Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Oblíbení režiséři (10)

Ridley Scott

Líbí se mi spojení Ridley Scott a Russel Crowe. Ti dva se spojili, aby dali dohromady Gladiátora a po deseti letech obnovili úspěšnou spolupráci a tak mohl vzniknout Robin Hood. Dál se mi od něj líbí Černý jestřáb sestřelen. Dávám také velké plus za to, že stál u zrození Vetřelce.

James Cameron

Na Jamesovi si cením, že se dokázal sám vypracovat. Nikdy nestudoval film a živil se jako řidič kamionu. Přesto má na svědomí takové snímky jako Titanic (komu by hned v mysli nevyvstal že?). Jsem rád, že po Ridleym převzal taktovku Vetřelce a pustil na nás hrůzu ve formě Vetřelců. Stojí také u zrodu Terminátora a fenoménu moderní doby - Avatar.

Steven Spielberg

To bude asi nejlepší režisér všech dob. Vždyť Steven stojí skoro za každým filmem, který ve světě něco znamená. Nejvíce si mi líbí filmy Čelisti a Indiana Jones, Schindlerův seznam nebo Jurský park. Co film, to pojem.

Alfred Hitchcock

Alfreda sem musím dát, protože stál na počátku hororových filmů. Ano filmy jsou dnes již nejspíš přežité, ale stále znamenají počátky tohoto žánru. Ptáci nebo Psycho se prostě opomenout nedá a ani opomínat nechci.

Wes Craven

Mistr filmové hrůzy! Wes je jeden z nejlepších hororových režisérů. Stojí za kultovními hororovými snímky, jako jsou Hory mají oči, Poslední dům nalevo, Noční múra v Elm Street nebo Vřískot. Líbí se mi, že si ve filmech často sám pro sebe vymyslí nějakou malou roličku. Jeho filmy se dočkávají remaků.

John Carpenter

Johna nemůžu opomenout a určitě víte proč. Odpověď je velmi jednoduchá...dávejte si pozor, až bude Halloween!!! Dalším dobrým hororem je Mlha. Oba filmy se dočkaly remaků. Nesmím zapomenout ani na Věc, u které jsem se tedy nebál, ale rozhodně oceňuju nadčasové efekty.

Peter Jackson

Je zde protože nám zprostředkoval Pána prstenů, když se ujal celé trilogie a nyní se pustil do Hobita. Už jenom za tento přínos kinematografii ho zde musím mít.

Frank Darabont

Za dva úchvatné filmy: Zelená míle a Vykoupení z věznice Shawshank. Tenhle pán prostě umí zahrát na city diváka a vyždímat to nejlepší.