte kolem čeho chodíte... ()

hull 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý krátký "internetový" pořad, který se snaží popularizovat architekturu zaměřenou na veřejný prostor. Otevírat oči a mysl jiným směrem, než při rozhodování mezi bůčkem a sekanou. Pokud jste se již dokázali díky tomuto seriálu zamyslet nad chodníkem po nemž zrovna jdete, zvednout oči vzhůru k římsám budov nebo jste si uvědomili propastný rozdíl mezi Bratislavou, Prahou a třeba Barcelonou, splnil účel. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama