Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (6 460)

plakát

Láska s rizikem (2003) 

"Jsem král gaunerů, kočičko. Jsem vzor chladnokrevnosti. Lehni si mi k nohám a sbírej perly, co ze mě budou padat." Tak copak to tu máme. Jeden z nejhorších filmů všech dob? Ale kdepak. Ten film je špatnej, dementní a o ničem, ale jinak o něm nic špatnýho nemůžu napsat. Prostě story o namyšleným "bejkovi" Giglim, mazaný "krávě" Ricki a uneseným dementovi Brianovi. Dementa nechám stranou poslouchat počasí v Austrálii, ale zastavil bych se u chemie mezi nadrženým Giglim a lesbosaurem Ricki. Žádná nebyla. Ale mezi mnou a Ricki to jiskřilo celej film. Přesto mě trošku urazilo, že moji chloubu přirovnala ke slimákovi a tvrdila, že chlapi neumí lízat. Snažím se nebrat si to osobně. Je to potvora. Radši se zamyslím nad tím, jak musí být silný dveře, abych se mohl tvářit, že nejsem doma. To je ta nejdůležitější otázka, kterou snímek nabídl.

plakát

Linie násilí (1997) 

"Půl království za župan. To je slušná nabídka. Dokonce i v Hollywoodu." Linii násilí mám rád, i když úplně přesně nevím proč. Možná je to tím, že pokládá zajímavý otázky a občas nabídne i náznak odpovědi. Takže proč chce někdo zabít megaproducenta ultranásilnejch filmů Mika Maxe místo toho, aby za něj žádal výkupný? Proč mají díru v hlavě únosci a ne oběť? Má to něco společnýho s dokonale propojeným dosud neschváleným kamerovým systémem monitorujícím ulice Los Angeles? Tušil obsluhovač tohoto systému Ray Bering, že i jeho činnost je monitorována? Je okopávání zahrádky důstojnou prací pro producenta? Prostě je to spletitý, ale mě to baví.

plakát

Mrazivá pomsta (2019) 

"Nevím, z jakýho iglů jsi vylezl, ale je čas zalízt zpátky." Souboj sněžnýho pluhu s mafií je skvělej film. Jeho remake by byl taky, kdyby to nebyl jenom remake. Prostě opakovanej vtip není vtipem a natočit tentýž film znovu je jako zamotávat mrtvý mafiány do pletiva a házet je do vody. No to asi nebyl nejlepší příklad. Prostě se tady nemluví norsky, ale americky a jinak je to stejný. Vlastně není. V Norsku tam určitě nepobíhalo tolik indiánů. takže kdo neviděl originál, tak by se mohl celkem pobavit. Mě to spíš nudilo.

plakát

Sicilský klan (1969) 

"Máte v domě zabijáka. A to Vás zajímá. Protože nikdo z té bandy dole ještě nevystřelil." Karty, pistole, pasy a letenky jsou rozdány a já mám jedinej problém - nevím, komu mám fandit. Vrahounovi Sartetovi? Frajer to je, hambatý dámy se kolem něj jen točí, ale já zabijákům obvykle nefandím. Co sicilští mafiáni? Taťka Manalese je sice velkej sympaťák, ale já tyhle organizovaný gangy celkem nesnáším. Tak co inspektor Le Goff? Když on tak okatě porušuje zákony, že to ani poldovi neodpouštím. Tak co s tím? Pro mě je řešením dívat se na film jako na zápas Bayernu Mnichov s Manchesterem City. Ani jedno z těch mužstev moc nemusím, ale vím, že uvidím skvělej fotbal.

plakát

Válka zítřka (2021) 

"Pokusíte-li se vyhnout odvodu nebo manipulovat s náramkem, budete za to uvězněn a Vaše žena nebo plnoleté dítě Vás nahradí." Dobrovolnictví poslední dobou dostává úplně nový parametry. Já se tedy musím přiznat, že nápad bojovat ve válce, která ještě nezačala, mě hodně zaujal. Dostal jsem se do světa plnýho časovejch paradoxů a to mě bavilo. Ovšem zubatí bělohroti byli nudní a v aktuální konkurenci šmejdů z vesmíru i poměrně nezajímaví. Pak tu máme rodinný hodnoty a o těch je vždycky škoda mluvit. Takže nám zbývá stará dobrá akce. Je jí hodně a je zoufale neoriginální. Přesto mě to docela bavilo.

plakát

Vyhlídka na vraždu (1985) 

"Rád bych Vám připomněl, že tato operace měla probíhat diskrétně. A ne, aby bylo zapotřebí 6 milionů franků na škody a na pokuty za porušení většiny francouzských zákonů." Agent s povolením krást a půlit francouzský taxíky, tedy držitel Leninova řádu soudruh Bond mě tradičně pobavil. Měl přitom solidně maniakálního soupeře Zorina v sedle a parádní soupeřky v posteli. Zorina bych mu klidně nechal, ale kdyby měl moc práce se záchranou světa, tak bych mu některou ze slečen v posteli pohlídal. Jenže já Bonda podezřívám, že se zcela obětuje svý práci a uspokojí je všechny najednou. Nezávidím. Jen konstatuju. A kdyby modrá pilulka nezabrala, tak jsem k dispozici.

plakát

105% alibi (1959) 

"To je detektiv. Ten je za to placenej, aby se tvářil nepříjemně." Kriminálka je to dobrá, klamavejch stop i motivací je dostatek, nejedna scéna se tváří dostatečně dramaticky, ale kpt. Tůma s npor. Líbalem na můj vkus ještě moc žerou subordinaci a chybí jim ten jejich budoucí nadhled. Prostě kdybych takhle zapeklitej případ řešil já, tak bych s výherním Spartakem zatkl i zloděje losu, gumoléčbou bych z něj dostal přiznání k vraždě a bylo by vyřešeno. Statistika objasněnosti by byla uspokojena a jestli chce někdo hledat skutečnýho vraha, tak ať ten případ přidělí Tůmovi. Já se na to jednou za deset let mrknu.

plakát

Kasaři (1958) 

"Ten dědek mi dal. Já už pomalu nevěděl, jestli má esenbák lidem věřit nebo ne." Esenbák má lidem věřit, ale jestlipak mají lidi věřit esenbákovi. Pokud by to byl Pepíček alias kpt. Rybák nebo soudruh kpt. Šmok, tak těm bych věřil, protože byli neskutečně zábavní. Taky soudruzi ze Sipexu mě hodně bavili a vlastně i ti napravení zločinci. A nakonec to celý nepostrádalo logický vysvětlení, kterýho se mi při vyšetřování chvílemi nedostávalo. Takže za mě spokojenost hlavně s tím, že soudruzi funkcionáři nebyli typičtí klaďasové, což podle mě bylo tehdy poměrně odvážný tvrzení.

plakát

Smrtící epidemie (1995) 

"Mějte soucit, ale jenom z globálního hlediska." Byl jednou jeden vir a ten měl kamarádku opičku, se kterou se vydal na výlet do USA. Kam taky jinam. Je to přece jenom film a svět je v bezpečí. Vlastně byl. V globálním světě už v bezpečí není nikdo, takže jak to vyřešíme? Mě tedy dost bavilo armádní bombový řešení. Armádě já prostě věřím. Taky politikům věřím, protože ti páchají veřejný dobro. Ale mám v případě nemoci věřit i doktorům? Nevím. Ale plukovníkovi Danielsovi bych asi věřil. Patrně proto, že mě bavil a já mám zarputilý zábavný týpky docela rád. A rozhodně nikdy nechci být postavenej mezi volbu, kdy zabitím míň lidí zachráním víc lidí. Takový rozhodování není nic pro mě. Já budu radši chytat opici v lese.

plakát

Spolujízda (2019) 

"Jste kříženec ošklivejch lidí všech ras." Tak to je Vic neboli oslepenej negativ Dolpha Lundgrena. A říká mu to Stuber, kterej se teda nadře na svý pětihvězdičkový hodnocení. Prostě slepej polda a vyplašenej taxikář na stopě zločinu. Naštěstí to není tak blbý, jak blbě to zní. Je to docela vtipný, demolující a sexuálně poučný. Já jsem třeba nevěděl, že katoličky rády análek. To se dozvídám až teď? A taky jsem se dozvěděl, že kouření zezadu je dřina, ale tuto informaci si ještě budu muset zpracovat na kurzu jógy.