Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Jim Hacker už sedí v premiérském křesle celé tři dny - a zatím si vede skvěle. Tedy alespoň on sám o tom nemá nejmenších pochyb. Pravda trochu mu vadí, že se asi napříště bude muset obejít bez obědů, neboť v Downing Street se nevaří. Ale tato drobná nepříjemnost je bohatě vyvážena radostným očekáváním nadšených reakcí veřejnosti, jichž se mu nepochybně dostane, až ji seznámí se svým geniálně prostým "Velkým plánem", jímž jediným politickým tahem vyřeší problém obrany, školství i nezaměstnanosti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (268)

H34D 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovního seriálu "Jistě pane ministře" se nese v úplně stejném duchu, opět se dočkáme břitkého i suchého, britského humoru, parodujícího politiku, ale také opět musím poznamenat, že mě to zcela úplně nechytlo a k jednotlivým dílům jsem přistupoval laxně... Vesměs slušná zábava, ale nic co by mě zvedalo ze židle. "V kleci život slepic nestojí za nic, vy byste chtěl trávit život zavřený se stovkami dalších šílených, vřeštících a smradlavých stvoření, nemoct dýchat čerstvý vzduch, nemoct se pohnout, nemoct se protáhnout, nemoct myslet?" "Ne, proto nekandiduji do parlamentu." 7/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

I v druhé řadě s realitou kongeniálního britského politicky-satirického sitcomu jde o tu samou věc - státní správa jako mašinérie nezávislá na právě panujícím vládnoucím politickém vítězi voleb, opájející se sama sebou a ženoucí sama sebe zakleta ve své kinetice stále v nikam se nevyvíjejícím kruhu, ve své složitosti vlastně z podstaty neměnná a nereformovatelná, jejíž základní atributy jsou v západní civilizaci zřejmě všeobecně platné - to, jak to vypadalo v osmdesátých letech v Británii, jakoby z oka vypadlo stavu, v jakém se politická scéna nachází dnes u nás... 100% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ještě odvážnější, ostřejší a brutálnější humor, než v původním seriálu, a zároveň mi (i přesto) přijde přístupnější. Tvůrci i hlavní trojice jsou stále v naprosto boží formě, jedna epizoda je lepší, než druhá a totéž lze říct i o naprosto božích hláškách a složitých souvětí nejen sira Humpreyho. Britský velkoklenot, který je dnes mnohem aktuálnější, než v době svého vzniku. Minimálně u nás. Až to hezké není. 90%. ()

Rimland 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál z prostředí vrcholné politiky. Zakomponování zahraničněpolitických a bezpečnostních témat plus "posílení" Hackerovy postavy umožňuje vyhnat zdejší humor do nebeských výšin. Epizody jako "Velký plán", "Vítězství demokracie" a "Diplomatický incident" jsou pro mě nejgeniálnějším exkurzem do tajů (nejen) britské zahraniční politiky :-) ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál, přesto ne tolik jako Jistě, pane ministře. Ocenit je třeba zachování osvědčených diskuzí, objevování se známých postav i jejich vývoj, širší záběr témat a provázanost jednotlivých dílů. Naopak někdy se to opakuje - jak u argumentace, tak u témat (například umění). A prostředí není tak útulné. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Premiérka Margaret Thatcherová (v té době úřadující) byla velkým fanouškem tohoto seriálu. (ČSFD)
  • Ve 27. minutě Sir Humphrey (Nigel Hawthorne) poznamená: "Ztrátu jednoho ministra, tu lze ještě považovat za ránu osudu, ale ztráta dvou, to už je nedbalost." Nato se Bernard (Derek Fowlds) zasměje, aby dal najevo, že je vzdělaný, jelikož se jedná o citát z divadelní komedie Oscara Wildea "Jak je důležité míti Filipa": "Ztrátu jednoho rodiče lze považovat za nehodu, pane Worthingu, ale ztráta obou, to už vypadá jako nedbalost." (Ezis)

Reklama

Reklama