Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor
  • Akční

Poslední recenze (509)

plakát

Skywalkers: Příběh jedné lásky (2024) 

"You!re full potential is on the other side of the fear" Dechberoucí a strhující věc, která člověku odrovná nervy, ale i krásně zatočí hlavu při pohledu na ty nejmrazivější záběry z výškových budov z celého světa. Je to krásná výpověď mladého páru, který si k sobě hledal cestu a našel ji na tom nejméně pravděpodobném místě. Rooftopeři je hazard jako žádný jiný. Těch neudáčniků je víc, než těch na druhé straně a proto to, co se povedlo Ivanovi a Angel mi můžeme obdivovat, ale celou dobu se pohybovali na hraně a slovo daredevil je výstižné. Stejně tak jsme ale tajili dech při Alexově El Capitanu. Je to prostě jiná sorta lidí, kteří popírají přírodní zákony a jsou v dané oblasti prostě špička. Já mám navíc strašně rád ruštinu, takže o to víc mě to bavilo. Jedna věc byla lození, druhá vztah a důvěra páru. Já si to užil jak nikdy, takový napětí jsem neviděl a ukradlo mi to pozornost, kterou jsem věnoval jiné, trochu hořké věci. Záběry jsou krásné a já se dojímal - zároveň věřím, že je tohle vrchol jejich kariéry, zaštítili tenhle adrenalinový sport a udělali mu reklamu jako blázen - a budou chvilku spolu i na pevné zemi. Otázka jestli je to bude bavit a fungovat? Spíš ne:) Zároveň mi skoro začíná dovolená, kdy si často sahám na svoje dno. Posledně mi v Irsku bylo inspirací Eight Montains a letos mě na křídlech možná ponesou tihle dva:)

plakát

Hrabě Monte Christo (2024) 

KinoBlansko: Začínám neskutečně nedoceňovat velikost a bohatost francouzské klasiky a vůbec to nevadí, že zatím jen na filmovém plátně. Ségra si užívá týden ve Varech a já si tedy taky chtěl přijít na nějaký ten filmařský kousek. Ještě včera ráno jsem ale ani nevěděl, že tento film existuje a přivedla mě k němu řada věcí. Za prvé mám něco jako filmové čtvrtky, jelikož čtvrtek je většinou jediný den, kdy nedoučuji a mám čas. Za druhé jsem měl chuť na tento příběh, protože jsem ho celý možná ani nikdy neviděl. Za třetí stopáž, tři hodiny to chce kuráž. Za čtvrté je vše v originále a za páté jsem prostě potřeboval vypnout. Co se filmu týče, tak jsem se maličko bál, když po asi hodině filmu bylo po slibném povýšení, zradě, uvěznění, ztrátě, útěku i nalezeném pokladě (tedy vše zajímavé) a já si říkal, co se sakra bude ještě dít další dvě hodiny. Ale světe div se, ono to nabíralo obrátky, film svištěl, nenudil ani na minutku a všechna ta honba za pomstou, výcvik a zaučování jeho pomocníků a vytahování špíny a staré rány minulosti bylo prostě strhující, mrazivé, místy surové a nevybíravé, ale absolutně, nesmlouvavě koukatelné. Nějaký pozorování hodinek, nebo kontrola mobilu - ani náhodou. Ten film mohl mít o hodinu dýl a já bych byl potěšen. Dumas vytvořil něco, co v sobě nese životní moudrost, nabité zkušenosti, hloubku lidské nátury, vztahů, etikety a je i dnes velkým přínosem a kouzelnou branou do trochu jiného světa. Je to plné krásných citátů, mladí milenci si projevují lásku ve verších, dopisech, dokáží pracovat s city, pro lásku se obětovat, čest, důstojnost, ale i móda měli tehdy docela odlišnou váhu. Pro mě je to film, který nejen splnil, ale i předčil očekávání. Během celého, barvitého příběhu musí postavy dělat spoustu rozhodnutí, někdy správná, jindy se nechají svést, zradit, podlehnout a člověka/diváka to staví samotného do pozice, kdy může dumat jak by se on sám zachoval na jejich místě. Působivá je například momentka z vězení, kdy v totální beznaději dokáže lidský organismus a víru v něco nastartovat myšlenka čtrnáctilétého hrabání a kopání díry z ostrova If. Takže ano, bravo, magnifique. Zároveň celou dobu hloubám do jaké míry vlastně byla v tomto příběhu pomsta adekvátním řešením, aneb zda-li mělo být napáchané zlo skutečně potrestáno Edmondovým metrem, či zda-li měl být shovívavějším. Původně jsem si říkal, že byť jej pomsta změnila, zničila, tak přece jen nelze úplně ospravedlnit fakt, že vám někdo vezme doslova vše a po následném hořkém konci prince, syna prokurátora (jenž byl zmanipulován a považuji jej za největší Edmondovu křivdu a neúctu k Angel) se vlastně jeho megalomanský revenge patos zastavil, nastala menší reflexe a jsem tohoto uvědomění a samotného konce moc rád. Takže po všech stranách poučný příběh pro mladé i staré - a kniha? Snad jednou - stejně jako Les Miserables. 83%

plakát

Občanská válka (2024) 

U mě tedy panují silně rozporuplné pocity, kdy se v celku koukatelné předzvěsti čehosi znepokojivého, střídají peckoidní momenty plný akce, najetých kilometrů a docela pěkného uchopení rozvratu USA, s naprosto debilními, nesmyslnými, přehnaně americky zveličenými scénami. Dohromady, když to člověk poskládá, tak všechny ty momenty s otevřenou pusou a následná úsměvná kývání hlavou prostě vydají na zhruba to hodnocení co tady máme. Každopádně Garlandovu tvorbu mám rád, vychyluje se a nutno podotknout, že ze závěru si člověk sedne na zadek, stejně tak jako z proměny mladé fotografky, pressu a zachycování reality.

Poslední hodnocení (2 226)

Skywalkers: Příběh jedné lásky (2024)

20.07.2024

Jedeme na teambuilding (2023)

08.07.2024

Co jsme komu zase udělali? (2019)

06.07.2024

Hrabě Monte Christo (2024)

04.07.2024

Občanská válka (2024)

21.06.2024

Fizruk (2014) (seriál)

19.06.2024

Co jsme komu udělali? (2014)

18.06.2024

Na dotek (2004)

13.06.2024

Dvanáct (2007)

08.06.2024

Reklama

Poslední deníček (19)

NETFLIX EXPIRATION

For the first time ever netflix's lost quite significant number of subscribers and is losing hard. Truth to be told, there are many crucial points that contributes to the fall of this revolutionary and pioneering company that completely changed the notion of movie broadcasting. One of the inextricable reasons why people leave this site is obviously russian invasion. In this case we can't balme this company, on the contrary. They've stand up for Ukraine, even lost its clientel and posted the documentary about events in Ukraine in 2014 - awesome and admirable approach - sincerely. However, there are many occasions in which the company failed. They used to be the type of company that prefered the quality over quantity - that's why people were raving about it and felt astonished by the numerous jaw dropping shows that our eyes have not seen before. Now, Netflix is been in the bussiness for several years, they are still in debt and to assure the influx of subscribers they need to reorient to any commercial sell-out imaginable. It might work for new less-picky people, however Netflix is losing the grip over the loyal ones. I've been with the company for more or less 5 years now. Still, I am under the impression it is so short, maybe the reason is I've been hooked on watching anything for way too long. There are shows that are visceral, brutal, provacative - something like Black Mirror or film El Hoyo, type. Sadly enough, these days are numbered and honestly, I can't select a movie on Netflix. How the hell not do you ask? Strangely enough, I presume I am overwhelmed by the number of options that we simply don't knwo what to choose. We have no clear idea what to watch in the first place, shows are getting more trivial and straightforward and we cast our sight on youtube or simply find out movies out of Netflix reach. That's why I've decided to cut it out for now. It was a crazy ride full of surprises and holy fuck moments, lots of new characters and notions but it is time to let go. If only I could watch Netflix movies on TV, then I'd be reluctant to take this step. There is also one trifle that I'll dwell on - smart downloading. Even if I was offline there were many movies and shows that I could simpyl download and watch while I was away. That's why I could watch La Casa de Papel in Scotland before entering the Highlands or watching The Boy Who Harnessed The Wind while returning home on the bus full of Ukrainians soon-to-be martyrs.  Thus I'd like to input my the list of my top 10 Netflix Original Series, that nicely reflect on its true purpose and visionary.

Black Mirror

Stranger Things

The End Of The F*cking World

Sex Education

Atypical

La Casa De Papel

Mindhunter

The Queen's Gambit

Squid Game

NETFLIX EXPIRATION