Reklama

Reklama

Gebrian versus

(pořad)
Publicistický
Česko, 2012, 5-10 min

Režie:

Martin Krušina

Kamera:

Janek Rubeš

Účinkují:

Adam Gebrian
(další profese)

Obsahy(1)

Je to předražené. Není to hezké. Není to funkční. Přitom jinde to jde, a to jednodušeji či levněji. Architekt Adam Gebrian na stopě míst v ČR, kde veřejné stavby nedávají smysl. (oficiální text distributora)

Recenze (62)

HArna 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších pořadů na streamu, vlastně asi nejlepší. Architektura je pro mě naprosté tabu, ale tento pořad mě příjde strašně zajímavý. A tak když například jdu po městě a vidím někde "nějakou zajímavou stavbu" tak o ní začínám přemýšlet. A to o tom víc stále kulový a to mě příjde na tomto pořadu to nejlepší. ()

hull 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý krátký "internetový" pořad, který se snaží popularizovat architekturu zaměřenou na veřejný prostor. Otevírat oči a mysl jiným směrem, než při rozhodování mezi bůčkem a sekanou. Pokud jste se již dokázali díky tomuto seriálu zamyslet nad chodníkem po nemž zrovna jdete, zvednout oči vzhůru k římsám budov nebo jste si uvědomili propastný rozdíl mezi Bratislavou, Prahou a třeba Barcelonou, splnil účel. ()

Reklama

Don82 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem všechny díly první i druhé série a existenci tohoto pořadu rozhodně chválím. Pro laika je to velmi dobrá pomůcka jak pochopit určité principy architektury a díky tomu se více zajímat o veřejná prostranství. Díly jsou dobře zpracované, jde se rovnou k věci, žádné zbytečné poučky nebo výklady. Jde sice o pořad na Streamu, ale uvítal bych klidně i delší díly a nebo vytvoření nového pořadu kdy by byla rozsáhlejší diskuze nejen s Gebrianem, ale i s dalšími lidmi. ()

ESNYR 

všechny recenze uživatele

Přiznám že ze začátku ve mně Gebrian nebudil moc důvěry, protože jsem si myslel že to bude další z pořadů který mi má říct co si mám myslet - něco jako když Vám někdo nutí myšlenku že v této sezóně se nosí modrá barva a když máte žlutou tak nejste moderní. Čím více dílů vidím (momentálně sleduju posloupně všechny díly) tím více mi Gebrian mluví z duše. Ne se vším souhlasím a ne všechno co on považuje ze hezké považuju za dobré a hezké i Já, ale v 95% s ním musím souhlasit. Pořad to má prozatím za 4 plné a silné hvězdy. Přeju hodně zdaru z dalšími zajímavými reportážemi. ::-:: Ta 5 hvězda tam není proto, že je to pořad který by si zasloužil více prostoru a hlavně místo v TV kde by to mnělo svůj smysl. Je škoda že takové pořady se dají najít jen na tom internetu, a jen pokud to vyloženě hledáte, takže o tom moc lidí třeba ani nezavadí. Rozhodně ze světa Streamu ten nejzajímavější seriál. Dodatek : hlavně tam oceňuju tu otevřenost která ukazuje jak strašně moc se mrhá penězi na kraviny bez užitku - květináče jsou nejgeniálnější episody (viděl jsem všechny 3 díly a nestačím se divit co se tady dá za prachy z dotací uklohnit za zbytečnost) Jednu výtku si ale odpustit nemůžu. Proč KURVA do PIČE, když chci k nějakému dílu přidat komentář tak se musím přihlásit přes ten ZKURVENEJ fejsbůk ? Jděte už z tím fejsbůkem do hajzlu. ()

sunfreedom 

všechny recenze uživatele

Pořad s dvojitým zásahem. Jednak ukazuje krásnou architekturu kolem nás, ale také poukazuje na neskutečné vyhazování peněz oknem. Doporučuji zejména díly z Prahy, ale pozadu nejsou bohužel ani jiná města. Ne vždy se dá se samozřejmě se vším souhlasit, hlavně když hlavní protagonista tne do vašeho rodného město například :) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama