Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Recenze (500)

plakát

Absolvent (1967) 

Člověk si říká, že zažít poprvé s paní Robinsonovou musí stát za hřích a je úplně jedno jak moc vám to ovlivní budoucí iluze a plány. Filmy je svižný, dráždivý i se špetkou vtipu, doprovázený bezva soundtrackem - těžko uvěřit, že se podařilo v tak ranném (pro film jako takový) roce jako je 1967 dát dohromady něco, co působí v porovnáním s dnešními pitomostmi tak mladě a hravě. Film má v sobě daleko víc než dokáže oko diváka zahlédnout - krásný film.

plakát

Afghánistán: 40 let války (2020) (seriál) 

Škoda slov nebo jakýchkoliv analýz, zkrátka se podívejte na tento jeden z nejlepších a bravůrně objektivní dokument, který vám abstraktní pojmy z novin a rádií dá do skutečných konkrétních forem a budete si moci je navíc dát do souvislostí. Těžko uvěřitelné, že byl kdysi Afghan demokratická země, která se oblíkala po vzoru hippies a ženy v ní měli rovné postavení. Pár špatných vůdců, rozhodnutí, zrad, intrik, zahraniční politiky, studené války, náboženství a máme krveprolití, které vytvoří jen lidská rasa. Hodně ve mě rozonuje poslední věta druhého dílu Džihád, kde ruský novinář celkem trefně říká: USA vytvořila takový Vietnam pro Sověty. Napomohlo to k rozpadnutí SSSR, ale teď tu máme Islámský stát, který vzešel z Al-Kaidy, která vzešla z Tálibánu, který vzešel z mudžáhidů, jenž byli dotování a vytvoření AMERIČANY. No judging, chybovali jak SOvěti, tak AMeričané - teď je ovšem Afghánistán na posledních místech bezpečných států, ekonomika neexistuje a zemi vládne Tálibán. ... Může být hůř? https://www.youtube.com/watch?v=J4tlyR742GA

plakát

Age Of Ondra (2018) 

Naprostý, neústupný zvíře s neskutečnou mentalitou a cítěním, které z něho udělali superstár lezení. Je to skrytá osobnost Brna, stejně jako třeba Kostelecký. Člověk, co má v hlavě jednu jedinou věc, vše tomu podřídí a klade na sebe nároky, které mu dovolí být o level dál než běžný smrtelník a zdolat stěny, jenž jsou pokládány za nepřemožitelné. Ta jeho vizualizace, sebementoring, řev, dojetí, to jsou věci, které ukazují jak moc může pro někoho znamenat jeho liefestyle. Neskutečně mě nalákal se v tom Brně na nějaké Hudy stěně také ukázat, nikdy není pozdě, obzvláště v 27letech. Jo Nesbo by mohl vyprávět.

plakát

Aladin (2019) 

Typická disney muzikálovka, která zvedne náladu. Není to takový odvar jako třeba Vaina nebo Tangled, ale potěší to.

plakát

Aladin (1992) 

Nejlepší filmek do stanu, když vám celý den prší a jste uvězněni na západním pobřeží Irska. Rewatch

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Tim Burton ve své ryze čisté úžasňoucnosti - jojo, jeden z mála dabingem nasolených bonbónků, mňam mňam.

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) odpad!

Nevkusná parodie, která nemá nic společného se suprovou jedničkou. Opuštění kina před koncem filmu jsem vždy považoval za jakýsi hřích vůči filmografii, ovšem v tomto případě jsem opravdu neměl jinou možnost. Jestli Carol jel na LSD během psaní Alenky, co proboha svatýho zobal Bobin a jeho spolupachatelé. Nudná, předvíatelná a hlavně nezáživná nuda bořící nemožnosti.

plakát

Alibi na klíč (2017) 

Není to taková pecka jako když nám před rokem v letňáku promítali Superblba, ale styl a vtipy zůstává na dobré úrovni. Znovu se sešli skvělí herci, situace se humorně tlačí do absurda, ale zároveň samotný nápad byl prostě brilantní. Jako komedie na večer, kdy si potřebujete zvednout náladu to funguje a na dvojku se podívám taky rád. Je vidět, že tento chlapík žije filmem, videohrami a přestože scény působí někdy lacině, je to všechno jen né klišé a nabubřelá rádoby sranda.

plakát

Alibi na klíč: Den D (2023) 

Po šesti letech, ale i tak tvůrci zachovali ducha předešlého filmu a absurditu scének vybrousili do pomyslného vrcholku. Smáli jsme se v kině doslova od první minuty a už nás nic nezastavilo, až si myslím, že jsme rušili ostatní. Ono to ale nešlo držet v sobě a zachovat etiketu, když vám tam lítají bišonci na dronech, sousedi strojí tu samou svatbu, Alibi mají pobočku v Marakeši, no a členové této společnosti jsou prostě odborníci v pravém slova smyslu. Škoda, že takovou komedii člověk objeví jednou za 3 roky, tohle je přesný důvod proč člověk na film jde. Jestli Phillipe a Elodie chtějí člověka na hodinu a půl rozveselit a poslat do kolen, u mě bodují na plné čáře. Merci a zítra na chmel do Loun.

plakát

Alžběta II.: Tři dny v Česku (2022) (TV film) 

Naprostý unikát a skvělá pocta této panovnici. Roku 1996 jsem se narodil, a jsem velmi hrdý, že v této době lákal Havel effect do ČR americké prezidenty, královny, nebo Michela Jacksona. Právě tyto návštěvy nás dost možná ponoukali více k demokracii západních zemí a dali zapomenout na bezpráví totality. Po dlouhé době je člověk vděčný televizi Nova, která tohle zprostředkovala.