Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Oblíbení skladatelé (5)

Hans Zimmer

Jednoznačně Black Hawk Down!!! Jeden z mých nejoblíbenějších soundtracků vůbec. Tíživá hudba plná beznaděje skvěle dokreslující scény ze Somálska a marného boje amerických vojáků proti místním obyvatelům "Mogu". Scéna s letícími helikoptérami a Zimmerova hudba k tomu bere dech.

Alan Silvestri

Autor mnoha soundtracků ke známým filmům, ale já říkám jediné. Když se řekne Alan Silvestri, okamžitě se mi vybaví dnes již legendární hudba k Predátorovi. Podkres, který v tom filmu zní je tak jiný, že se nedá zapomenout a okamžitě mi naskočí v uších i kdyby byla snad jedna ráno a někdo mě probudil z tvrdýho spánku.

James Horner

Ano Statečné srdce!!! Můj nejoblíbenější film vůbec a také můj nejoblíbenější soundtrack vůbec. Nemám slova, abych mohl vyjmenovat všechno co se mi honí hlavou, když si pustím Statečné srdce a při úvodních titulkách se objeví majestátná skotská vysočina do toho začne hrát úvodní Hornerův soundtrack. Vždycky mám slzy v očích (a nestydím se za ně) a cítím obrovskou hrdost na tenhle národ, co se postavil anglické tyranii.

Howard Shore

Uruk-Hai!!! Ano skladatel hudby k Pánovi prstenů a rozhodně to byla trefa do černého. Okamžitě mi naskočí právě v úvodu zmíněná skladba Uruk-Hai, která se objevuje ve scénách se skřety. Jako další je určitě píseň Concerning Hobbits - skvělá skladba evokující rozpustilost a pohodu. No prostě povahu Hobitů. Úžasné.

John Carpenter

Musím ho sem přidat za vynikající soundtrack k filmu Halloween. Hlavní song tohohle hororu mám jako vyzvánění na mobil (ano jsem blázen). Zkuste si někdy až budete sami v noci doma tenhle soundtrack pustit. Vsadím se s vámi o cokoliv chcete, že vás to chladnými nenechá.