Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Profesionálové

Profesionálové (1977)

Legendární trojka agentů CI5 Bodie, Doyle a George Cowley. Seriál, ve kterém mě baví snad všechny díly na 100 %.

Dobrodružství kriminalistiky

Dobrodružství kriminalistiky (1989)

Alespoň jeden český seriál, za který se nemusíme stydět. Líbí se mi ta syrová atmosféra a neuhlazenost. + má i svou výchovně-vzdělávací funkci:).

Krajní meze

Krajní meze (1995)

Žádná Akta X, ale Krajní meze. Fascinují svět zelených mužíčků a mezí, kam až jsou (budou) lidé schopni zajít. Jediná výtka směřuje k nevyváženosti a nesourodosti jednotlivých epizod. Na příbězích se vyřádila celá plejáda režisérů, což nebylo vždy přínosem.

Kung Fu

Kung Fu (1972)

Borec, co chodí světem, filosofuje a ještě to stíhá kolem sebe kosit. Absolutně kladná postava, se kterou se v pohodě dá ztotožnit. A když v tom chtěl hrát i král Kung Fu Bruce Lee, tak to nemůže být špatné:). Mně však David Carradine jako mistr shaolin plně vyhovuje.

Simpsonovi

Simpsonovi (1989)

Nesmrtelný, nekonečný, neokoukatelný. Když se daří, tak se daří. Popcorn, který snad nemůže nikoho urazit. Po dlouhé době vysílání se stal živoucí legendou.

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Nevím, co přesně znamená ten pověstný anglický smysl pro humor, ale jestli jsem patří sranda ve stylu Jistě, pane ministře, tak jsem příznivec. Rozhodně jsou jednotlivé epizody aktuální i v dnešní době. Bohužel realita je ještě daleko horší, což jsem myslel, že už nejde:). Moje oblíbená postava je samozřejmě Sir Humphrey Appleby a nebudu nic zastírat hlavně mě baví ty malá vítězství "jeho" ministra.

Jistě, pane premiére

Jistě, pane premiére (1986)

Absolutní pecka, série navazující na stejně kvalitní Jistě, pane ministře. Neskutečná bžunda, jak se stane s prostého žurnalisty místního plátku premiér Velké Británie. Nekonečné slovní přestřelky s tajemníkem Bernardem a nikdy nekončící válka s nikdy neporazitelnou administrativou představovanou geniálně zahraným Sirem Applebym.

Dexter

Dexter (2006)

Jeden z vlny seriálů, které vznikají na soukromých kanálech. Je docela hloupý, ale postava zabijáka ve volném stylu Dextra je dobrá. Účast v desítce není doživotní. Třeba partička "IT Crowd" je docela vážným vyzyvatelem.